Nincs több földes út

Hordógurítással ünnepeltek Fajszon

2018.02.14 11:35    |    STVN  

November 24-én fontos beruházás zárult Fajszon. Ekkor guríthattak ugyanis hordót a Paprika utcában, szimbolikusan megünnepelve azt, hogy az említett szakasz mellett másik két utcával egyetemben sikerült burkolt felületre váltani az adott utcák korábbi földes útját. Ezzel nem maradt egyetlen belterületi utca sem, amelynek ne lenne szilárd burkolatú útteste.

A Paprika utca mellett a Ligetsor, valamint a Rózsa utca szépülhetett meg, amelynek megünneplésében a településvezetés és helyi prominens vendégek mellett Zsigó Róbert országgyűlési képviselő is kivette a részét.

 

fajsz1_450

– Talán kevesen emlékeznek már arra, hogy milyen állapotban volt az ország 2010-ben – mondta a honatya, államtitkár. – Az állam, a családok és az önkormányzatok is el voltak adósodva. A kormány úgy döntött, hogy átvállalja az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került települések tartozását, azok a városok, falvak és községek pedig, akik nem vettek fel hitelt, pályázati forrásból valósíthatják meg elképzeléseiket. Fajsz így kapott két részletben 20 plusz 20 millió forintot. A mostani fejlesztés az első 20 millió forintból valósulhatott meg, amit hamarosan új beruházások követnek – mutatott rá a politikus, hogy milyen forrásból sikerült pénzhez jutnia az önkormányzatnak a frissen készre jelentett projekt megvalósítására.

fajsz2_450
 

Berta Zsolt polgármester arról szólt, hogy az átgondolt gazdálkodásnak köszönhetően sikerült támogatást kapniuk, amely lehetőséget teremtett terveik megvalósítására. – Közel fél kilométernyi szilárd útburkolatot építhettünk. Két utcában bitumenes burkolással, egy szakaszon pedig, amely ipari terület lévén nagyobb terhelésnek van kitéve, betonburkolással láttuk el a korábbi földutat. Azért tartottuk ezt az avatóünnepséget, hogy a lakosság is érezze, milyen fontos esemény ez Fajsz életében – nyilatkozta a község első embere, aki azt is elárulta, hogy hosszú és körülményes út vezetett az első kapavágásig, de a végeredmény minden munkát és erőfeszítést megért. Mint rámutatott, nem csak esztétikailag, funkciók szempontjából is fontos beruházás volt az utcák burkolása, hiszen például a szemétszállítás is komoly logisztika árán valósulhatott meg az említett területeken. Nem túlzás tehát azt mondani, hogy álomberuházás zárult a napokban a Paprika utcában, ahol Cselik László plébános áldotta meg az utat, amelyen a meghívott vendégek közreműködésével hordót gördítettek.

fajsz3_450
 

Berta Zsolt kérdésünkre megsúgta, hogy vannak még „bakancslistás” beruházás-koncepcióik, mint például a központi buszmegálló kialakítása a centrumban, vagy a látványos, ám karbantartás szempontjából annál nagyobb falatot jelentő hivatali épület modernizálása. Ezekre egyébként a Térség és Településfejlesztési Operatív Program kiírásaira adott be pályázatokat az önkormányzat – zárta mondandóját a polgármester.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás