Nem jogot, hanem igazságot akar a Jobbik

Munkahelyteremtés, közbiztonság, elszámoltatás

2014.04.05 12:26    |    -mond  

Február 23-án, vasárnap tartott sajtótájékoztatót, utána lakossági fórumot a Jobbik Kalocsán. Suhajda Krisztián országgyűlési képviselő, a párt kalocsai választási körzetének képviselő-jelöltje, valamint Volner János, a Jobbik alelnöke a párt választási programjának alappilléreit ismertették a megjelentekkel, benne a térségre vonatkozó elképzeléseikkel is.

 

Mi szeretnénk egy olyan jövőképet vázolni, amiben van jövője a magyarságnak”

 

jobbik_kampany_240A Kalocsai Színházba vasárnap délidőre meghirdetett eseményre a szokatlan idő ellenére is közel százan jöttek el, hogy meghallgassák a Jobbik választási programját a párt alelnökétől, Volner Jánostól és Suhajda Krisztiántól, a párt kalocsai választókerületi országgyűlési képviselőjelöltjétől.

 

 

A fórum előtt tartott sajtótájékoztató bevezetéseként Suhajda Krisztián tolmácsolta köszönetét mindazoknak, akik segítségével a múlt héten pár nap alatt a jelöléshez szükséges ötszáz ajánlást összeszedték, és le is adták a választási irodának.

– Nagyon fontos, hogy a fiatalokat is egy olyan útra tereljük, hogy ha eljön majd az az idő, hogy ők veszik át ezt a várost, ezt az országot, amikor majd ők hozzák a felelősségteljes döntéseket, akkor egy erős nemzetben gondolkodó fiatalok vegyenek bennünket körül, és egy olyan biztos jövő álljon előttük, egy biztos út, amin majd el tudnak indulni – mondta a képviselőjelölt.

– A Jobbik választási programjának három fő pillére: a munkahelyteremtés, a közbiztonság megteremtése és az elszámoltatás – erről már Volner János beszélt a sajtó képviselőinek, később pedig a fórum résztvevőinek. – Az embereknek munkahelyre, a vállalkozásoknak megrendelésekre, az államnak pedig adóbevételre van szüksége, ennek érdekében részletes munkahely-fejlesztési terveket dolgozunk ki, melyek 10-től akár százezres nagyságig képesek egyenként is munkahelyet teremteni. Kalocsa és térségében elsősorban a mezőgazdaság, amire fókuszálunk, hiszen ezen a területen félmillió munkahely veszett el a rendszerváltás óta. Eltűnt ezzel együtt az élelmiszeripar is, cukorgyáraink, konzervgyáraink nagy része bezárt, jelenleg a húsipar van soron, ezen a területen fel lehetne virágoztatni az országot, hiszen sok ember munkára vár, és itt vannak a kiváló mezőgazdasági adottságaink, amit ki lehetne használni. Nagyon fontosnak tartjuk a magyar ipar megmentését is, hiszen nem is olyan régen ez az ország sok mindent önállóan képes volt gyártani, buszokat, vonatokat, orvosi műszereket, híradástechnikai eszközöket, ebből mára gyakorlatilag nem maradt semmi. Ezért a magyar ipar újrateremtését is a zászlajára tűzte a Jobbik – beszélt a részletekről a párt alelnöke. – Nagyon fontosnak tartjuk a közbiztonság ügyét, ugyanis egyre több helyen beszüntetik a gazdasági tevékenységet azért, mert egyes országrészeken nem lehet közbiztonságot teremteni. Éppen ezért a Jobbik a csendőrség újbóli felállításában, a rabok munkavégzésén alapuló önfenntartó börtönökkel képzeli el a rendteremtést ezen a területen. Nagyon fontosnak tartjuk az elszámoltatást, hiszen itt azt látjuk, hogy kialakult egy kétpárti váltógazdálkodás, és ez a két politikai erő, bár látszólag óriási ellentétek feszülnek közöttük, a háttérben a gazdasági érdekcsoportjaik nagyon jól együttműködnek, nemegyszer konzorciumi partnerek, csak az elosztási arányok változnak, aszerint, hogy melyik párt van kormányon, de alapvetően egymás között osztoznak. Nem a versenyképes vállalkozások jutnak megrendeléshez, hanem a politikusokkal jó kapcsolatot ápoló cégek, erre gyakorlatilag ráment az ország, és ezért veszítettünk közel egymillió munkahelyet a rendszerváltás óta. Mi nem egyszerűen leváltani akarjuk a kormányt, hanem más politikai rendszert szeretnénk megvalósítani Magyarországon. Folyamatos a lecsúszás, az elszegényedés, 3,1 millió ember él a létminimum alatt, a bankszektor ugyanúgy kiszipolyozza az embereket, mint a szocialista kormányok alatt, érdemi változás nem történt – mondta Volner János.

jobbik_kampany2_340Az alelnök arról is beszélt, hogy a Jobbik fontosnak tartja a gyümölcsösök, a kertészeti kultúra, az állattartás megerősítését, mert harmadára-negyedére esett az állatállomány szarvasmarhából, sertésből, baromfiból a rendszerváltáskori szinthez képest. Többször Magyarország még burgonyából is importra szorul, hiszen nem termelünk eleget. Óriási tartalékok vannak a rendszerben. A vidéki munkaerőt elsősorban a mezőgazdaságban és a ráépülő élelmiszer-feldolgozó iparban foglalkoztatnánk.

– Azt látjuk, hogy azokban az országokban – elsősorban keletre gondolok, Oroszországban például –, ahol megszerették a magyar élelmiszereket, nagy mennyiségben lehetne oda újra szállítani. Ezzel százezer embernek lehetne újra munkahelyet biztosítani, csak ezt egy megfelelő gazdaságpolitikával meg kellene támogatni. A közmunkásokat értelmes termelő munkára kell fogni, mert amit jelenleg csinálnak velük, annak sok értelme nincs, az csak arra jó, hogy a foglalkoztatási statisztikákat manipulálják vele – fogalmazta meg véleményét a jelenlegi közmunkaprogramról Volner János.

Arra a kérdésre, hogy a százezres nagyságrendben külföldre vándorolt munkaerőnek hogyan tudnának ismét itthon munkát adni, az alelnök a következő egyszerű példát említette:

– Ha például a budapesti közlekedési vállalat nem 150 Mercedes buszt szerez be, hanem a döglődő magyar buszgyártást próbálja azzal megmenteni, hogy tőlük rendeli meg ezeket, akkor máris mérnököknek, szakmunkásoknak sikerül helyet teremteni, és hazajöhetnek a külföldre vándorolt magyar emberek, ilyenformán a műszaki értelmiségnek is megoldott a helyzete.

Velük kapcsolatban egy választási anomáliára is felhívta a figyelmet:

– A külhoni magyarokat, akik Nyugat-Európában dolgoznak, gyakorlatilag kirekesztették a választásokból, akik azért mentek el az országból, mert sem az MSZP kormány alatt, sem a Fidesz kormány alatt nem volt létbiztonságuk, nem volt megélhetésük, gyakorlatilag gazdasági menekültként dolgoznak Nyugat-Európában. Míg egy határon túli magyar több helyen is szavazhat, adott esetlen akár levélben is leadhatja a szavazatát, ezzel szemben például egy Angliában dolgozó magyarnak el kell utaznia Londonba, és ott adhatja le a szavazatát. Tehát látható, hogy a kormány ezeket az elüldözött embereket szándékosan kizárta a szavazásból. Az is elgondolkodtató, hogy a fideszes kétharmad olyan választási törvényt fogadott el a parlamentben, ami áprilisban már lehetővé teszi a szavazók szervezett szállítását, ettől minden jóérzésű embernek a háta borsózik, és ez folyamatos visszaéléseket jelent majd a szegény cigányság köreiben, hiszen őket fel fogják használni arra, hogy torzítsák a választás végeredményét. Annyit tehetünk, hogy a magyar társadalom figyelmét ráirányítjuk ezekre, azonban a Fidesz a választási törvény elfogadásakor is rendkívül arrogáns módon viselkedett, egyetlen ellenzéki módosító javaslatot nem vettek figyelembe, folyamatosan a saját embereiket helyezték kulcspozícióba és csak az általuk kitalált ötletek mentek át, holott ezekben a kérdésekben a normális, fejlett európai demokráciákban nemzeti konszenzus kialakítása után lépnek előre – mondta egy újságírói kérdés kapcsán Volner János.

– Optimizmusra ad okot, hogy a 35 év alattiaknál a Jobbik Magyarország legnépszerűbb pártja, valamint a főiskolások, egyetemisták, tehát a jövő értelmisége körében is vezetünk. Ők a jövő és a jövőt nem lehet megállítani, ezért mondom, hogy reális esélyünk van arra, hogy 2014-ben meg tudjuk verni a kormányzó pártot – mondta meggyőződéssel Volner János, a Jobbik alelnöke.

A kétórás fórum végén a hallgatóság számos kérdést intézett a két előadó felé, melyeket Volner János és Suhajda Krisztián képviselő-jelölt ott a helyszínen részletesen megválaszoltak.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás