Jobb szolgáltatásért cserébe emelkedhet a jegyár

Az idei szezon fejlesztéseit tervezik a Szelidi-tónál

2013.04.01 11:47    |    géjé  

A tavaszias idő beköszöntével máris kezdődik a régió közkedvelt, ezreket vonzó vízpartjának felkészítése az idei szezonra. A fejlesztésekben reménykedő dunapataji önkormányzat pályázati lehetőségeket keres a terveihez, de lévén az egyes tenderek feltételrendszere számukra nem kifejezetten kedvező, a polgármester nem tartja kizártnak, hogy kisebb mértékű belépőjegy-áremelésre lesz szükségük. A drágítás valószínűleg csak a délutáni, eleve nagyon kedvezményes árakat érinti.

– Az állam csak a vendégéjszakák után számított idegenforgalmi adóval támogatja az üdülőterületet; más feladatfinanszírozás, vagy normatív támogatás nincs, így mindent saját erőből kell előteremteni – érvelt a változó jegyárak mellett Dusnoki Csaba. A településvezető mindettől függetlenül nyitna a pályázatok felé, igaz a kiírások miatt nem érzi esélyesnek a sikeres szereplésüket. – A pályázati kritériumok között sok helyen feltüntetik, hogy az üzemeltetési idő legalább hat, vagy kilenc hónap kell legyen. Márpedig a Szelidi-tónál kilenc hónapos turistaszezont biztosítani nagyon nehézkes – fejtegette.

A pályázati lehetőségek tehát nem szerencsésen alakulnak a Szelidi-tó számára, így ezekhez a lehetőségekhez óvatosan állnak hozzá, holott a terveikhez nagy szükség lenne ezekre a forrásokra. A meglévő – és nem mellesleg ingyenesen igénybe vehető kalandparkon felül szeretnének kiépíteni a strandon egy klasszikus játszóteret is, hogy még vonzóbbá tegyék a gyerekes családok számára a déli partot.

– A gyerekeknek korszerű, biztonságos szórakozási lehetőséget szeretnénk biztosítani, emellett kiépítenénk egy olyan hangrendszert, amely például a Korona Rádiót a teljes strand területén hallhatóvá teszi – árulta el a Korona Parthoz fűződő terveket a polgármester. A kihangosított partszakasz, mint újítás, csak hab a tortán; valójában az üzemeltetés költségei és a karbantartási munkálatok emésztik fel a legtöbb pénzt – emiatt nem kizárt egy kismértékű jegyáremelés, amely viszont csak a délutáni, mára irreálisan olcsónak tűnő időszakot érinti majd.

szelidi_to_seta_239A felnőtt belépők árát biztosan nem emeljük, viszont a gyerekek délutáni jegyárai változhatnak – jelezte Dusnoki Csaba, egyben arra is utalva, hogy a tavalyi 150 forintos, délután négytől érvényes jegyár azért már tényleg nagyon alacsony, és ekkora kedvezményeket a jövőben nem engedhetnek meg maguknak. – Ennél a további fejlesztések érdekében is többre lesz szükség, nem beszélve az ingyenes kalandparkról és egyéb szolgáltatásokról – indokolta a lehetséges emelést a polgármester, azt is hozzátéve, hogy ennek mértékéről még nem született konkrét döntés. Az viszont már biztos, hogy az egész napos belépők árai változatlanok maradnak.

(Fotók: Schill Tamás)


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás