Kétszáz csomagot küldenek a gyermekotthonokba

2021.12.09 11:17   

Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott.

Ez a harmadik esztendő, amikor a Paks II. Zrt. – közösen a Paks II. projekten dolgozó egyéb szervezetekkel – csatlakozott a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kezdeményezett országos adománygyűjtéshez, így gyermekotthonokban élő fiatalok karácsonyi kívánságait teljesíthették.

– Ahogy tavaly és tavalyelőtt is, a minisztériumok, illetve háttérintézményeik dolgozói ebben az évben is összefognak, hogy szebbé tegyék a közelgő ünnepet a gyermekotthonokban élők számára. A jótékonysági programra kiemelkedően nagy létszámban jelentkeztek a kollégák. Összesen 204 csomag összeállítását vállaltuk. Éppen a nagy adományozási kedv miatt a Tolna megyei gyermekotthonok mellett a Heves megyei gyermekotthonokban élő gyermekek és fiatalok egy részének is mi varázsolhatjuk szebbé a karácsonyt – mondta el Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója hozzáfűzte, hogy az EMMI-től megkapták a gyermekek kívánságait, így készültek el a névre szóló ajándékok.

 

 

adomny450_450

 

 

Mittler István elmondta, hogy ebben az évben csokoládégyűjtést is hirdettek a munkatársak körében. Ezzel a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorainak gyógyítást segítő tevékenységéhez járul hozzá a Paks II. csapata. Az édességeket a paksi gyűjtőpontra, a Paks FM stúdiójába viszik, hogy onnan a kórházakba juttassák el azoknak a gyerekeknek, akik ott töltik az ünnepeket.

– Valljuk, hogy mindegy, milyen formát ölt az ajándék, mert a legfontosabb az odafigyelés. És ez most, a járvány idején különösen fontos – húzta alá az igazgató. – Nem csak ilyenkor, karácsony közeledtével csatlakozunk karitatív akcióhoz. A munkatársaim rendre jelzik, ha valahol segítségre van szükség. Ilyenkor felhívással fordulunk a kollégák felé, mint ahogyan szeptember közepén is tettük, amikor egy fejlődési rendellenesség miatt mozgássérült kislány, Kitti műtéti kezelésére szerveztünk gyűjtést – részletezte Mittler István. Hozzátette, a szülők tájékoztatása szerint a többi adománnyal együtt összegyűlt a szükséges összeg, így még idén elvégezhetik az úgynevezett myotenofasciotómia műtétet Barcelonában.

Ebben az évben önkéntes munkát is végeztek a Paks II. projekten dolgozók, Kalocsán egy idősek otthona, Dunaszentgyörgyön a Csodakert Óvoda és Mini Bölcsőde, valamint a Csapó Vilmos Általános Iskola környezetét varázsolták szebbé az önkéntesek.

– Azt, hogy adni jó, a véradásokon is megtapasztaljuk. Éppen ezért működünk együtt véradások szervezésében is. A legutóbbi, Országos Vérellátó Szolgálattal közösen szervezett alkalmon 54 munkatársunk vállalkozott arra, hogy donor legyen – mondta el a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

(X)

 

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás