Ízelítő az idei Kék Madár Fesztivál műsortervéből

2014.05.05 22:28   

Lakatos Györggyel az élen összeült a XXII. Kék Madár Fesztivál szervezőbizottsága, hogy áttekintse a szóba jöhető műsorokat, programokat, illetve a hozzájuk kapcsolódó helyszíneket és időpontokat.

ban_janos_240– A legbiztosabb pont, hogy június 6-7-8-án lesz a rendezvénysorozat – mondta a főszervező Lakatos György. – A helyszíneket áttekintve biztosan lesz hangverseny a Szent István templomban, szeretnénk, ha ez a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus előadásában Bach h-moll miséje lenne. Az egyeztetés jó úton halad, de biztosat még nem tudok mondani.

A Tomori Pál Főiskola udvarára is tervezünk programot, és a sétálóutca is benépesül terveink szerint: a hagyományos kézműves vásárral biztosan.

Óvatosan fogalmazott a jótékonysági rendezvénysorozat létrehozója és szellemi motorja a többi műsor kapcsán is. Reménykedünk, hogy a tárgyalásokat siker koronázza majd, hiszen egészen fantasztikus újdonságok és különlegességek lapulnak a főszervező tarsolyában.

Ilyennek számít például a „Hatok Regionalista Művészeti Csoport” kiállítása. A budaörsi székhelyű laza, befogadó, szabad szellemű alkotóközösség minden tagja a maga módján keresi és adja meg a választ az őket foglalkoztató kérdésekre, a megszületett alkotások mégis egyfajta egységet alkotnak, mert alapelvük a kulturális globalizmus, és a szürke, üzleti, egyéniséget nélkülöző ábrázolásmód elleni küzdelem. Tervezett, „Hét Erény és a hét Bűn” című tárlatuk meglepő és szokatlan módon állítja elénk a két filozófiai alapfogalom megtestesülését.

Ugyancsak különlegességnek számít a Katona József Színház vendégjátéka, amelyhez még helyszínt keres a szervezőbizottság, és annyit lehet róla tudni, hogy a darab címe: „A borbély”, aki játssza: Bán János (képünkön), és egy izgalmas interaktív játék előadó és közönsége között.

A gyerekek számára tervezett koncert az Alma-együttes műsora, amelynek megvalósulásával szintén igen jól jár a célközönség. A zenekar évi 300 koncertet ad különböző fővárosi és vidéki helyszíneken, CD és DVD lemezek hosszú sora jelzi sokoldalúságukat. Felnőtt produkciókkal indultak 1996-ban, de mostanra főleg gyermekdalok és -műsorok alkotják repertoárjukat, és a legfiatalabb közönség kedvencei. Nagy örömmel jönnek Kalocsára, ha az időpontban és a helyszínben sikerül egyezségre jutni.

Péterfy Bori és Love Band koncertje a programtervezet egyik biztos pontja. Az egyedi hangzásvilágú, dallamos számokat játszó együttes évek óta a hazai rock élvonalába tartozik.

Lakatos György szeretné, ha az opera újra visszatérne Kalocsára, ezúttal Mozart: Varázsfuvola című művének ideutaztatását szervezi a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előadásában. A bemutató karmestere a rendkívül népszerű, török származású Alpaslan Ertüngealp!

Lakatos György a húsvéti ünnepek után tervezi újra összehívni a szervezőbizottságot, akik addig is intézik az utaztatás, helyszín- és technikabiztosítás, jegy- és műsorfüzet készítés heteket igénybe vevő feladatait. A közönség dolga fejedelmi: várni, szurkolni a tervek megszilárdulásának, és örülni, mert újra felszárnyal Kalocsa egére a Kék Madár!


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás