Új szálláshelyet is szeretnének a centrumba

Bátya 15 millióból újítja fel a községházát

2017.06.01 13:57    |    Jni  

Nem maradtak ki a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány idei keretéből a bátyaiak: az elnyert összegekből a polgármesteri hivatalra, a sportpályára, nagyszabású rendezvényre és egy lakássor átalakítási terveire is telik majd. A legégetőbb feladatnak a hivatali épület energetikai és belsőépítészeti munkái tűnnek: korszerűtlennek és rosszul bútorozottnak tartják a dolgozók.

– Nálunk a polgármesteri hivatal már nagyon régóta olyan állapotban van, hogy vár egy ilyen lehetőséget. Ez nem azt jelenti, hogy ránk dőlne, viszont egyáltalán nem felel meg a mai korszerű elvárásoknak, akár energetikai szempontból, akár a belső elosztását tekintve. Erre nyertünk 12,5 millió forintot, ehhez még hozzátesszük az önrészüket, így jön ki a 15 millió forint, ami erre a fejlesztésre fordítható – magyarázta Zsebics Ilona polgármester. – Ez energetikai beruházást jelent és az épület belső átalakítását, valamint a teljes berendezés cseréjét. Utóbbi nagyon elavult és azt gondolom, hogy jelenlegi állapotban, nem felel meg az elvárásoknak: vannak olyan asztalok és székek, amik már tényleg az utolsókat rúgják – fogalmazott.

 

batya_450
 

 

A község nem csak a hivatalára költhet a JETA keretéből (ami idén rekordnak számító egymilliárd forint, de így is több tucat település osztozik rajta). Az atomerőmű alapítványa támogatja a minőségibb sportolási körülményeket, sőt, mivel idén először ilyen célra szintén megnyitotta a pénzcsapot a kuratórium, a legnagyobb rendezvényüket is.

– A sportpálya öltözőjének energetikai felújítására ötmillió forintot költhetünk, és kulturális szempontból ugyancsak kaptunk támogatást – árulta el a polgármester. – A környéken és országszerte is már nagyon jól ismerik a legnagyobb rendezvényünket, a Fokhagymafesztivált, ami mostanra a falunappal karöltve vált egy hatalmas rendezvénnyé. Erre egymillió forint támogatást nyertünk – számszerűsített, hozzátéve, hogy van még egy régi álmuk, aminek az előkészítésére végre szintén jutott pénz, idővel szeretnék, ha leaszfaltozhatnák a Duna partjára vezető földútjukat. Ennek engedélyezéséhez most kiviteli tervet készíthetnek. További terveik vannak azokkal a lakásokkal, amelyek a központban állnak, ám saját erőből nem tudnák megmenteni őket az enyészettől.

– Ez a negyedik pályázatunk volt, és kicsit még a jövő zenéje. Küszöbön áll ugye Paks II., és felmérték hozzá, hogy melyik településen mi az, ami ezzel a fejlesztéssel esetleg összefüggésbe hozható. Nos, nekünk ott a lakássorunk, ami rettenetesen elavult állapotban van, lassan lakhatatlanná is válik, viszont a falu központjában, tényleg szép helyen van, így alkalmas arra, hogy lakásokat alakítsunk ki benne. Ennek még az engedélyezése, tervezése szükséges, egyelőre ennek a költségét pályáztuk meg – jelentette be, utalva rá, hogy feltett szándékuk az atomerőmű új blokkjainak építéséig elérhető szálláshelyet létrehozni a centrumban.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás