Iskola-bemutató óvodásoknak

2015.02.16 11:48    |    Korsósné András Marianna igazgatóhelyettes  

 

iskola_bemutato4_450

 

A Kalocsai Eperföldi Általános Iskola az elmúlt időszakban rendezte meg azt a programsorozatot, melyben a kalocsai óvodásoknak mutatta be az iskolai életet. Ezzel célunk, hogy az óvodából iskolába való átmenetet megkönnyítsük a kisgyermekek és szüleik részére. A szervezett programokra előzetes egyeztetéssel az óvó nénik kísérték el a nagycsoportosokat délután: hétfőn a Bem apó óvoda két csoportja, kedden a Zöldfa utcai óvoda, szerdán az Alkony utcai (Újvárosi) óvoda látogatott el hozzánk. Őket Korsósné András Marianna igazgatóhelyettes köszöntötte, és az iskola bejárásával mutatta meg az osztálytermeket, a tanulás helyszíneit és az osztályokban folyó munkát. Ezek után a leendő első osztályosok játékos sportfoglalkozáson vehettek részt, ahol minden kisgyermeknek volt 4. osztályos tanulópárja, aki segített a feladatok elvégzésében. A feladatokat Lakatos István és Balogh Tamás testnevelő tanárok állították össze, ismertették, pontozták és értékelték. Csapatjáték során a gyerekeknek teljesíteniük kellett gyorsasági futást, szlalomfutásban labdavezetést (ez volt számukra a legnehezebb), akadálypályán kellett átjutniuk és váltóversenyben jeleskedhettek. A kis csapatokat az óvó nénik, a leendő osztályfőnök: Feketéné Tóth Eszter, valamint dr. Szabóné Maros Mária, Korsósné András Marianna és Rózsa Ivett tanítók segítették. Minden kisgyermek lelkesen teljesítette a feladatát, miközben a tanító nénik megfigyelték a gyerekek mozgáskoordinációját, gyorsaságát, motiváltságát, együttműködő képességét, feladattűrését. Ezek alapvető iskolaérettségi szempontok, ami a mozgásban, feladathelyzetben megmutatkozik. A játékot minden gyermek örömmel végezte, lelkesen és vidáman szurkoltak egymásnak a verseny során.

 

iskola_bemutato2_450

 

A sportolás után egy pihentetőbb foglalkozás következett. Rózsa Ivett és Korsósné András Marianna egy meseolvasásra és kézműves foglalkozásra hívta az óvodásokat. A mese szövegértése után, szereplőinek (A három kiscica) térbeli alakját kellett elkészíteniük a 4. osztályosok, az óvó nénik és a tanító nénik segítségével. Színezés, ollóval vágás, papír hajtogatása, ragasztása után megelevenedtek a mese szereplői. Az elmélyült munka közben szintén fontos információkat gyűjtöttek pedagógusaink, szakértő szemmel figyelték a gyerekek ceruzafogását, írásnyomatékát, az eszközhasználatukat, pontosságukat és esztétikai érzéküket. Büszkén mutatták az iskolába értük érkező szülőknek az elkészült alkotásokat. Tanulóink apró ajándékkal kedveskedtek a kicsiknek.

 

iskola_bemutato3_450

 

Délután 4 órára érkeztek a szülők iskolánkba óvodás gyermekükért. Farkasné Kurucz Ágnes igazgatónő fogadta és tájékoztatta őket a beiskolázási tervekről. Elmondta, hogy március 24-én nyílt napon látogathatnak el a leendő elsős tanító nénikhez a szülők, gyermekeikkel, továbbá a jelenlegi 1. osztályos tanítóknál figyelhetik meg a tanítási módszereket, valamint március 27-én délután 2 órakor várjuk a játékos képességfelmérésen a gyereket és a szülőket, melyen, ha részt vesznek, felvételt nyernek a sportiskolai osztályba.

Mindenkit szeretettel várunk!

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás