Területi versenyeket szervezett a kalocsai Vöröskereszt

2014.05.14 13:03    |    M.G.  

A Magyar Vöröskereszt Kalocsai Szervezete idén is megrendezte a területi csecsemőgondozó, valamint a területi elsősegélynyújtó versenyeket. Mindkét verseny egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a megjelent csapatok száma. A csecsemőgondozó versenyre 9, egyenként 3 fős csapat érkezett (3 általános iskolás és 6 középiskolás). Bálint Sándorné, a zsűri elnöke elmondta, hogy a verseny lebonyolításában, az állomásokon területi védőnők segítettek. A gyerekeknek két kreatív feladatot kellett megoldaniuk, ahol különböző témákban figyelemfelkeltő plakátot készítettek el. Különösen izgalmasak voltak a gyakorlati állomások, ahol a csecsemők életkorának megfelelő játékok kiválasztása mellett lázcsillapításról is gondoskodni kellett, valamint bemutathatták a helyes pelenkázást is. Az elméleti kérdéssorok összeállításában természetesen szakemberek segítettek. A tudás tehát, amit a gyerekek magukkal hoztak, valóban átfogó volt. A területi verseny győztesei május 13-án, Baján képviselhették Kalocsát, a megyei fordulón.

Az általános iskolásokat a kalocsai Kunszt József Általános Iskola tanulói, Kollár Fruzsina, Fekete Nikolett és Király Kíra képviselheti. Felkészítő tanáruk Varga Kinga. A középiskolások között a Szent István Gimnázium csapata lett az első, Sereg Fruzsina, Hodován Tünde, Kudari Eszter összeállításban, így ők utazhattak Bajára. Felkészítő tanáruk Szilágyiné Varga Gréta volt.

 

elso_segely_verseny_340

 

Az elsősegélynyújtó versenyre öt fős csapatok nevezhettek, és neveztek is szép számmal, hiszen 12 csapat érkezett. A 4 általános iskolás és 8 középiskolás csapatnak 12 állomáson kellett helyt állnia, elméleti és gyakorlati tudásukat egyaránt bizonyítva. A témák között szerepelt az AIDS, a katasztrófavédelem, az elsősegélynyújtás egyaránt. Külön öröm, hogy a résztvevők között már nem először szerepel a Kalocsai Gyermekotthon csapata. Az első helyezettek április 24-én, Kiskőrö-sön vehetnek részt a megyei döntőn. A középiskolásokat a Kalocsai Dózsa György Gazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Műszaki iskolarésze képviselheti. Felkészítőjük Varga-Urbán Erika. Csapattagok: András Bálint, Böröczki Dávid, Kapitány Márió, Révész Dávid, Szabó Patrik.

Az általános iskolákat a Hartai Általános Iskola fogja képviselni. Az ő felkészítőik Pécsi Krisztina és Bazsó Csaba. A csapat tagjai: Pető Petra, Szabó Dominika, Pásztor Csaba, Kurucz Zsombor, Maár Gyöngyi.

A verseny lebonyolításában nagy szerepet vállaltak a felkészítők mellett a Kalocsai Mentőállomás dolgozói; a Magyar Vöröskereszt Kalocsai Szervezetének állandó önkéntesei, segítői; az imitátor gyerekek és felkészítőjük, Krupincza Eszter és a zsűri elnöke, dr. Wéber Éva gyermekgyógyász is. Külön köszönet Bálint Sándornénak, valamint Szeitzné Nyírő Csillának, akik a rendezvény fő szervezőiként koordinálták a programot.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás