Megszállták a medvék a Gyermekosztályt

2014.04.27 11:27   

Emberi történetekről és a segítő szándék testet öltéséről mindig jó olvasni, hallani, de még jobb a részesének lenni. Bizonyára így vélekedtek sokan a KKC rajongói közül is. Mint arról korábbi lapszámunkban már beszámoltunk, a Kalocsai Kézilabda Club és helyi rádiónk, a KORONAfm100 közös kezdeményezése nyomán több száz játék mackóval népesítették be városunk kézilabda csapatának szurkolói a sportcsarnok küzdőterét. Az összegyűjtött plüssfigurákat egy egész kis segítő csapat „költöztette át” a kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztályára. A játékokat ugyanis azok az apróságok kapják, akik gyógyultan távoznak az osztályról.

A szurkolóknak és a kezdeményezéshez csatlakozó kalocsai Bambibell Bababoltnak köszönhetően Hartman János, a KKC elnöke, Mike Szilvia, a KORONAfm100 műsorvezetője és Rózsa Szilvia üzletvezető 338 darab játék mackóval érkezett a gyermekosztályra. A segítő csapatot dr. Vadász Mária főigazgató-helyettes mellett dr. Kalydy Antónia, a gyermekosztály vezető főorvosa és az osztály dolgozói fogadták.

A főorvosasszony a macikkal teli zsákok láttán örömmel jegyezte meg, hogy minden egyes játék mackó különleges a számukra, hiszen e figurák mindezidáig más gyermekek kedvencei, kabalái voltak. Ezek a kicsik pedig most felajánlották, hogy más gyerekeknek is örömet okozzanak – ebbe belegondolni szívet melengető – így a vezető.

Hartman János ez alkalommal is hangsúlyozta, hogy a KKC számára mindig is fontos volt a társadalmi szerepvállalás. Erről ismét tanúbizonyságot tett, hiszen a plüssök mellett a kézilabda-mérkőzésen értékesített jegyek árát (mintegy 32 ezer forintot) ugyancsak felajánlotta a csemeték kórházi napjainak szebbé tételére.

 

maci_plus_340

 

Dr. Vadász Mária arra kérte a „macigyűjtő csapat” tagjait, hogy tolmácsoljuk hálájukat minden kalocsainak, aki összefogott a nemes kezdeményezés megvalósításáért. A mackók legnagyobbikát, amely az osztály kabalája lesz, kézilabdás pólóban azonnal felültették a társalgó polcára, hogy mindenki „találkozhasson” az új Maci Dokival.

De mi lesz a KKC klubelnök által felajánlott pénzzel? – merül fel a kérdés. A főigazgató-helyettes elmondta, hogy a gyermekosztály elkülönítő kórtermében – ahol a beteg gyerekeknek a teljes gyógyulásig kell bent lenniük – nincsen televízió. Mivel az összes többi szobában már van egy-egy készülék, ezért az adományból egy tévét vásárolnak majd. Hartman János ezt hallva a felajánlott összeget kipótolva azonnal autóba ült és még aznap visszament a kórházba egy vadonatúj tévével.

A meglepetések sora azonban itt még nem ért véget! Rózsa Szilvia, a kalocsai bababolt vezetője újabb felajánlással élt. Eszerint az üzletében található gyerekruhákkal, további játékokkal és bármi mással, amire csak a kórház apróságainak szüksége lehet, a jövőben is segíteni szeretné a kis betegeket.

Így lett egy jelentéktelen ünnepből, nevezetesen „a plüssmackók világnapjából” örömteli esemény, egy sportrendezvényből közösségi összefogás, egy kis figyelmességből pedig igazi segítő mozgalom Kalocsán. Így tették sokak szebbé több száz gyermek kórházi mindennapjait, és kijelenthetjük: emberségből jelesre vizsgáztak!


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás