Téli üzemmódra kapcsolt a Közútkezelő és a Parkgondozó

Hófogó és aszfaltba ágyazott mérőállomás

2013.12.30 22:49    |    -r-s  

hotolo_240Útburkolatba süllyesztett mérőállomás és mobil hófogók telepítése – az első néhány lépés, amellyel felkészül a téli közlekedési káosz elkerülésére a Kiskőrösi Közútkezelő Kht., valamint a Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Nonprofit Kft. A helyi utak tisztán tartásáért felelős cégek munkatársait – saját bevallásuk szerint – nem érheti meglepetés, bár a város még várja a hómentesítésre szánt, nagyobb sószállítmányt.

– A gépeket átállítottuk téli útüzemeltetésre, és rendelkezésre áll öt sószórónk is: Kalocsán kettő, Kiskőrösön három – jelentette be a KORONA fm100-nak adott interjújában Liszkai Pál, a Közútkezelő munkatársa. – Feltöltöttük a kalocsai sótárolókat, a létszám kettes fokozatú készültségben van, tehát bármikor ki tudunk menni bevetésre, ha szükséges – tette hozzá.

A régióbeli útviszonyokért felelős társaság további óvintézkedéseket is megtett; a nagyobb mennyiségű csapadék okozta akadályok elkerülése végett hórácsokat telepített Foktőnél, a helyi körforgalmi csomópontnál, Géderlaknál a kettes kanyarban, valamint az 51-es főúton, Kisfoktő és Dunapataj között. Az időjárás-előrejelzéseket persze folyamatosan figyelemmel kísérik, így azonnal tudnak reagálni, ha erőteljes havazásra kerülne sor a térségben, de ettől függetlenül az útburkolat járhatóságát is rendre ellenőrizniük kell.

– Az utak mellett kihelyezett meteorológiai állomásokról még pontosabb információkat kapunk a burkolat állapotáról: tudjuk, milyen a hőmérséklet, mekkora a sótartalom és hogy mikor van lefagyásveszély – árulta el Liszkai Pál, hozzátéve, hogy Kalocsán is van ilyen állomásuk, nevezetesen a Bátyai úton, az OMW töltőállomás közelében, az útburkolatba építve.

– Egyelőre nagyobb mennyiségű sóval nem rendelkezünk, de a kezdeti munkára természetesen van annyi, amennyivel el tudunk indulni – szögezte le a Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Nonprofit Kft. vezetője. Lengyel Gábor arról is beszámolt, hogy minden szükséges eszközüket alkalmassá tették a téli munkák elvégzésére. Egy autójuk sószóró alkatrészét ugyan még meg kell javítani, de ezen felül is van elegendő munkagépük. – A járdákat és kerékpárutakat kistraktorokkal fogjuk sózni, az utakat pedig az IFA-inkra, illetve traktorokra szerelt hóekékkel takarítjuk – mondta. A kalocsai, önkormányzati cég a felsoroltakon kívül munkába állít egy gyalog kísérhető, nagy teljesítményű hómarót is. A Közmunkaprogram segítségével beszerzett járművet a városközpontban, a sétálóutcában és a parkokban szeretnék használni.

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás