Dunapataj, Miske

Kismotor segíti a polgárőr egyesületek munkáját

2017.08.10 10:35    |    Schill Tamás  

A magyar rendőrség és a polgárőrség jó együttműködését jelzi, hogy 2017 áprilisában Papp Károly országos rendőrfőkapitány a polgárőr szervezetek megyei képviselőinek 37 darab Piaggio kismotort adott át használatra. Ezekből a kismotorokból kettő darab Bács-Kiskun megyébe került, és a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének döntése értelmében Dunapataj és Miske községekben segíti a továbbiakban a polgárőrök munkáját.

Május 23-án a dunapataji polgármesteri hivatal előtti téren Szigeti Sándor, a Dunapataji Polgárőr Egyesület elnöke, valamint Csatai Gábor Zoltán elnök, a Miskei Polgárőr Egyesület képviseletében vették át a segédmotoros kerékpárokat dr. Fekecs Dénestől, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervetek Szövetségének elnökétől. Az átadáson jelen volt Dusnoki Csaba dunapataji polgármester is.

 

polarorseg_motor_450
 

 

– A Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség úgy döntött, hogy a járműveket a dunapataji és a miskei polgárőr egyesületek kapják meg, tekintettel arra is, hogy itt, Dunapatajon kerül megrendezésre július 1-jén a megyei polgárőr nap – mondta lapunknak dr. Fekecs Dénes elnök. – A mai napon állítjuk szolgálatba ezeket a robogókat, és a polgárőrséget szabályozó törvényben található alapfeladatokat fognak ezekkel a járművekkel ellátni a kollégák: a figyelő- és járőrszolgálatok, illetve a jelzőőri szolgálatok során veszik nagy hasznát a polgárőrök. Természetesen a különböző helyi rendezvények, falunapok, koncertek biztosításához is jól jönnek ezek a robogók. A polgárőrségnek a Belügyminisztériummal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal egyeztetett arculati szabályzata van. Ezeket a polgárőrségre vonatkozó arculati elemeket már mindkét motoron megtaláljuk. Általában elmondható, hogy a polgárőrségnek egyre inkább egységesülő külső megjelenése van, ami jól alátámasztja azt a tényt, hogy a polgárőrök közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

A dunapataji polgárőrök saját személygépkocsit használnak feladatellátásuk során, ezért a kismotor a pataji egyesület esetében egészen biztosan jó helyre kerül. Annál is inkább, mivel Dunapataj nagyközség területéhez a Szelidi-tó üdülőterülete is hozzátartozik, így a polgárőröknek jelentős nagyságú területen kell szolgálatot teljesíteniük.

Információink szerint több évtizede polgárőri szolgálatot ellátó személynél lesz elhelyezve zárható és fedett helyen a jármű. Miskén a polgárőrség már meglévő gépkocsiját fogja kiegészíteni a most átadott kismotor.

Képünkön dr. Fekecs Dénes megyei polgárőr szövetség elnöke, Csatai Gábor Zoltán miskei, Szigeti Sándor dunapataji polgárőrség elnöke, továbbá Dusnoki Csaba dunapataji polgármester, a háttérben Fiar József dunapataji polgárőr látható.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás