Gyermek és családi üdülés Erzsébet-programmal

2013.05.23 22:21    |    Zs.F.  

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalban a húsvéti ünnepeket megelőzően Nagy Anna, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szóvivője sajtótájékoztató keretében ismertette az Erzsébet-program keretében idén igénybe vehető kedvezményes üdülési lehetőségeket. A dr. Kerényi János kormánymegbízott és a járási gyámhivatal vezetők részvételével megtartott tájékoztatón sok hasznos információhoz jutottunk.

A korábban kormányszóvivőként is dogozó Nagy Anna arról számolt be, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében 2013-ban is szociális üdültetésre teremt lehetőséget. Az alapítvány idén közel 3 milliárd forintnyi összegből gazdálkodhat. Ez az összeg azokból a jutalékokból tevődik össze, amely az Erzsébet-utalványt forgalmazó cégeknél keletkezik, de ezt szociális célra felajánlották. Az Erzsébet-program keretében olyan csoportok (nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők és közfoglalkoztatottak) nyújthatnak be pályázatot egy hetes pihenésre, akiknek segítség nélkül nem állna módjában kikapcsolódni. Részükről 5000 forint önerőre van szükség. Kivéve a közfoglalkoztatottakat, akiknek a terhét a szakszervezet átvállalta, így ők teljesen költségmentesen nyaralhatnak.

Az Erzsébet-program másik, kiemelkedő része a gyermektáboroztatás, amelyen belül kétféle lehetőség él. Az első csoportba tartoznak a tematikus táborok, ahol közel 40 különböző témájú táborból (sport-, alkotó-, színjátszó-, önismereti-, dj vagy éppen médiatábor… stb.) választhatnak kedvükre a gyerekek. Ezeknek a sajátossága, hogy az egy hetes programok összeállításában és levezénylésében olyan közismert szaktekintélyek vesznek részt, mint Kovács István (ökölvívó tábor), Kovács Ági (úszó tábor), Kinizsi Ottó (foci tábor). Ők arcukkal és tudásukkal is hozzájárulnak ahhoz, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagítsák a fiatalok pihenését. A jelentkezéshez a szülő minimálbér alatti keresete esetén mindössze ezer-kétezer forintos önrészre van szükség. A gyermektáboroztatás másik csoportjába az általános táborok tartoznak, ahová elsősorban az oktatási-, a családvédelmi- és a gyermekjóléti intézmények jelentkezését várják.

Jelentkezni a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon lehet, ám, hogy senkit ne zárjanak ki a lehetőségből, Bács-Kiskun megyében 95 helyen segítenek az érdeklődőknek a tájékozódásban és a jelentkezésben is. A legközelebbi ilyen „segítő-pont” megtalálásához az érintetteknek elég felhívniuk a 06-1/371-3242-es budapesti telefonszámot hétfőtől csütörtökig 9-16 óra, pénteken 9-13 óra között.

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás