Megváltozott munkaképességűek visszavezetése a munkába

Sikeresen zárult egy négyhetes tréning

2014.07.17 22:37   

Országos szinten másfél éve indult a program a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának elősegítésére, azaz, hogy állapotuknak és megmaradt képességeiknek megfelelő állást találjanak. A TÁMOP 1.1.1-12/1-es kalocsai végponti iroda több mint egy éve működik a volt tiszti klub emeletén. A múlt héten zárult le egy négyhetes kompetencia-fejlesztő tréning, mely sok hasznos ismerettel bővítette a tizenhat résztvevő tudástárát, hogy megváltozott munkaképességűként ezek birtokában könnyebben találjanak újra munkát.

A záróösszejövetelen a tanfolyam résztvevőin kívül több munkáltató képviselője is megjelent, közöttük olyan is, aki már több dolgozót is foglalkoztat a program keretében az iroda közreműködésével.

trening2_414

 

Szabó Bettina a TÁMOP 1.1.1 program kalocsai ügyintézője a találkozón elmondta, hogy több mint száz embernek sikerült már segíteniük az elhelyezkedésben.

– Feladatunk, hogy összehozzuk a keresletet a kínálattal, ezáltal minél több megváltozott munkaképességű embernek találjunk megfelelő állást, lehetőleg a lakóhelyén vagy ahhoz közel, egészségügyi állapotuknak megfelelőt és olyat, amit majd szeret is végezni – foglalta össze munkájuk lényegét. Az ügyintézőtől megtudtuk, hogy most zárult egy négyhetes kompetenciafejlesztő tréning, tizenhat fő sikeresen elvégezte ezt a tanfolyamot. A speciális tréning hozzájárul ahhoz, hogy a résztvevők nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon, akár támogatott foglalkoztatás keretén belül, vagy támogatás nélkül. Azok részére, akiknek még nem sikerült megtalálni a megfelelő munkahelyet, az iroda munkatársai minden segítséget megadnak ahhoz, hogy ők is mihamarabb megfelelő munkakörben tudjanak elhelyezkedni.

– A tréning nagyon sok modulból állt, nemcsak álláskeresési technikákból, tárgyalástechnikából szereztek új ismereteket a résztvevők, emellett fejlesztették a kommunikációs készségüket, megtanultak önéletrajzot írni, mélyíthették önismeretüket, hogy milyen munkakör lenne számukra a megfelelő – magyarázta az irodavezető –, a humánszolgáltatók eddig segítették őket ebben, de ez a négyhetes tréning még nagymértékben kibővítette az ismereteiket. Bízunk abban, hogy ez a sikeres folyamat folytatódik, és számos ügyfelünk után nekik is sikerül olyan megfelelő munkát találni, melyben ezek a megváltozott munkaképességű emberek újra értékesnek, hasznosnak érezhetik magukat – mondta Szabó Bettina.

Akit részletesebben érdekel a program, érdekli, hogy milyen támogatás járhat számára akár munkáltatóként, akár munkavállalóként, keresse fel a projekt irodáját a sétálóutcában, a volt tiszti klub emeleti részén (cím: 6300 Kalocsa, Szent István király u. 36-38., telefon: 06-20/821-6730), ahol készséggel adnak felvilágosítást.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás