Kórházi reménysugár

Font: napokon belül folytatódik az építkezés!

2016.09.15 11:31    |    -s-n  

A Néplapban tavasszal olvashatott arról, hogy megtorpant a kalocsai Szent Kereszt Kórház milliárdos nagyságrendű fejlesztése. Bár az elmúlt év végén gőzerővel vonult fel a kivitelező és egymást érték az eredményes gépbeszerzések – valami szemmel láthatóan történt, hiszen az év elején leállt a munka. A napokban jó híreket kaptunk – nem tart már sokáig a „kényszerpihenő”!

– Mint emlékezetes, uniós pályázatot nyertünk, ami épület- és kubatúrafejlesztésre irányult. A kapcsolódó gépbeszerzés 99 százalékos készültségi fokon áll. Miután viszont elhúzódott a projekt előkészítése, hiába dolgozott gőzerővel a kivitelező, 2015. december 31-ig nem sikerült befejezni az építkezést. Ezt már a munkálatok elindításakor láttuk és tudtuk, de azért vállaltuk, hogy elkezdjük az építkezést, mert kormányzati megerősítést kaptunk afelől, hogy a beruházás kivitelezésének fennmaradó költségeit központi forrásból biztosítani fogják számunkra – nyilatkozta még áprilisban az ötven százalékos készültségi szinten megtorpant építkezés akkori befagyasztásának hátteréről dr. Mócza György, a Bács-Kiskun megyei anyakórház főigazgató helyettese, a kalocsai intézmény vezetője.

Ahogy telt az idő, úgy vált egyre „felkapottabb” témává főképp a közösségi médiában, hogy „hová lett több másik mellett a kalocsai kórházra szánt pénz”, és „miért lapítanak erről az illetékes országgyűlési képviselők” – közöttük konkrétan megnevezve Font Sándort, a kalocsai központú választókerület honatyáját.

korhaz2_300 

Hallgatásról ellenben szó sincsen, mindössze kérdezni kellett a politikust. A KORONAfm100 felkeresésére ugyanis Font Sándor azonnal szűkszavú, ám annál több reményre okot adó és sokatmondó választ közölt, amelyet a folytatásban szó szerint idézünk.

korhaz_300 

– A kormány döntött arról, hogy a fejlesztés befejezéséhez szükséges költségeket hazai forrásból biztosítja. Kalocsának modernebb kórháza lesz, mint azt valaha gondoltuk volna! Tudomásom szerint a megkezdett építkezés néhány napon belül folytatódni fog – hangzik a közlemény, amely tökéletesen egybecseng a kórházigazgató néhány hónappal korábbi nyilatkozatának tartalmával, kilátásba helyezve, hogy rövidesen ismét munkagépek és mesterek vonulnak majd fel a félbehagyott új betegfogadó, sürgősségi és radiológiai részlegét befogadó létesítmény munkaterületén.

Emlékeztetőül: a tavaly december 31-vel lezárt uniós forrás felhasználásából vásárolt, modern röntgengépek már Kalocsán várják, hogy szolgálatba álljanak új helyükön, ahogyan a régóta áhított CT-berendezés is.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás