Lezárult az izgalmakban bővelkedő országos Szelidi-tavi horgászverseny

2022.05.05 12:56   

Még a véghajrá előtti éjszaka, sőt, a szerda 12 órai zárás előtti utolsó pillanatok is jelentősen módosították a háromnapos országos, II. Bán István Szelidi-tavi Horgászverseny végső eredményét, amelynek egyik győztese a partra emelt, kereken 15 kilogrammos ponttyal vívta ki a kategóriaelsőbbséget. Ahogy az izgalmak, úgy ezúttal az időjárás viszontagságai sem kímélték a 26 csapat közel 80 tagját a vasárnap déltől szerda délig, éjjel-nappal tartó verseny során, amelyen összesen 564 darab halat fogtak ki, 1465,18 kilogramm összsúlyban. A több mint félezer hal közül 4 darab volt 10 kilogramm feletti, és egy darab 15 kilogrammos. Mindezt az április 27-én, 15 órakor, a szelidi Holdfény Camping központi épületében megtartott eredményhirdetésen Györgye László főszervező Dusnoki Csaba polgármester köszöntőbeszédének elhangzását követően ismertette a háromnapos maratoni horgászatban megfáradt résztvevőkkel.

A szombat délután jégesővel, mennydörgéssel kísért front betörésével, majd az azt követő nap hektikus időjárása következtében egyszeriben több, addig kevésbé eredményes csapat jelent meg az élmezőnyben. Különösen azok voltak sikeresek, akik a tó déli partján, tehát a Szittyótér felöli oldalon, ott is az úgynevezett magas parton horgásztak. Az összes nagy hal szinte kivétel nélkül ott akadt horogra, majd a mérlegelés után – a versenyszabályoknak megfelelően – valamennyi kíméletesen visszakerült a vízbe. Ugyan a számok azt mutatják, hogy az északi és a déli parton kijelölt 13-13 horgászhelyen ezúttal az üdülőfalu felöli oldalon pecázók voltak sikeresebbek, de azért a tó északi partja (Húsfoka, Bodzás) is szépen adta a halakat, fenntartva a horgászok éjjel-nappal lankadatlan éberségét.

A mérlegelésnél készült fotókat látva elképesztő, milyen gyönyörű és egészséges halakat rejt a mi Szelidi - tavunk, egyben büszkeségünk, és most még csak a versenykiírásban szereplő pontyokat és amurokat láttuk, a kapitális harcsákat, süllőket és csukákat ezúttal nem.

Az unalomig ismert közhely, a „mi lett volna ha…” - például, ha az időjárás nem fordul hidegebbre, a tó végéből nem tengelyig érő sárból kell kivontatni az autókat, stb. - természetesen ezúttal is beszédtéma volt a holtfáradt, de azért kitartó és vidám csapattagok között, miközben a verhetetlen dunapataji pacal és sütemények elfogyasztása közben az eredményre vártak.

Az összességében pozitív, vágyvezérelt gondolkodást talán annak a Nyíregyházáról érkezett horgásznak a mondása tükrözte, aki szerint:

„Horgászatban nincs kudarc és nincs távolság, mert a természet közelsége, érintése Szeliden, ezen a gyönyörű, halban gazdag helyszínen is itt volt velünk! Az ide érkező horgászok mind a horgászélményeket, mind a csodaszép természeti értékeket látva és megtapasztalva, rekreációs szempontból is jól járnak.”

A 15 órakor kezdődő eredményhirdetésen a horgászokat Dusnoki Csaba, Dunapataj Nagyközség polgármestere köszöntötte.

 

 

horgsz_450_450
 

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás