Labdarúgás – megyei III. osztály

Homokmégy a bajnok - Megtört a Géderlak egyeduralma

2014.06.11 20:46    |    (esem)  

Az utolsó fordulót rendezték az elmúlt hétvégén a megyei III. osztály Nyugati csoportjában. A forduló legnagyobb kérdése természetesen a bajnok kiléte volt, melyhez a Homokmégynek nyernie kellett a Dunapataj ellen, amit meg is tettek, így a 30 évvel korábbi bajnoki címüket sikerült méltóképpen megünnepelni. A Géderlak tíz perc után már kétgólos hátrányban volt otthon, de magukra találtak és a végére magabiztosan fordították meg a meccset a bronzérmes Bátya ellen. Az utolsó Fülöpszállás otthonában sem bírt az Öregcsertő ellen. Fajszon az esélyesebbhez méltóan nyertek a hazaiak a Dunaszentbenedek ellen. Az Apostag a szomszéd Solt ellen csak nyögvenyelősen nyert és ezzel az ötödik helyen zárta a bajnokságot.

A Fülöpszállás – Öregcsertő mérkőzésen bár a tabella vége felé tanyázó két csapat játszott, de a játékban a vendégek mégiscsak biztosan ellenfelük fölé nőttek. Húsz perc után már két góllal vezettek a csere nélkül érkező csertőiek. A fordulás után egyből lőttek egy gólt a hazaiak, ami okozott némi zavart a vendégeknél, ám ezen túl tudtak lépni és a győztes találatot is megszerezték, sőt még egy büntető kihagyása se okozott nagyobb bajt (1-3).

A Géderlak – Bátya mérkőzést a vendégek kezdték jobban, hiszen a 8. percben már második távoli lövésük talált utat a hazaiak kapujába. A tavalyi bajnok nem tört meg a kétgólos hátrány miatt, tovább támadt és a szünet előtt egy büntetőt kihagyva, de a kipattanót értékesítve lőtték az első góljukat. Fordulás után a hazaiak fokozatosan felőrölték a vendégek ellenállását és a végére magabiztosan nyertek (5-2).

Az Apostag – Solt találkozót a vendégek csapatvezetője szerint „az egyenlő erők küzdelmében, két rossz napot kifogó csapat közül a szerencsésebb nyerte”. A vendégek nem tudtak teljes kerettel elutazni, ráadásul szünetben még egy kényszerű kapuscsere is befolyásolta a játékukat. A soltiak távoli találatára a hazaiak egy akció-, majd egy szerencsésen megpattanó góllal válaszoltak, mely előnyt egy kapusbravúrnak köszönhetően megőrizték a meccs végéig (2-1).

A Fajsz – Dunaszentbenedek meccsen a hazaiak kezdtek lendületesebben, mégis a vezetést a vendégek szerezték meg. A szünetig aztán a hazaiak megfordították az állást, majd a pihenő után esélyesebb csapathoz méltóan, az irányítást végig kézben tartva magabiztosan szerezték meg a győzelmet, a vendégeknek maradt a meccs legszebb találata cím, Gubányi egy pazar mozdulattal emelte át a labdát a kapus felett (9-3).

homokmegy_bajnok_500

A homokmégyi bajnokcsapat
 

 

A Homokmégy – Dunapataj találkozón, ha a hazaiak nyernek, akkor bajnokok, így ennek megfelelően az első perctől keményen, dinamikusan támadtak az ünnepelni vágyó homokmégyiek. Húsz percig bírták a nyomást a vendégek, amikor az elsőt kapták. Ezután egy egyértelműen tizenhatoson belüli szabálytalanság játékvezetői megítélése borzolta a kedélyeket, hisz a vendégek a sárgalap-büntetőrúgás párost tartották volna jogosnak, ehelyett „piroslap a kapusnak és szabadrúgás kintről” verzió jött. A kiállítás utáni zavart a hazaiak remekül használták ki, az ekkor gyorsan szerzett három góljuk el is döntötte a három pont sorsát. A fordulás után is egyértelmű volt a hazai fölény, helyzetek sorát dolgozták ki, viszont gól csak egy pataji született. A jól megérdemelt győzelem és ezzel a bajnoki cím megszerzése után kezdődött a hazai fieszta, melyből egy kis részletet már a szünetben a nézők is láthattak a Homokmégyi Szurkolólányok nagyszerű előadása révén (4-1).

 

tabella_300

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás