Visszatért a foci vérkeringésébe

Foktő: a labdarúgás Főnix madara

2016.08.19 09:20    |    MMSz  

Talán a címben olvasottak kicsit színpadiasnak tűnhetnek, de hogy e sorok írója még egy „klisével” éljen: Foktő esetében a név kötelez. A településen ugyanis majdnem hat év után Főnix Foktői Sport Egyesület néven új szárba szökik a labdarúgás, több más sportág mellett. A település újonnan megalakult gárdája már a 2016/17-es szezonban rúgja a bőrt a megyei III. osztályban.

Ez év januárjában László Zoltán hívó szavára érkezett (vissza) Foktőre Pákolicz László, aki a kalocsai focisuli, vagyis a Méhecskék SE trénere. Egy új csapat felépítése örömteli, izgalmas, de nagyon nehéz feladat. Igaz, ez esetben nem a semmiből kell építkezni, bár valahol mégiscsak. Az egykori foktői csapatot évekkel ezelőtt kellett szélnek ereszteni, a játékosok pedig vagy a kispályás bajnokságban, vagy más nagypályás, megyehármas csapatnál találtak helyet. Az ismeretség azonban futballberkekben megmaradt, így Pákolicz felvette a kapcsolatot régi és jelenlegi tanítványaival, egykori csapattársakkal, és már az év elején elkezdte összekovácsolni Foktő régi-új csapatát.

Rögtön az év elején, a település tornatermében egy 15-16 fős társaság találkozott, akik között voltak lelkes kezdők, de olyanok is, akik az elmúlt időszakban már szereztek nagypályás rutint. Majd, ahogy a megye III-ban véget ért a bajnokság tavaszi etapja, Pákoliczék felkeresték a környék „moz-gásban lévő” játékosait, felkínálva a lehetőséget egy új, szárnyát bontogató együttesben.

Kalocsai Néplap

Ennek eredményeként össze is állt a gárda: A foktői kaput az Öregcser-tőről érkező Sziládi Péter védi majd. Szintén innen érkezik két ballábas játékos, Maros Zsolt és Réczi István. A Kalocsai FC felnőtt csapatának tartalékkapusa, Péter Csaba is a Főnixnél folytatja, csakúgy, mint a testvére, Péter Márk. A kalocsai utánpótlásból a Méhek U16-os „csékája” Korsós Ádám is pályára lép a felnőttek között, míg Ordasról Heck Gyula, Duna-szentbenedekről pedig Csesznók István és Csesznók Adrián lesznek tagjai az új, foktői csapatnak. Mellettük visszatér Bréti Róbert és Blahó Richárd is.

– Eredményességi célunk nincs – kezdte Pákolicz László. – Szeretnénk egy olyan társaságot létrehozni, akik szeretik a focit, akik lelkesek, akik szeretnek együtt játszani és akik tartalmas szórakozást kínálhatnak kéthetente a hazai meccsek alkalmával a foktőieknek. Január óta készülünk, akkor heti egy edzésen, most pedig már hetente háromszor találkozunk és edzőmeccseken is készülünk az augusztus 13-án startoló bajnokságra. Július 22-én, pénteken 18 órakor a Ho-mokmégy csapatát látjuk vendégül, 27-én a KFC Ifjúsági csapatával játszunk Kalocsán, majd 29-én a Dunaszentbenedek, augusztus 5-én pedig a Fajsz csapatát látjuk vendégül. László Zoltán ötlete alapján pedig nem csak a pályán, hanem amellett is szeretnénk kapcsolatba kerülni a környék csapataival. Ezért edzőpartnereinket a felkészülési meccsek után az asztal melletti harmadik félidőre is vendégül látjuk. Várjuk és már előre köszönjük mindenkinek, aki szurkolóként eljön és támogatja új csapatunkat!


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás