Kalocsán is elindítja költségmentes oktatásait a Bajai SZC

500 órás nyelvi és informatikai képzés, ingyen!

2016.10.17 15:39    |    Jni  

A díjmentes képzésekről a hét elején már az első tájékoztató előadásra is sort kerített a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Ugyan az angol és német nyelvi, valamint informatikai felnőttoktatást felölelő kurzusok hivatalosan elindultak, azért fogadjon meg egy tippet: ha most kapna észbe, szólunk, még érdemes utánajárnia, hogy hogyan csatlakozhat! A 31 hetes tanfolyamok végén egy „kis- és középvállalkozások ügyvezetője” OKJ-s bizonyítvánnyal állhat még biztosabb lábakon.

– A jelentkezések alapján most az látszik, hogy a Dózsában minden gond nélkül meg tudjuk indítani ezt a képzést, szeretnénk is indulni, és akármennyi jelentkezőt be tudunk fogadni, életkortól függetlenül – ajánlotta a képzéseket Virág Tibor, a Bajai Szakképzési Centrum főigazgatója. – Az is jelentkezhet, aki nem direktben vállalkozó, de úgy érzi, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy a nyelvtudását megalapozza, vagy karban tartsa. Fontos, hogy angol és német nyelvről beszélünk, és ugye az sem baj, ha egy kicsit az informatikában is elmélyül – mondta.

szakkepzes_450
 

A képzés teljesen nyitott, mindenki számára, egységesen 31 hétig fog tartani (mert nagyjából ennyi van hátra a 2016/17-es tanévből), összesen 504 tanítási órával, amely 60 százaléka idegennyelvi (angol, vagy német), 30 százaléka pedig informatikai oktatás. A fennmaradó tíz százalékban gazdasági, munkajogi és vállalkozói ismereteket lehet elsajátítani. Mindezt ingyen. Megbirizgáltuk az üzleti vénáját? Ha igen, az már fél siker.

– Ez felnőtt oktatás, esti rendszerű, tanulói jogviszonnyal, bár direktben nem osztályoznak, de a hiányzásokat figyelik, hiszen közpénzből valósul meg a tanfolyami képzés, és azt célozza meg, hogy mindenki a saját helyén legyen erősebb és ügyesebb idegen nyelvből és informatikából – foglalta össze a célokat Virág, aki azt is latolgatta, vajon milyen összetételű csoportok állnak majd össze, és hogyan osztják fel egymás között az órák menetrendjét. Mert ez is rugalmas. – Vélhetően dolgozók, vagy a saját vállalkozásukat vezetők fognak jelentkezni, az esti munkarend pedig azt jelenti, hogy heti 17,5 tanítási óra van. Szombaton úgy nyolc órát tudunk megtartani, a maradékot pedig kettő délutánra szoktuk széttenni. Azt, hogy melyik ez a kettő, nem mi határozzuk meg, hanem a csoport igényeihez alkalmazkodunk. Szerencsés esetben a legelső foglalkozásokon a csoportba jelentkező tanulni vágyók meg szoktak egyezni, hogy a hét mely napjain legyenek a fennmaradó órák – árulta el a főigazgató.

Az erre a tanévre meghirdetett képzések hivatalosan ezen a héten kezdődtek – ahogy fentebb írtuk – egy tájékoztató előadással, de a tanfolyamok rajtja a jövő hétre várható. Hogy hogyan és miképpen tudhat még beférni a csoportokba, kérdezze meg a helyi kurzusokat összefogó intézményvezetőtől. Fekete Antal: 70-334-90-12, és keressen több információt a bajaiszc.hu-n! Sok sikert!A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás