Ezüstérmesek lettek a kupadöntőben

Ismét az országos főtáblára került a Géderlak

2015.06.23 10:10    |    (esem)  

A megyei labdarúgó szezon méltó lezárásaképpen az elmúlt vasárnap Solton rendezték meg a Bács Megyei Kupa döntőjét. A kupadöntőbe az őszi és a tavaszi fordulók során a megyei III. osztály nyugati csoportjának bajnoka, a Géderlak került egy megyehármas, egy megye-kettes és két első osztályú csapaton túljutva, majd azt a Városföldet verve, amely azóta a megye II. északi csoportjának bajnoka. Tehát a két évvel ezelőtt szintén kupadöntőig jutó géderi csapat ezen sorozatban szintén bravúros eredményt produkált, 20-3-as gólkülönbségük elég meggyőző volt, figyelembe véve az ellenfelek névsorát. A másik ágon Bácsalmás jutott tovább, akiket két éve épp a géderlak búcsúztatott, így revansra éhesen vártak a döntőre. Számukra a megye egyes bajnoki idény keserű véget ért, hiszen az utolsó előtti fordulóban csúszott ki a kezükből a biztosnak tűnő bronzérem – és került a KFC-hez.

A géderi csapat, bár a bajnokságot magabiztosan nyerte, a szezon végére több rutinos játékosa is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódott. Ez nem csak a felkészülést hátráltatta, de a mérkőzésen sorsdöntőnek bizonyult: ellenfelük jó utánpótlással bír, több szerb játékossal megerősítve érkezett, mindössze csak egy eltiltott játékosuk hiányzott.

Kalocsai Néplap

A Bácsalmás – Géderlak kupadöntőt a géderi csapat kezdte jobban, már a második percben kapufán csattant egy fejesük. Ezután az ellenfél vette át a kezdeményezést és gyorsan háromszor is hálálkodhattak a géderi szurkolók a kapufának: ennyiszer pattant róla kifelé a labda. A tizedik percben aztán egy jó kiugratás után a géderi kapus szabálytalanul szerelt, és az ezért járó büntetőt belőtték a bácsalmásiak. A félidő felénél a meleg miatt pihenőt tartottak, melyet követően egy szöglet után Papp Nándor révén egyenlített a Géderlak. Viszont nem csak a levegő, de a meccs hangulata is felforrósodott, a sípmester helytelen ítéleteinek köszönhetően. Úgy „dobálta a lapokat”, mintha egy ultipartin lett volna. Még a félidei sípszó előtt nem sokkal egy szabadrúgás kipattanóját vágta léc alá egy bácsalmási támadó.

A fordulás után egy kapushibát kihasználva Németh László góljával újra egyenlített a Géderlak, de ezután egy hatalmas lehetőséget szalasztottak el a géderiek, a távoli lövés éppen csak elkerülte a kaput. Az újabb pihenő után a déliek egy remek szabadrúgás kombináció után fejeltek kapuba, majd egy hatalmas bedobást megcsúsztatva újabb fejesgól esett a nem túl jó napot kifogó Vaszócsik hálójába. Talán ezután érezték meg a még mindig agilisan focizó almásiak, hogy a megyehármas bajnok már nem fog tudni megújulni, s öt percen belül két gyors lerohanással és két góllal ráerősítettek. Ekkor már a cserék is bejöttek, mindkét edző minél több játékosának adott lehetőséget, de a végeredmény az utolsó percig váratott magára. A bácsalmási csapatkapitány elegáns kapura rúgása állította be a végső, ötgólos különbséget. (7-2).

A géderiek játékán nyomot hagyott a sok sérülés, de amíg tudtak, addig partiban voltak a kemény, határozott és gyors játékot játszó ellenféllel. A fiatalabbakból álló és a megye-egyben jóval több hasonló hőfokú csatában edződött, jobb fizikai kondícióban lévő Bácsalmás megérdemelten nyerte a Bács Megyei Kupát.

A Géderlak pusztán a döntőbe jutással is nem akármilyen bravúrt hajtott végre: megyei III. osztályú csapatként két éven belül már második alkalommal kerültek az országos főtáblára, és ezt kevés csapat mondhatja el magáról.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás