Labdarúgás – Megyei III. osztály

Géder visszahódította a bajnoki címet

2015.06.08 13:10    |    (esem)  

Géderlak, Homokmégy, Fajsz a dobogósok sorrendje

Az elmúlt hétvégén a megyei III. osztályban is az utolsó előtti fordulót rendezték, melyben nemcsak a bajnoki cím, de a dobogó alsóbb fokaiért folyó küzdelem is eldőlt. Géderlak magabiztosan verte a tavalyi bajnok Homokmégyet, és ezzel már behozhatatlan előnye van, azaz újra bajnoki címet ünnepelhet, melyet június 14-én Solton a Bács Megyei Kupa döntőjében még tovább fokozhat. Fajsz az Apostagon elért győzelmével bebiztosította a helyét a dobogó alsó fokán, míg a Bátya hazai, Solt elleni vereségével ettől az esélytől búcsúzott el. A Szakmár gólzáporos meccsen nyert Uszód ellen, az Öregcsertő egy döntetlenszagú meccsen vett el három pontot a Dunaszentbenedektől. A Dunapataj győzött Tasson, a Dunavecse pedig szabad volt.

A Géderlak – Homokmégy volt a tavasz leginkább várt mérkőzése, hiszen egy vendéggyőzelemmel még maradt volna matematikai esélye a Homokmégynek bajnoki címük megvédésére. Mindkét oldalon volt sérülés miatti fontos hiányzó a kezdő tizenegyből, de ez a játékon nem nagyon látszódott meg. A hazaiak hozták a játékukat, stabil védekezésből építkezve elsősorban az oldalról jövő beadásokra építve támadtak legtöbbet. A félidőig szerzett mind a négy góljuk hasonló volt, míg a vendégek egy szöglet után egy jól lekészített labdát tizenhatról bombáztak a sarokba. A fordulás után a vendégek tovább rohamoztak, ám a hazai védelem jól zárt, és egyszer egy kiugratás után már csak büntetőt érően tudtak szerelni, mely tizenegyesből a végeredmény és a bajnoki cím sorsa is véglegesen eldőlt (5-1).

Az Apostag – Fajsz meccsen a hazaiaknak volt az első komoly lehetőségük, ám hiába került a gólvonal mögé a labda, de azt leshelyzet miatt nem adta meg a játékvezető. Ezután a vendégek veszélyeztettek többet, nekik voltak igazából góllal kecsegtető komolyabb helyzeteik, míg a hazaiaknak csak inkább próbálkozásaik. Egy tizennyolcról lőtt szabadrúgásból szerezték meg a vezetést, amit a nagyon hajtó, de átütőerő nélküli apostagiak ellen végig meg is tartottak (0-1).

A Szakmár – Uszód meccsen egy félórányi tapogatózó játék után a vendégek szerezték meg a vezetést a négy gólig jutó Romsics Péter által, majd egy fejessel a hazaiak egyenlítettek. Egy büntetőből szerzett góllal és egy jó kiugratás utáni akcióból szerzett találattal már kétgólos volt a hazai előny. A fordulás után a még két gólt rúgtak a szakmáriak, amit talán túl korai cserék követtek, ennek eredményeképpen tíz perc alatt három uszódi büntetőgól következett, szorossá téve a meccset, de a végeredmény már ez maradt. (5-4).

A Bátya – Solt meccset igazi idényvégi forma jellemezte. Ment a passzolgatás, de az átütőerő mindkét csapatból hiányzott. A hazaiaknak volt néhány komolyabb helyzete, sőt még egy kapufájuk is, de gólt nem szereztek. Nem úgy a vendégek, akik az utolsó percben az addig söprögetőt játszó Kirchner révén, egy kontratámadás után megszerezték a győzelmet jelentő gólt (0-1).

A Tass – Dunapataj mérkőzés remekül kezdődött a vendégek számára, hiszen a bokáig érő, és inkább a védekező hazai csapatot segítő fű sem tudta megakadályozni őket, hogy sorban dolgozzák ki a helyzeteiket. Egy szabadrúgásból sikerült a vezetést is megszerezniük, majd a sokadik támadásukat a duplázó Vajda révén sikerült gólra váltani. A fordulás után talán egy kicsit belealudtak a meccsbe a patajiak, kapusuk néhány bravúrja kellett, hogy felrázza őket, de ezután végül is a győzelmet sikerült megszerezni (0-3).

Az Öregcsertő – Duna-szentbenedek találkozón a hazaiak kezdtek jobban, húsz perc alatt három nagyon ígéretes helyzetet is kidolgoztak, ám csak egyet tudtak értékesíteni belőle. Egy távoli bombával egyenlített a vendéggárda, s ezután egy kicsit lapossá vált a mérkőzés. Mezőnyben a benedekiek voltak jobbak, míg támadásban a hazaiaknak volt több lehetőségük. A végén egy fejesgóllal a hazaiak nyerték meg végül a meccset (2-1).

A 26. forduló programja: június 6. szombat 17.00: Fajsz – Öregcsertő, Dunavecse – Apostag, Homokmégy – Bátya, Dunaszentbenedek – Tass, Dunapataj – Géderlak, Solt – Szakmár; szabadnapos: Uszód.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás