Profiknak már kitavaszodott…

A KaloHírek Sport lett a tél bajnoka

2015.02.06 08:33    |    ikeSz  

November 22-én 41 csapat kezdte meg a 2014/2015-ös Téli Kupa Teremlabdarúgó Bajnokságot. Múlt hétvégén pedig a Profi liga elődöntőit és döntőit is lejátszotta legjobb négy csapata.

Január 31-én, szombaton a profi csapatok elődöntőiben szurkolhattunk a 12. fordulóban tabellaelső Homokmégynek, akik a negyedik helyen álló El Nino-val harcoltak a döntőbejutásért, míg a második helyen álló KaloHírek Sport ellenfele a Szip-Ka Könyvelés volt a ranglista harmadik helyéről. Itt a Homokmégy 4-1-re verte az El Nino-t, így biztos továbbjutóként készülhetett a másnapi döntőre, majd egy órával később az is kiderült, hogy a döntőben a megyei első osztályú Kalocsai FC felnőtt csapatából verbuválódott Kalo-Hírek Sport egysége lesz az ellenfél, hiszen a Kohány Balázs vezette csapat 5-2-re legyőzte a Szip-Ka Könyvelést.

 

telifoci_450
A KaloHírek Sport a tél bajnoka

 

A február 1-jei bronzmeccsre és döntőre megtelt a Városi Sportcsarnok. A két vesztes csapat, vagyis az El Nino és Szip-Ka Könyvelés délután négy órakor csapott össze. A találkozón a Szip-Ka már az első félidőben 0-3-ra elhúzott, a különbség pedig a második 25 perces etapra még jobban megnőtt. Így az 1-7-es Szip-Ka Könyvelés siker egyben a bajnokság harmadik helyét is jelentette a gárdának.

A Kalocsa-Szeged öregfiúk gálameccs után a döntőre vártak a nézők, ahol már a bemelegítés alatt hallani lehetett, hogy az egyébként megye III-as, ezüstérmes gárdából összeállt Homokmégy SC komoly szurkolótáborral érkezett.

Úgy ment minden, ahogy az egy bajnoki döntőhöz illik: a közönség a hangját hallatta, a játékosok pedig az első pillanattól kezdve teljes erőbedobással feszültek egymásnak. Gólra mindössze fél percet kellett várni, hiszen a kezdőrúgás után 31 másodperccel a Homokmégy gárdájából Kerekes Krisztián bombázott Antóni Dávid kapujába. A kalocsai válasz Kohány Gábortól jött 5 perccel később, majd Dostyicza Dániel gólja hozta meg a 2-1-es vezetést a KaloHírek Sport csapatának. Ezt egy oda-vissza adok-kapok követett, bár gól csak a 21. percben esett, ami igazából nem is esett, hanem a hálót próbára téve zúgott a kapuba Kohány Gábor szabadrúgásától. Ezzel beállítva a 3-1-es félidei eredményt.

A harci kedv és a győzni akarás a térfélcsere után sem hagyott alább. Két perc után homokmégyi gól szépített a részeredményen, de a 3-2-ből két percen belül 4-2, majd 5-2 lett Kohány és Dostyicza találata után. A „mégyiek” még itt sem adták fel, a vendégek sorából ismét Kerekes Krisztián lépett ki, találatával pedig 5-3-ra módosította a kijelzőn látható eredményt. A KFC-s labdarúgókat tömörítő csapat, erre ismét vérszemet kapott, és Jánosi Gábor góljával 6-3-ra írta át a találatok arányát. A kemény, férfias futball meghozta az eredményét a lelátón is, ahol a mérkőzés vége előtt 8 perccel egy újabb homokmégyi Kerekes-gól hozott ovációt. A lendület pedig még ekkor sem tört meg egyik csapat részéről sem, sőt némi indulat is feszülté tette az utolsó perceket, hiszen a KaloHírek Sport együttese 2 percig emberhátrányban kényszerült játszani, hiszen Pandúr Tamást szabálytalankodása miatt küldte kispadra a játékvezető. A szépítésre való lehetőséget felismerve a Homokmégy lehozta kapusát és egy plusz játékossal ostromolta tovább a saját térfelére szorult csonka KaloHírek Sport csapatát, de a szépítőgól elmaradt. A végeredmény így 6-4 lett a kalocsai csapat javára, akik ezzel kijavították a tavalyi fiaskót és elhódították a kupát.

telifoci2_450
Az „ezüstös″ Homokmégy gárdája

A döntőhöz méltó meccs után a Homokmégy lepacsizott szurkolóival, majd az elődöntőben szereplő másik három csapattal együtt felsorakoztak az eredményhirdetéshez. A díjakat dr. Kovács Gábor, a hajdani Kalocsa, majd a SZEOL AK játékos, dr. Bálint József, Kalocsa polgármestere, valamint Borbély Gábor, a szervező Kalocsai FC elnöke adta át.

A KaloHírek Sport gárdája a díszes, tél bajnokának járó trófea mellett még egy díjat bezsebelt az idei kupán. A keret tagja, Kohány Gábor ugyanis 23 találatával a gólkirályi címet is kiérdemelte.

A mérkőzés sorozat február hetedikén tovább folytatódik az amatőrök, valamint a szeniorok körében. Szombaton 10 órától az Angyalok fogadja a Fegyencvárost, egy órával később a Pedagógus játszik a Zsodo Car-ral, este hétkor a Reptér Söröző fogadja a Kalokerámiát, míg a záró meccsen a Média Diszkont Vasudvar találkozik a DHD Macron csapatával.

A második helyen záró Homokmégy SC tagjai: Tálas Szabolcs, Kovács Dávid, Karaszi Zoltán, Kerekes Krisztián, Malomsoki Dávid, Lichtenberger Renátó, Gillich Patrik, Rideg László, Sereg Milán, Kovács Róbert, Rakiás Milán, Kákonyi Ákos, Fábián Máté, Markella Attila; csapatvezető: Kovács László

A bajnok KaloHírek Sport kerete: Antóni Dávid, Márkus Kristóf, Pandúr Tamás, Réczi Valentin, Szabó Vilmos, Varjú István, Dostyicza Dániel, Jánosi Gábor, Kohány Gábor, Farkas Tamás; csapatvezető: Kohány Balázs

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás