Véget ért a Géderlak menetelése

2016.10.04 13:21    |    (esem)  

Az elmúlt hét közepén a mostani bajnoki idénytől megváltoztatott Magyar Kupa lebonyolítási rendjében az ötödik Bács-Kiskun megyei fordulóra került sor. A megyei I. osztályú csapatok (akiknek kötelező volt az indulás) mellett a tavaly az országos főtáblára került, majd ott a harmadik fordulóban a Debrecen ellen kieső, majd a később a két legtovább jutó amatőr csapat részére rendezett Amatőr Kupa döntőjében Szolnokon diadalmaskodó Géderlak csapata is természetesen elindult. A Kalocsa ellen szorosan, de győzelmet aratott, míg a Jánoshalma és a Harta ellen magabiztosan lépett tovább és jutott be a legjobb négy csapat közé. Az egyetlen megyehármas csapatnak a négy között három olyan lehetséges ellenfele lehetett (Kecskeméti LC, Tiszakécske, Bácsalmás), melyből kettő egyértelműen az NB III-ra pályázik, de a harmadik is esélyes a dobogóra. A négy között a Kecskeméti LC volt az ellenfele, amely jobb volt nála, így jöhetett a másik mérkőzés (Tiszakécske-Bácsalmás) vesztese, azért, hogy a harmadik pozíciót, azaz a még országos főtáblát jelentő helyet eldöntő meccset lejátsszák. A Duna menti falu csapatával a déli határ menti város legjobbjaival kétszer viaskodtak a kupában az elmúlt években, egyszer a géderiek, 2014–15-ben pedig a döntőben a bácsalmásiak voltak a jobbak.

A Géderlak – Bácsalmás mérkőzés elején egyből egymásnak estek a csapatok, alig három perc telt el, amikor a vendégek egy baloldali bedobást felszabadítani igyekvő hazai védőt megelőzve már a kapuba is fejeltek. Jóformán örülni se nagyon volt idejük a délieknek, amikor egy formás jobboldali támadás után Bíró Bence lövése pattant ki a kapufáról. Ezután jött a meccs legvitatottabb jelenete, hiszen a bácsalmásiak csatára a kilépő hazai kapus felett elegánsan emelt minden kétséget kizáróan a gólvonal mögé, hiszen a hálótartó vasról pattant ki a labda, ám az asszisztens azt jelezte a játékvezetőnek, hogy nem volt bent. Mielőtt túlságosan felpaprikázódott volna a helyzet az egyébként a kezdőben négy szerb játékossal felálló vendégeknél, előbb egy alapvonalon elveszített labda hozta meg a kétgólos előnyt nekik, majd pár perccel később egy eléggé lesgyanús helyzetből lőttek gólt.

A szünet után a hazaiak feljebb tolták a védekezésüket, a vendégek pedig továbbra is aktívan, rámenős, pozitív értelmű agresszióval próbáltak nyomást gyakorolni, de ekkor már gyakrabban értek oda a hazaiak is az ellenfél kapuja elé, bár igazán veszélyesek nem tudtak lenni. Ekkor volt az a szakasz amikor leginkább a bácsalmásiak fizikai fölénye rendre a hazai védelem rutinjával csatározott. Egy ilyen lesre állításos helyzetnél bakiztak a hazaiak, amiből a negyedik vendéggól született. Az ötödik ismét egy gyors kontra eredményeképpen jött, melyet a magát tisztára játszó, ám a kapu előtt szinte sose hibázó Kovács Jani kapu mellé gurítása követett. A szépítésről továbbra se mondtak le a hazaiak, egy jobboldali beadásra Kovács Jani parádésan fordult rá, ám a kapáslövés éppen hogy csak elkerülte a kaput. Nem úgy az utolsó percbeli vendégkontra utolsó lövése, ami viszont pazar átemelés volt. A végeredmény talán egy kicsit túlzó és a szépítést is megérdemelte volna a Sümegi-gárda, ám a megyeegyes csapat teljesen megérdemelten győzött, fizikai gyorsaságát, állóképességét jól tudta kamatoztatni, jogosan fogja képviselni megyénket az országos főtáblán (0-6).A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás