Családi nap Géderlakon

2015.07.06 11:02    |    Kasi Boglárka  

Június 13-án szombaton verőfényes napra ébredtek a géderlaki gyerekek. A TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0594 számú Nézz körül! elnevezésű pályázat keretein belül családi napot rendeztek a Szent László Általános Iskola diákjainak, illetve családjaiknak a Géderlaki Sportpályán. A sportpálya melletti területen ugyanekkor tartották VII. Dunamenti Lovas-napot is. Hagyományos gumiskocsi-hajtás, hátas ügyességi lovaglás, hintó- és élményhajtás várta az érdeklődőket, melybe a tanulók is bekapcsolódhattak. Több diákunk is nevezett, hogy megmutassa, milyen ügyesen lovagol.

A családi napot lázas készülődés előzte meg, melybe bekapcsolódott a KLIK Kalocsai Tankerülete, a Szülői Munkaközösség, pedagógusok, gyerekek, illetve a Községi Önkormányzat. A rekkenő hőség ellenére igen sokan kilátogattak a sportpályára. Már reggel 8 órakor megkezdődött a hatalmas mennyiségű paprikás krumpli hozzávalóinak előkészítése, melyben részt vettek a gyerekek, szülők és a pedagógusok. A nap folyamán légvár, óriás csúszda, élő csocsó várta a gyerekeket.

Az eredetileg délutánra tervezett családi sorversenyt a nagy melegre való tekintettel délelőtt 10 órától bonyolították le az iskola pedagógusai és felsős diákjai, melyre 12 család nevezett. Izgalmas versenyszámok során mérhették össze ügyességüket a családok: zsákban futás, családtagok áttolása kerékpáron, családtagok áttolása talicskával, labdavezetés seprűvel a bóják között. A nyertes a Vargacz család lett, mely egy évre hazavihette a vándorkupát.

Kalocsai Néplap

11 órától az Iszkiri Gyerekzenekar produkcióját élvezhették a csemeték. Az együttes tagjai gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak. Ugyanakkor évtizedek óta profi zenészként is működnek, a legkülönfélébb zenei stílusokban. 2011 tavaszán döntöttek úgy, hogy civil foglalkozásukat és legfontosabb hobbijukat összekötik. Így alakult meg a gyerekzenekar.

A rendkívül ízletes ebéd után frissítőként jégkrémet kaptak a gyerekek. Délután családi foci következett: gyerekek, testvérek, szülők együtt rúgták a bőrt, mit sem törődve az egyre fokozódó meleggel. Majd élőcsocsó bajnokságon vetélkedhettek a csapatok.

Kalocsai Néplap

Délután lovaskocsikázás várta a vendégeket. Ezután a lovaglás eredményhirdetésén tapsolhattunk Vargacz Leona 3. osztályos tanulónak, aki 2. helyezést ért el és Posztobányi Maja 4. osztályos tanulónak.

Elmondhatjuk, hogy a nap végén élményekkel gazdagodva, boldogan, kissé fáradtan térhettek haza a családok. Összefogás nélkül azonban nem jöhetett volna létre ez a remek tanév végi program. Köszönet érte minden lelkes szervezőnek, résztvevőnek!


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás