Megyei kampányzárót tartott Orbán Viktor Baján

„A mi szenvedélyünket úgy hívják: Magyarország”

2014.04.05 11:13    |    -G-  

Esélyesnek lenni jó – mondta Orbán Viktor a kampány utolsó hetében Baján, a Fidesz megyei kampányzáró gyűlésén, ahol több tucat kalocsai is részt vett. Az esély önmagát azonban nem váltja be – hangsúlyozta ezúttal is a pártelnök-miniszterelnök, aki szerint tanulni kell a 2002-es választás hibáiból.

fidesz_baja_orban_340Orbán Viktor felidézve a júniusi árvizet azt mondta, hogy a magyarok nagy baja, kevesebbet gondolnak magukról, mint amennyit érnek. Ezért jönnek jól a nehéz helyzetek, mert az ország elhitte, hogy azok az erőfeszítések, amiket tettek, nem voltak hiábavalóak. Hangsúlyozta: bebizonyosodott, ha meg tudjuk fékezni az árvizet, akkor meg tudjuk fékezni a bankokat, a multikat és a külföldi kézben lévő közszolgáltatókat is, és meg tudjuk akadályozni azt is, hogy a szocialisták visszatérjenek.

– Azt a munkát, amivel megbíztak, elvégeztük – emelte ki, hangsúlyozva, hogy most újra döntést kell hoznunk, de szavai szerint nem vagyunk nehéz helyzetben, mert már majdnem mindent láttunk. Mindenki összevetheti a korábbi és a mostani tapasztalatait – utalt az elmúlt négy évre és a szocialisták kormányzásának nyolc évére.

Felidézte, hogy míg a baloldal elvett egyhavi nyugdíjat, addig a jelenlegi kormány növeli azt, míg a mostani ellenzék megszüntette a családi adókedvezményt a Fidesz-KDNP visszaadta, az MSZP megduplázta a munkanélküliséget ez a kormány 280 ezer munkahelyet teremtett,
„míg ők tizenötször emelték a rezsit ez a kormány már háromszor csökkentette. Ennek kapcsán leszögezte, hogy az erős kormány egyenlő a győztes országgal.

fidesz_baja_340„Önöktől sem várja senki, hogy meg legyenek elégedve, de azt joggal várhatjuk egymástól, hogy tiszteljük az elmúlt négy év vívmányait” – húzta alá Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint nagyon világosan elválik a két közösség, ugyanis míg a baloldal szenvedélye a gyűlölködés, addig „a mi szenvedélyünket úgy hívják: Magyarország”.

Orbán Viktor kitért az Európai Unióra is, melynek kapcsán azt mondta: az EU nem fenékig tejfel, az is egy olyan hely, ahol ki kell állni az érdekeinkért. Uniós tagságunkat fontosnak nevezve úgy fogalmazott: „ha valaki nem ül az asztalnál, ne lepődjön meg, ha felkerül az étlapra”.

A választási esélyekre térve a miniszterelnök kifejtette: nem kell szégyellni, hogy győzni akarunk. Esélyesnek lenni jó, hisz még az ellenfél is úgy gondolja, hogy mi vagyunk közelebb a győzelemhez, de ezt az esélyt nem lottón nyertük, ezért megdolgoztunk mindannyian, Önök és mi is – fűzte hozzá.

Ugyanakkor rámutatott: a magyar ember hajlamos azt gondolni, hogy az esélyesség kész győzelem, de felhívta a figyelmet: nincs olyan esély, ami saját magát váltaná be. Ma az a veszély fenyeget, hogy az történik velünk, mint 2002-ben – tette hozzá.

Végül arról beszélt, hogy a következő négy évben még sok csatát kell vívni, a pénzvilág, a monopóliumok és a munkanélküliség ellen. Az oktatást tovább kell fejleszteni, mindent meg kell tenni a biztos időskorért, gyermekeink boldogulásáért és a demográfiai folyamatok megfordításáért – fűzte hozzá.

„Rengeteg dolgunk van még, de egy biztos, mi mindig ott leszünk, ahol a munkát osztják” – zárta szavait.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás