Labdarúgás – megyei III. osztály

Bátya, Uszód csata lesz a bronzéremért - Kovács János a gólkirályi cím várományosa

2017.06.01 13:52    |    (esem)  

A megyei III. osztály Kalocsa környéki nyugat csoportjában a 16. fordulót rendezték az elmúlt hétvégén. A legtöbb helyen a tabella alapján várható papírforma érvényesült (Szakmár, Homokmégy, Bátya, Géderlak), míg az uszódi rangadót a hazaiak nyerték, az alsóházi összecsapáson pedig a Foktő szerezte meg a három pontot az Öregcsertővel szemben.

A Szakmár – Csávoly mérkőzés hazai lehetőségekkel indult, aztán mégis egy sután eltalált labdát „nyomott meg a szél”, amely a szerencsétlenkedő kapus feje felett esett a kapuba. Csomó hazai ziccer jött, de gól csak a fordulás után egy büntetőből lett. Ezután tíz perc alatt három is, szerencsés és szép akciókból is. Igaz, az utolsó negyedóra a vendégeké volt, egy szép gólt a balalsóba oda is kanyarítottak, de így is sima hazai siker született (5-1).

A Dunaszentbenedek – Homokmégy mérkőzést esélyeshez méltóan kezdte a vendégcsapat, végig kézben tartották az irányítást, a hazaiaknak igazán veszélyes támadásuk nem nagyon volt. Igaz, az első vendégtalálatra egy gyönyörű távolival még tudtak felelni a hazaiak, ám ezután a vendégfölény állandósult és homokmégyi gólok is jöttek. Büntető, szögletből fejesgól, szinte minden volt, sőt még egy szép hazai távoli bombagól is, de ez nekik csak szépségtapasz volt (2-7).

A Bátya – Császártöltés mérkőzés álomszerű kezdés volt a hazaiak részéről, előbb egy szöglet kipattanóját bombázta Vörös a léc alá, majd két perccel később már kettő volt közte. Ezután lehetőségek sorát hagyták ki, aztán egy akció, egy szögletből fejes és egy szabadrúgás eredményezett gólt a végig esélyeshez méltóan jobban játszó hazaiaknak (5-0).

A Géderlak – Fajsz meccsen várható volt, hogy a vendégeknek sok babér nem fog teremni, na nem mintha a védekezésre álltak volna be, de nem nagyon volt más lehetőségük a hazai nyomás alatt. A gólkirályi cím várományosa, Kovács János félóra alatt négy gólt szerzett (na jó, az egyik öngól volt, de abban is benne volt az ő „keze”, illetve lába) és ezzel szinte el is dőlt a meccs. Félidő után már mindenki gólt akart rúgni, a lehetőségeik is megvoltak, kettőt be is rúgtak és még egy kapufát „eltörő” kihagyott büntető is belefért (6-0).

Az Uszód – Dunapataj mérkőzésen, a forduló rangadóján helyenként kemény játékot láthattak a szurkolók, amit a játékvezető nemigen tudott kezelni. A patajiak voltak aktívabbak, a hazai helyzetekben volt több veszély. Egy eladott labdából szerezték meg a hazaiak a vezetést, majd egy kapusról kipattanóból növelték az előnyt. A térfélcsere után maradt a stabil uszódi védekezés és némi pataji fölény, igazi átütő erő nélkül. Büntetőből szépítettek a vendégek, de a pataji kapusnak is volt dolga (2-1).

A Főnix Foktő – Öregcsertő mérkőzésre szinte teljes kerettel tudtak a hazaiak felállni, aminek meg is lett az eredménye, de a pihenőig csak helyzetekig jutottak el, némi hazai fölénnyel. Fordulás után két Szabó gól megnyugtatta a hazaiakat, majd egy csertői lövés ment mellé. A végeredményt a hazaiak az utolsó percben egy ballábas lövéssel állították be (3-0).


A 17. forduló programja: április 15. szombat 16.30: Fajsz – Bátya, Dunaszentbenedek – Szakmár, Öregcsertő – Géderlak; április 16. vasárnap 16.30: Uszód – Homokmégy, Csávoly – Főnix Foktő, Dunapataj – CsászártöltésA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás