Labdarúgás – megyei III. osztály

Géderlak az élre ugrott

2014.10.09 14:23    |    (esem)  

Az elmúlt vasárnap rendezték a megyei III. osztály Nyugat csoportjának mind a hat mérkőzését, ahol a bajnok Homokmégy a tabella utolsó Dunavecsét fogadta, győzelmük nem volt kérdéses, míg az aktuális listavezető Bátya az egyik bajnokaspiránsot, a Géderlakot fogadta, de nem tudták még nagyon megszorongatni se. Dunapataj egy rossz sorozatot tudhat maga mögött a Fajsz legyőzésével. Csalódottan és pont nélkül távozott az Öregcsertő az Uszód otthonából. A Szakmár otthon tartotta a három pontot a Tass ellen, a Solt a végén bukta el a meccset az Apostag ellen. Szabadnapos a Dunaszentbenedek csapata volt.

Győzött a Dunapataj

A Dunapataj – Fajsz találkozó érdekesnek ígérkezett, hiszen a hazaiak egy hosszú sikertelenségi sorozatot akartak megtörni, míg a négy hellyel előrébb álló vendégek az idegenbeli negatív mérlegükön akartak javítani. Az első félidőben hullámzó játékot láthattak a nézők, hol a hazaiak, hol a vendégek voltak aktívabbak. Szünet után is hasonló küzdelmes csata folyt, ám míg a patajiak két kiugratást is gólra tudtak váltani addig a fajsziaknak csak egy kapufára és helyzetekre futotta, megérdemelt hazai győzelem született (2-0).

A Solt – Apostag mérkőzés nem volt egyáltalán durva, ám két piros mellett többször a sárgalap is villant. A hazai gárda előbb egy kapushibát kihasználva szerzett vezetést, amire a szünet előtt még válaszolt a szomszédvári csapat. A fordulás után előbb egy kiállítás és egy gyors akciógólt jegyezhettek a hazai szurkolók, sőt a kétgólos előnyhöz is volt egy nagy ziccerük. Az előny helyett egy szabadrúgásgólt kaptak, majd a vendégek a győztes gólt is megrúgták (2-3).

Az Uszód – Öregcsertő mérkőzés igazi háromesélyes találkozó volt a tabella középmezőnyében tanyázó csapatok között. A hazai csapat egy jobboldali beadást fejelt a kapuba, majd egy – a vendégek által vitatott – büntetővel már két góllal mentek. A csertőiek küzdöttek, helyzeteik kapufáik voltak, majd egy szabadrúgásból szépítettek is. A szünet előtt kiállították (ezt se értették a vendégek) az egyik jó játékosukat, ami után hiába kezdeményeztek, már nem jártak eredménnyel (2-1).

A Szakmár – Tass találkozónak a hazai gárda volt az esélyese, ám ezúttal ők a kiállást is nehezen oldották meg, hiszen többen sérülés, munkahelyi elfoglaltság és a kapus eltiltás miatt nem tudtak játszani, ráadásul így is volt, aki sérülten vállalta a játékot. Ez is az oka volt, hogy – bár korán vezettek, de ezután – kétszer is nekik kellett az eredmény után menniük, ám a szünetben a megbeszélés eredményes volt és innen már nekik állt a zászló, és ha döcögve is, de nyerték a mérkőzést (4-3).

A Bátya – Géderlak meccs volt a forduló rangadója, hisz két éllovas gárda játszott egymással. A hazaiak nem nőttek fel kellően a feladathoz, két gyors Halászi kontrával vezettek a vendégek, ami után ismét csak a géderiek tudtak gólokat szerezni, míg a hazai csapat komolyabban nem is veszélyeztette a másik térfél kapuját, pedig 30 percig emberelőnyben játszott a Bátya, mire ők is tíz főre fogyatkoztak. Megérdemelt vendéggyőzelem született a rangadón (0-4).

A Homokmégy – Dunavecse mérkőzésre még nagy összeggel se lett volna érdemes fogadni a bajnok győzelmére hiszen olyan biztos volt a hazai győzelem, legfeljebb kérdés csak az volt, hogy lesz-e közte tíz vagy sem. Nem lett, de ezt a tabella utolsó helyén álló vendégek csak annak köszönhetik, hogy a Homokmégy nem koncentrált egy picit jobban (9-0).

A 9. forduló programja: október 11. szombat 15 óra: Dunavecse – Dunapataj, Fajsz – Dunaszentbenedek; október 12. vasárnap 15 óra: Géderlak – Szakmár, Tass – Uszód, Öregcsertő – Solt, Apostag – Homokmégy, szabadnapos: Bátya


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás