Beiktatták Kalocsa új diákpolgármesterét

2014.02.16 20:21    |    -ikesz-  

Január 23-án, csütörtökön a Kalocsai Városházán beiktatták a tanulók által tavaly megválasztott új diákpolgármestert, Greksa Zsófiát, és bemutatkoztak a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat új képviselői is.

 

diak_onkormanyzat_481
 

 

A Városháza dísztermében Török Ferenc polgármester köszöntötte a fiatalokat, egyben a tizenhét új, meghatalmazott követnek jó munkát kívánt, felhívva a figyelmüket arra, hogy tisztségük nem csak „jó buli”, hanem felelősségteljes munka is. Mostantól ugyanis ők hivatottak foglalkozni bajtársaik, osztálytársaik, a városi oktatási intézményekben tanuló diákok ügyes-bajos dolgaival.

A kalocsai diákság, valamint a GYIÖK élén az elmúlt két évben Horváth Bálint állt, aki leköszönő ifjúsági polgármesterként adta át a stafétát utódjának, Zsófinak. Bálint köszönetet mondott az eddig munkáját segítő diák és felnőtt támogatóknak, akik lehetővé tették, hogy a szervezet elsődleges célját teljesíteni tudta. Eszerint a GYIÖK hivatott az oktatási intézmények közötti információáramlást segíteni, illetve közös szabadidős és tanulmányi programokat szervezni, megismertetni a diáksággal a jogaikat és elősegíteni érvényesülésüket. Ezt amolyan szervezeti filozófiaként hirdeti az ifjúsági önkormányzat saját weboldalán is, amelyet egyébként nem sokkal tavalyi startja után az ország legjobb és legnépszerűbb webes diákfelületének választottak – emlékezett vissza a búcsúzó diákpolgármester.

Bálint felelevenítette legkellemesebb emlékeit is, az évről évre egyre népszerűbb Sárkányhajó Kupát illetve a városi Sportnapokat. Elmondta azt is, teljes mellszélességgel támogatja a frissen felesküdött utódját, akit működése során tanácsaival segít majd a folytatásban. Véleménye szerint Zsófi szívós, kreatív lány, akire nyugodt szívvel bízhatja a szervezet irányítását. Bálint jelenleg nagy erőkkel készül az előtte álló érettségire és megsúgta, hogy építész szeretne lenni, ezért most minden idejét leköti a felvételire történő felkészülés.

Greksa Zsófia új ifjúsági polgármester a beavatási ceremónián elmondta, hogy jó érzés számára, hogy Bálinttól veheti át a vezető szerepét, hiszen anno, hét évvel ezelőtt együtt kezdtek tevékenykedni a GYIÖK-nél, akkor még csak iskolájuk képviselőjeként. Zsófi beszámolt céljairól is, amelyeket az elkövetkező években szeretne elérni, természetesen a kalocsai diáksággal karöltve. Programjában szerepel a már hagyományos és korábban szóba került Sárkányhajó Kupa, a városi Sportnap, illetve a hamarosan aktuális Fordított Nap is. Ennek lényege, hogy a városi iskolákban, a médiumoknál és az önkormányzatnál is egy napra a gyerekek veszik át az irányítást, a felnőtteknek pedig az iskolapadban kell bizonyítaniuk.

Zsófi úgy véli, külön öröm számára, hogy a megbízólevelet átvett új testületi tagok között egészen fiatal, 13 éves képviselők is helyet kaptak a 16-17 éves diákok mellett. Így általános és középiskolás fiatalok kéz a kézben vágnak bele a közös munkába.

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás