Labdarúgás – megyei III. osztály

Véget ért az őszi szezon – Géderlak az őszi bajnok

2015.11.30 12:04    |    SiMa  

Az elmúlt hétvégén a megyei III. osztályban az idei utolsó fordulót rendezték. A szombati napon a Fajsz meglepetésre kikapott a Madarastól, a Szakmár az utolsó öt percben veszítette el a meccset az őszi bajnok Géderlak ellen, a Dunaszentbenedek pedig a Dunafalvától kapott ki. A forduló rangadóján, egy kiegyenlített meccsen a Homokmégy idegenben verte a Bátyát, ki-ki meccset nyert a Dunapataj az Uszód ellen, Gara Bácsbokodon nyert, a Hercegszántó otthon a Kunbaja ellen, míg az Öregcsertő a Vaskút ellen kiütéssel győzött.

A Fajsz – Madaras mérkőzésen a hazai csapat volt az aktívabb, többet kezdeményeztek. A vendégek a kapujuk közelében aránylag sokat szabálytalankodtak, így feltűnően sok szabadrúgása volt a hazai csapatnak, ám ezeket hol a vendégkapus fogta, többször pedig nem is „fo-gott” kaput a lövés. A vendégek egy szabadrúgása viszont gólt ért, majd egy akcióból kettővel is mentek, a hazaiak a legvégén tudtak csak szépíteni (1-2).

A Szakmár – Géderlak meccsre a hazaiak a sérüléseik ellenére aránylag jól fel tudtak állni, fegyelmezetten tudtak játszani, ám ennek ellenére a vendégek nyomultak, a hazaiak már a középpályán elveszítették a párharcokat. A gól nélküli félidő után két hazai védő is lemaradt, ami géderi találatot eredményezett, nem sokkal később büntetőt hibáztak a vendégek, amit a hazaiak gyors támadása és egyenlítése követett. A vége előtt tudták csak a vendégek megszerezni a győztes gólt, ilyen szoros meccsre idén náluk még nem volt példa (1-2).

A Dunaszentbenedek – Dunafalva szombat esti lámpafényes meccsen a két gárda váltakozó játékot produkált, melyen talán csak a vendégek csatára, a három gólig jutó Székely Zsolt volt a különbség. Mindkét kapu előtt alakult ki több lehetőség is, ám a vendégek csatárának sikerült is a gólvonalon túlra juttatnia a labdát. Lehetett volna fordítva is a helyzeteket tekintve, de a focit gólra játsszák, így megérdemelt vendégsiker született (1-4).

A Bátya – Homokmégy mérkőzést támadólag kezdte a hazai gárda, viszont a mindkét kapu előtt kialakult helyzetek nem hoztak még ekkor gólt. A szünet után a vendégek egy baloldali támadás után megszerezték a vezetést, amit negyedóra múlva tudtak a hazaiak kiegyenlíteni egy szabadrúgás kipattanójából. Nem sokkal később kapusbetli, és újra vendégelőny volt, amit tovább növeltek a homokmégyiek, amiből a végén egyet lefaragott a hazai tizenegy (2-3).

Az Uszód – Dunapataj meccs első félideje hullámzó játékot hozott, itt is, ott is kisebb-nagyobb helyzetekkel. Félórányi játék után a patajiak egy büntető révén szereztek vezetést, majd a fordulás után szintén büntetőből kettőre nőtt az előnyük. Innentől már tíz emberrel játszott a hazai csapat, de egyértelműen jobban, igaz egy-két pataji lehetőség is volt. A hazaiak nyomása góllá érett, ám az egyenlítést a remeklő kapus ellen nem tudták elérni (1-2).

A Bácsbokod – Gara meccsen a hazaiak nem tudták átmenteni az utóbbi hetek jó formáját. Hamar vezettek a garaiak, amit a félidő végén egy tizenegyessel egalizáltak, igaz a szünetig ezt a vendégek egy potyaízű góllal még megfejelték. A vége előtt a hazaiak háromcsatáros játékra átálltak az egyenlítés reményében, ám a kockáztatás nem jött be, két kontragóllal a vendégek növelték az előnyt (2-4).

A Hercegszántó – Kunbaja meccsen a vendégek mindössze a minimális tizenegy játékossal érkezve, meglehetősen
„szétesett” csapat benyomását keltették. A hazai gárda hamar eldöntötte a meccset, húsz perc után már két góllal vezettek, majd a végén egy csere is lőtt gólt, lehetett volna nagyobb különbség, de a hazaiaknak elég volt a három pont is (3-0).

Az Öregcsertő – Vaskút meccsre a vendégek csere nélkül érkeztek és nem telt el két perc mikor már másodjára végezhették el a kezdőrúgást, hiszen gyors góllal kezdtek a csertőiek. Igaz nem sokkal később egy hazai büntető kimaradt, ám a szurkolóknak nem volt miért keseregniük, a szünetig négyet vágtak, majd a fordulás után is ötöt, kettőt büntetőből (9-0)


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás