Élménymedencével bővítenék a Kalocsai Uszodát

2013.10.02 08:40   

Nemrég új üzemeltető kezelésébe került, de még a korábbi gyakorlatnak megfelelően, kéthetes, tavaszi és őszi leállással tartják rendben a Kalocsai Uszoda apparátusát. Az új vezető azt szeretné, ha éves karbantartásból kevesebb, medencéből viszont több lenne az épületben és annak külterületén.

 

A Kalocsai Vagyonkezelési és Könyvvezető Kft. igazgatója, Búcsú Lajos a nemrég gondozásukba került uszodába megálmodott szolgáltatások és lehetőségek megvalósításához kivárni kényszerül a 2014-es, EU-s pénzforrások megnyitását, de amint elindul az új európai ciklus, mindenképpen pályázna finanszírozásra. Ha ezen Kalocsa városa sikerrel szerepelne, gyermek- és élménymedence is épülne az uszodában. Addig a jelenlegi körülmények között használhatjuk a fürdőt – kivéve az évi két leállást.

– Bizonyára azok, akik uszodába járnak, tudják, hogy tavasszal és ősszel szokott lenni ilyen karbantartás, de meg fogjuk vizsgálni, hogy ezt a kettőt össze lehet-e vonni. Addig a Kalocsavíz által követett gyakorlatot visszük tovább, és ez alapján végezzük a karbantartást – magyarázta a kéthetes zárva tartás szükségességét Búcsú Lajos, hangsúlyozva, hogy ilyenkor nem csupán vízcsere és takarítás zajlik. – Nem egyszerűen csak arról van szó, hogy a medencéket feltöltjük. Nem csak a fürdőzők számára látható dolgokat, hanem a háttérgépészetet is felül kell vizsgálni, és elvégezni a szükséges karbantartási munkákat, mert egy-egy berendezésnek a meghibásodása később akár az egész uszoda leállásával is járhat, így jobb megelőzni egy esetleges bajt – indokolta.

A Kalocsai Uszoda új vezetősége amellett, hogy minden, a zavartalan működéshez szükséges munkát elvégeztet, örömmel fejlesztené tovább a megnyitása idején az elvárásoknak tökéletesen megfelelő, de mára korszerűtlenné vált fürdőt. Véleményük szerint a 21. századi igényszintet sokkal inkább képviselné a létesítmény, ha tartozna hozzá a legkisebbeknek szánt medence, sőt, a gyógyfürdő mellett élményfürdő is. Ezzel a színvonalemeléssel az egyébként elengedhetetlent is elérhetnék: hogy kellően nyereségessé váljon.

– Szinte minden paraméterében és tulajdonságában egy kicsit kisebb, mint amilyennek lennie kell, kevesebb is a szolgáltatás, és más kisebb dolgok szintén hiányoznak. Egy nem túl nagy, de valamekkora bővítéssel az uszodát népszerűbbé és főleg: pénzügyileg hatékonyabbá kell tenni – vallja Búcsú Lajos. – Az önkormányzat évente közel 100 millió forintot tesz bele a fenntartásba, amivel az uszoda biztonságos működését feltétlenül biztosítja, de a következő EU-ciklusban, amiről tudjuk, hogy következő évben fog indulni, meg szeretnénk találni azokat a forrásokat, amikkel tényleg tudunk rajta fejleszteni. Olyasmikre gondolok, amiket, ha lehet, a közeli jövőben el kell végezni: kell legyen szabadtéri gyerekpancsoló, aztán komfortosabbá kell tenni a külső részt is, és nagyon-nagyon jó lenne, ha valamilyen élményelemek is bekerülnének: leginkább egy külön élménymedence – sorolta a leghamarabb jövőre realizálódó terveket a Kalocsai Vagyonkezelési és Könyvvezető Kft. vezetője.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás