Labdarúgás – megyei III. osztály

Uszód és Apostag nagyító alatt

2015.01.16 09:17    |    (esem)  

Lassan két hónapja ért véget a megyei III. osztály Nyugat csoportjának a küzdelme, hamarosan újra cipőt húznak a játékosok, hogy elkezdjék az alapozást a tavaszi szezonra (bár vannak, akik csak cipőt cseréltek és teremben folytatták a versenyzést). Érdemes visszatekinteni a csapatok őszi teljesítményére, hogyan látják az elért eredményeket. Ezen a héten a tabella 10. és 11. helyén azonos pontszámmal végzett csapatokat, az Apostag és az Uszód csapatát vettük górcső alá.

10. Apostag 12 3 2 7 14-28 11

Az Apostag az elmúlt években rendre a középmezőnyben végzett, sőt a tavalyi 5. helyezése után, amikor is elég jó, gyors és akaratos, jó focit játszott, többen is úgy gondolták, hogy ha sikerül még egy-két poszton jól igazolniuk, akkor akár a szezon meglepetéscsapata is lehet. Nem lett, legalábbis pozitív értelemben nem, a 10. helyezése csalódást keltő. Pedig nem indult rosszul az évük, egy döntetlen és egy győzelem, majd a korábbi évektől eltérően a Géderlak ellen nem futottak bele nagy zakóba. Ezután egy húzósabb vereség jött a Szakmár otthonában, majd egy döntetlen Uszód ellen. És ezután a szezon utolsó meccséig csak vesztesen hagyták el a pályát. Bár nagy vereségek nem voltak ezek között, mondhatni, a védelmük aránylag elfogadható volt, de gólgyártásban messze alul múlták tavalyi önmagukat. A korábban rájuk jellemző már az ellenfél térfelén zavaró letámadások már nem voltak olyan intenzívek és hatékonyak, talán ez is az oka, hogy az utolsó Dunavecsét leszámítva messze a legkevesebb gólt rúgták a csapatok közül. Legtöbb gólt Csajtai Zoltán szerezte, de ő is csak mindössze 4 gólt rúgott ősszel.

11. Uszód 12 3 2 7 19-37 11

2011-12-es szezonban az Uszód csapata ezüstérmes volt a bajnokságban és az előtte lévő néhány évben is szinte lehetetlennek tűnt, hogy a dobogóról leszoruljon. Aztán előbb a középmezőnyben (6. hely), majd tavaly a vége felé (9. hely) végzett a csapatuk. Nem is volt kérdéses, hogy Holló Mátyás a csapat, az egyesület vezetője elégedetlen az őszi teljesítményükkel, inkább arról kérdeztem, hogy miben látja ennek okát. Mint minden falusi egyesület vezetője elsősorban annak örülne, ha a falubeliekkel lenne tele csapatuk, de erre sajnos esélyük sincsen, kevés a hadra fogható fiatal náluk is. Elmondta, hogy csapatuk magját a jó hangulat, a sportbaráti kötelék tartja össze, ami sok nehézségen keresztül is megmaradt. Nagyszerűen alapoztak, a hajtós, pörgős edzések, úgy vélték, hogy jó alap lesz arra, hogy a szezonban eredményesek tudjanak lenni, viszont be kell látniuk, hogy sokan közülük nem fiatalok már, hogy egy apró sérülés 10-15 éve még lehet, hogy két nap alatt rendbe jött, de ma már majdnem két hét. Mérkőzéseik nagy részére elmondható volt, hogy az első félidőben partiban voltak az ellenféllel. Ellenük mindössze két alkalommal tudott komolyabb előnnyel pihenőre menni az ellenfél, az egyik a Géderlak ellen volt, másik pedig az egész ősz legfájóbb vereségét hozó Tass otthonában történt (Homokmégy ellen csak döntetlen volt, a Bátya ellen pedig még vezettek is a szünetben). Sajnos többször is volt arra példa, hogy kiállítás is sújtotta csapatukat, ami nemcsak az adott meccsre hatott ki, hanem a következő meccsen se tudtak a legjobb összeállításban pályára lépni. Legtöbb gólt a csapatból a játékos-edző Borsos Tamás szerezte, 10 góljával a 4. helyen szerepel a csoport góllövő listáján.

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás