Labdarúgás – megyei III. osztály

Homokmégy nyerte a Bátya elleni rangadót - Hat csapat öt ponton belül egymástól

2018.04.23 10:04    |    (esem)  

A megyei III. osztály múlt hétvégi fordulójában több rangadó, melyek egy része a tabella miatt volt fontos, mások pedig a szomszéd települések közti presztízscsaták miatt. A bajnokaspiráns csapatok meccsén a Homokmégy visszavágott az őszi vereségért a Bátyának, az Uszód Szakmár elleni sikerével az élmezőnybe kapaszkodott. A Foktő otthon rabolt pontot a Dunapatajtól, mely az egy pontjával így is a dobogóra lépett, de a hétvégén a Dunaegyháza is pontot érően játszott.

A Fajsz – Dunaszentbenedek meccsen a hazaiak egy jó kiugratás után szereztek vezetést, majd egy távoli lövés „lecsorgó-ja” teremtett lehetőséget és gólt. Ezután egy kapus által elütött labdát tudtak visszafejelni a kapuba, majd egy egyéni akció, majd egy újabb akció révén már öttel mentek, amikor a vendégek támadója egy hosszúalsóba lőtt góllal tudott szépíteni (5-1).

Az Apostag – Dunavecse mérkőzés igazán pikáns volt, hiszen a két gárda között gyakran vannak játékosmozgások, ami a meccsek hangulatára is rányomja a bélyegét. A hazaiak egy szép kontratámadás révén szereztek előnyt, melyet a vendégek szinte egy az egyben lemásolva egyenlítették ki az állást. Ezután a kemény meccsen inkább mezőnyben folyt a játék egy-két helyzettel, de igazi átütő erő nélkül (1-1).

A Bátya – Homokmégy volt a forduló rangadója. Óvatos erőfelméréssel indult, majd a vendégek jutottak több lehetőséghez, a szögleteik voltak veszélyesek. A fordulás után már nyíltabbá vált a játék. A vendégek egyik szép távoli lövését csak kiütni tudta a kapus, de a kipattanóra a homokmé-gyi támadó ért oda előbb. Ezután a bátyaiak kitámadtak, egy kapufáig el is jutottak, de gólig nem, sőt a vendégek még egy büntetőt is hibáztak, így vendégsiker született (0-1).

A Szakmár – Uszód rangadó mindkét gárda számára nagyon fontos volt. Egy végig kiélezett csatában az uszódiak kezdték a gólgyártást, egy nagybedobás megcsúsztatása után találtak kapuba. Nem sokkal később egy alapvonalról visszarúgott labdából egyenlítettek a hazaiak, majd az uszódiak egy szögletből vezettek ismét, amit egy szabadrúgásból növelni tudtak. Ezután egy büntetőből szépítettek a hazaiak, ekkor nagyon nyomtak az egyenlítésért is, de nem sikerült nekik, a végén pedig a vendégek egy újabb góllal bebiztosították a győzelmüket (2-4).

A Tass – Szalkszentmárton meccs őszi odavágóján a mostani vendégek biztosan nyertek, úgyhogy ezen az „északi” rangadón a tassiak mindenféleképpen nemes bosszút szerettek volna állni. Ha nem is ördöngősen nagy iramot, de nagy küzdelmet láthattak a szurkolók. Felváltva estek gólok, melyet a hazaiak rutinos kapitánya egy pontrúgással zárt, így ők örülhettek a méltó revansnak, a három pontnak (3-2).

A Dunaegyháza – Solt meccsre a vendégek négy ifistával léptek pályára, de a vezetést így is könnyedén szerezték meg, helyzetek sorát dolgozták ki, de a hazai hálóőr „fogott, mint a zöldfesték”, volt, hogy egy támadásban három bravúrt bemutatva adott tartást a csapatának. A szünetet követően egy buta szövegelés miatti solti kiállítás után még emberhátrányban azonnal növelték előnyüket a vendégek, ám ezután mintha teljesen összezavarodtak volna és a hazaiak egyenlíteni tudtak (2-2).

A Főnix Foktő – Dunapataj meccs eleje aktívabb hazai játékkal indult, ám egyik kapu se forgott igazán veszélyben. A térfélcsere után a vendégek egy szöglet utáni fejessel szereztek vezetést, majd egy szabadrúgás utáni újrázás talált utat a lábak között és lett egyenlő az állás. A saját térfelükre visszaálló hazaiak egy támadása után egy távoli lövésből már vezettek, amire a vendégek egy büntetővel tudtak válaszolni. Kiegyenlített játék és jogos döntetlen lett (2-2).


A 21. forduló programja: április 14. 16.30: Dunapataj – Fajsz, Dunaszentbenedek – Apostag, Dunavecse – Tass, Solt – Homokmégy, Szalkszentmárton – Bátya; április 15. 16.30: Uszód – Főnix Foktő, Dunaegyháza – Szakmár


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás