Jubiláló fokhagymaünnep

Fradi Öregfiúk és Ladánybene 27 Bátyán

2018.09.10 20:18    |    STVN  

A Bátyai Fokhagymások Hagyományőrző Egyesülete, amely a településvezetéssel karöltve rendezi meg az idén is a falu legnagyobb nyári népünnepélyét, a Fokhagymafesztivált, már lázasan készül az eseményre. Annál is inkább, hiszen az idén jubilál a rendezvény! Ez lesz ugyanis a sorban a tizedik esztendeje annak, hogy a fokhagymát a középpontba állító gasztro-kulturális forgatagra hívják mulatni a helyieket, környékbelieket, távolabbról érkezőket.

A tizedik Fokhagymafesztivál és Falunap kínálatának összeállításakor a szervezők ügyeltek arra, hogy megtartsák az elmúlt egy évtizedből mindazt, ami jó és bevált, de ne maradjanak el a kisebb-nagyobb meglepetések és újítások sem a programból. Az augusztus 3-ra és 4-re, azaz a hagyományok megtartásával augusztus első hétvégéjére időzített történések menetéről ennek fényében kérdezősködtünk a szervező egyesület képviseletében Maros Attilától.

batya1_450
 

– A péntek a sportbarátoké lesz. A Ferencvárosi Öregfiúk fogadták el a meghívásunkat, ők fognak a helyi válogatottal szemben pályára lépni egy barátságos mérkőzés erejéig. A szombati nap ezután a szokásos keretben folyik majd – kezdi a rendezvényfolyam leírását, amelynek két napon át ad otthont a falu határában lévő sportpálya. – Ennek a napnak természetesen a vázát a Fokhagymás ételek főzőversenye fogja adni, de már elmondhatjuk azt is, hogy este 21 órától a fesztivál színpadán élőben zenél majd a Ladánybene 27, amelynek előzenekara a Stabil-Frazír lesz, ők zeneileg nagyon hasonló stílusban mozognak, mint a főfellépőnk. A programra továbbra is ingyenes a belépés, ahogyan a koncert sem belépődíjas. Az együttes kétórás, élő műsorral érkezik majd hozzánk – folytatja Maros Attila.

batya2_450
 

– Nyilván a jól bevált elemek közül nem fogjuk elhagyni a fokhagyma-szépségversenyt és a házi sütemények versenyét sem, amellett, hogy a Ladánybene 27 koncertjét egyésznapos foglalkozások és színpadi események előzik meg, kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre, akiket hagyományosan ugrálóvár fogad majd – így Maros Attila. – Vannak már szép számmal jelentkező főzőcsapataink. Voltak olyan főzőversenyek hazánkban, ahol nyerni lehetett meghívást a Fokhagymafesztiválra, aztán élnek a régi kapcsolataink is, akik meghívásra érkeznek. Összességében a szokásos 25-30 csapatunk az idén is meglesz – tekint a jövőbe a szervező, gondolatébresztő félmondatban hozzátéve, hogy emellett készülnek még meglepetésekkel, de ezek felől hiába is érdeklődünk, megtartják a fesztiválközönség számára, akiket ezúton invitál és vár szeretettel az eseményre!


A Fradi Öregfiúk és a Bátya-Kalocsa Járás Öregfiúk kerete

A fesztiválszervezők az esemény közösségi oldalán hozták nyilvánosságra, várhatón kik lépnek majd pályára a programnyitó meccsen, augusztus 3-án délután fél hattól.

Íme, a bővebb keret:

Nagy Gábor, Nagy Tamás, Ulicska Zoltán, Kollár József (kapusok), Szűcs Mihály, Telek András, Dejan Milovanovics, Keller József, Deszatnik Péter, Zoran Kuntic, Bubcsó Norbert, Koch Róbert, Lisztes Krisztián, Holló Richárd, Szkukalek Igor, Szeiler József, Szenes Sándor, Nyilas Elek, Szekeres Tamás, Rab Tibor, Pogány László, Kincses Sándor, Dzurják József, Takács László, Mucha József, Bánki József, Horváth Péter, Topor Antal, Fischer Pál, Máté Csaba, Kriston Attila, Márkus Tibor, Lászka Balázs, ifj. Ebedli Zoltán, Lilik Pál, Balog Zoltán, Bojan Lazics, Palásthy Norbert, Dukon Béla (mezőnyjátékosok).


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás