Labdarúgás – megyei III. osztály

Meglepetés Fajszon - Nőtt a Géderlak előnye

2017.04.20 08:51    |    (esem)  

A 13. fordulót rendezték a megyei III. osztály nyugati csoportjában, ahol talán a legnagyobb meglepetést a Fajsz okozta, amely a stabil második helyen álló Homokméggyel szemben ért el döntetlent. Az Uszód, a Szakmár, a Géderlak és a Bátya mondhatni szinte hozta a kötelezőt, míg a Dunaszentbenedek egy döntetlenszagú meccsen kapott ki.

A Fajsz – Homokmégy meccsen a hazaiak a védekezésre helyezték játékuk hangsúlyát, amely a huszadik percig működött is, akkor egy alapvonalról visszafejelt labdából szereztek vezetést a vendégek, amit – az egyébként az elég gyenge napot kifogó játékvezető – önmagát felülbíráló döntése és egy kavarodásból hazai gól követett. A vendégek hiába dolgoztak ki rengeteg lehetőséget, de rendre kihagyták, illetve a jó napot kifogó hazai kapus védett (1-1).

Az Öregcsertő – Uszód mérkőzésen a vendégek teljesen kézben tartották a meccset, a hazaiak kapura lövésig se jutottak el. Az uszódiak a szabadrúgásgólon kívül szinte minden fajtából, gyors kiugratásból, szögletből fejjel, átlövésből és büntetőből is szereztek találatot (0-7).

A Császártöltés – Szakmár mérkőzésnek a vendégek voltak az esélyesei, melyet már a tizedik percben egy aránylag közelről rúgott góllal meg is erősítettek a vendégek, majd a szünet előtt a korábban előkészítő szerepben lévő játékos fejjel növelte az előnyt. A fordulás után egy akcióból szépítettek a töltésiek, ám végül a vendégek biztosan nyertek (1-3).

A Géderlak – Dunapataj meccsen a vendégek sokáig elég jól tartották magukat, ám a félidő vége előtt a fölényük egy szöglet utáni fejessel és akcióból öt perc alatt kétgólossá vált, majd térfélcsere után szinte azonnal jött a harmadik, és ezzel el is dőlt a meccs (5-0).

A Bátya – Főnix Foktő találkozón a hazai gárda a három, elsősorban az őszi vereségért szeretett volna méltó revansot venni, az erre a hétvégére több helyen is kicserélődő vendégek csapatán. Helyzeteikből a szünetig csak egyet tudtak gólra váltani, ám a szünet után már többet is, biztossá vált a vezetésük, melyre a vendégek csak egy büntetővel tudtak válaszolni (4-1).

A Csávoly – Dunaszentbenedek alsóházi összecsapáson a hazaiak elég erőszakosan léptek fel, a benedekieknek nehéz dolguk volt. Egy inkább céltalanul előrevágott labdájuk úgy tűnt, simán kapu fölé megy, amikor a szél megnyomta a labdát és a vendégek kapujába hullott, amitől a csávolyiak belelkesedtek, tördelték a játékot, de egy kontrából tovább nőtt az előnyük. Igaz, a végére a vendégek is rúgtak egy gólt, de ez már nem ért három pontot (2-1).


A 14. forduló programja: március 25. szombat 15 óra: Dunaszentbenedek – Dunapataj, Homokmégy – Öregcsertő, március 26. vasárnap 16 óra: Géderlak – Bátya, Uszód – Csávoly, Szakmár – Fajsz, Főnix Foktő – CsászártöltésA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás