Immár hivatalosan is a térség országgyűlési képviselője

Font Sándor átvette megbízólevelét

2014.05.12 23:40   

font_1_183Április 18-án, pénteken ünnepélyes keretek között, önkormányzati képviselők, intézményvezetők, környékbeli polgármesterek, meghívott vendégek jelenlétében átvette megbízólevelét a választási bizottság elnökétől, dr. Beszedics Orsolyától Font Sándor, aki a szavazatok 51,07 százalékával a Fidesz-KDNP jelöltjeként győzött az április 6-i országgyűlési választáson.

Az ünnepség a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd Dávid Edit tolmácsolásában hangozott el a Szózat.

Ezután dr. Kiss Csaba jegyző tájékoztatta a megjelenteket az országgyűlési választás immár hivatalos végeredményéről: a 03-as számú Kalocsai választókerületben a szavazatok 51,07 százalékával a Fidesz-KDNP jelöltje, Font Sándor nyert mandátumot az elkövetkezendő négy évre. A jegyző szavai után a választási bizottság elnöke, dr. Beszedics Orsolya adta át részére a megbízólevelet.

Font Sándor legelőször köszönetet mondott a bizalomért, a megválasztásáért, valamint megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek a választás előkészítésében és lebonyolításában.

 

font_2_360

 

Egy új kihívás előtt vagyok, annak ellenére, hogy ötödik országgyűlési ciklusomat kezdem. Ez a kihívás a választási rendszer átalakításának köszönhető, hiszen a 386 fős parlament 199 fővel folytatja most munkáját, ez azt jelenti, hogy 24 év után egy jelentős létszámcsökkenés következett be, ugyanakkor a feladatok megmaradtak. Az egyik kihívás: megfelelni annak az elvárásnak, hogy a képviselő végezze el mindazt a munkát, amit eddig. E mellé jön az a másik kihívás, ami a választópolgá-rok, polgármesterek, az itt élő emberek részéről jelenik meg. Mindegyik választókörzet, így a Kalocsa központú 3-as számú is jelentős bővülésen esett át, 29 település tartozik ehhez a választókörzethez, ez nem csak fizikai, térbeli bővülést jelent, hanem a megoldandó feladatok, problémák számának növekedését is – mondta a képviselő, majd azzal folytatta, hogy igazából még nem készültek fel arra, hogyan tudják ebben a nagy választókörzetben a hétköznapi kapcsolattartást, a folyamatos információáramlást megoldani. Úgy vélte, kikerülhetetlen lesz egy állandó iroda működtetése.

– Ami a jövőképet illeti: szeretnénk, hogy az a gazdasági fejlődés, ami – most már úgy érezzük – visszafordíthatatlanul megindult, az nemcsak a makrogazdaság számaiban lenne szép, hanem ezt az elkövetkezendő négy évben le kell fordítanunk a hétköznapi emberek szintjére, hogy ezt ők is érezzék meg, hiszen ők a maguk életében szeretnék érezni ezeket a jónak hangzó adatokat. És ez talán még nem történt, nem történhetett meg, hiszen először a stabilitást kellett elérni, és a következő négy év nagy feladata lesz, hogy ezek a jónak tűnő adatok a makrogazdaság szintjéről leérkezzenek a mikrogaz-daság szintjére, a hétköznapi ember szintjére. Ennek a térségnek elég heterogén az összetétele, hiszen három nagy csomópontja van: Solt és térsége, Kiskőrös és térsége és Kalocsa és térsége – lélekben is, szerkezetileg is, termőföld milyensége szerint is eltérőek. Azonban a közös bennük, hogy nincs olyan település, amely ne kötődne valamilyen szinten a mezőgazdasághoz. És a mezőgazdaság egy olyan terület, melyben rettentő nagy tartalék rejlik: egyrészt a foglalkoztatás bővíthetősége miatt, a kézimunka igényes mezőgazdasági ágazatra és az erre alapuló feldolgozóiparra gondolok, másrészt pedig az élelmiszer alapanyag előállításra, amelyből – ha jól csináljuk – meg lehet élni, tehát van értelme, hogy valaki a mezőgazdasággal foglalkozzon. A másik nagy terület az ipar, szolgáltatás, turisztika, amely a térségünkben egy olyan fejleszthető terület, amire nem fordítottunk eddig elég figyelmet, ez most már különféle programokban megjelent, itt Kalocsán különösen erős az előkészítettsége és lassan a megvalósíthatósági része is – mondta Font Sándor azokra a területekre utalva, melyek a választókörzet fejlődésének lehetőségeit rejtik.

Beszédében kitért még arra is, hogy a paksi erőmű bővítése, egy Kalocsánál megépülő Duna-híd milyen pozitív hatással lehet a térség fejlődésére.

– Én bízom abban, hogy ha négy év után lesz egy visszatekintés, hogy honnan indultunk 2014-ben, akkor az önkormányzatok, a hétköznapi ember szintjén is érezhetőek lesznek már ezek a pozitív változások. Ezért dolgozom, dolgozunk majd – mondta beszéde végén az országgyűlési képviselő.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás