Kapaszkodó tábor – 2014. június 23-29.

Egy hét Tündérország

2014.08.04 21:55    |    Dávid Józsefné  

Igen, nem tévedés! Tündérország! Aki olvas meséket – ki nem? – gyermekkorában, később gyermekeinek, unokáknak, vagyis, mindannyian tudjuk, hogy a mesében le van írva: Tündérország van! Mivel minden mese színtiszta igazság, hinni kell a mesékben. Azonban Tündérországot csak az kaphatja meg, aki a lehetőségeihez, erejéhez mérten megharcolja küzdelmeit, becsülettel. A harcok során tanultakat úgy hasznosítja, hogy önzetlenül átadja tapasztalatait másoknak.

A népfőiskolai Kapaszkodó tábor nyaranta szeretettel fogadja azokat a családokat, akik nehézségeik ellenére példaértékű életet élnek. Ez az idén sem volt másként.

Ebben az évben mi is részesei lehettünk ennek a tábornak. Mi, SINOSZ, Solt és Kalocsa. Nem mindennapi élmény volt ez. Részt vevő tagjaink többsége most nyaralt először családjával együtt. Nagyon jól éreztük magunkat.

Miért is? Nem tudok egy eseményt kiragadni, hogy ez és ez, ami nagyon széppé tette a nyaralást. Minden együtt. Úgy volt tökéletes, ahogyan Márti „néni” megszervezte és a konyhás nénik megfőzték. Azok a bőséges reggelik, ebédek, vacsorák, változatos programok, kiadós esti beszélgetések tették szépé a hetet.

Beszélhettünk magunkról, meghallgattuk mások élettörténeteit. Bánhegyi Ferencné Magdika (tagunk) beszámolót tartott az „Elnökök tréningje” programon tanultakról. Zumbázni tanultunk a gördülő tánccsoporttól. Pénzes Letícia (tagunk) előadást tartott a „Nőiesség értéke, mértéke” témában. Kirándultunk Kecskemétre, fagylaltoztunk és megnéztük a virágkiállítást. Megtekinthettük a biokertészetet, betekintettünk a Zöldház Rajzstúdió tábor alkotómunkájába, részt vehettünk irodalmi kerek-asztal beszélgetésen (Bozók Ferenc piarista szerzetes tanárral és Agócs Sándorral, a lakiteleki Antológia Könyvkiadó ügyvezető igazgatójával).

Kirándultunk Lakitelekre és minden nevezetességével megismerkedtünk: jártunk a Drogériában (ami galéria is egyben), a katolikus templomban (ahol őrzik szent Imre herceg csontjának egy darabját). A Plébániában a kétszáznál is több festményben gyönyörködtünk. Mindnyájan örökre szívünkbe zártuk a színes egyéniségű Bagi Ferenc atyát. Megpihentünk a település gyönyörű parkjában. Előadáson meghallgathattuk Nemes Mátyás aranykalászos gazdát a fűszer és gyógynövény termesztési lehetőségekről.

Részt vehettünk a 15. „Akadálymentes Nap”-on, ahol az idén először Simonné Váradi Zsuzsanna és segítő kutyája, Odó jóvoltából a SINOSZ, a KONTAKT szolgáltatás, az EDUKID, valamint a KEA képviselte magát az információs sátraknál.

Olyan nyaralás részesei lehettünk, amit soha sem fogunk feledni. Barátságok mélyültek el, újak szövődtek, felismerések, megismerések… – egy csapat lettünk!

Nagyon szépen köszönjük a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány minden egyes dolgozójának, hogy ennek a csodának részesei lehettünk.

Dávid Józsefné

ügyintéző

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás