Labdarúgás – megyei III. osztály

Meglepetések a húsvéti fordulón - Harcos meccs Fajszon

2017.06.03 15:55    |    (esem)  

A húsvéti hosszú hétvégén se állt meg a megyei III. osztály küzdelme, amikor is a 17. fordulót rendezték meg, mely nem is maradt meglepetés nélkül. Fajszon várható volt a nagy küzdelem az éremre hajtó szomszéd Bátya ellen, a nem kevés feszültséggel terhelt parázs mérkőzést a hazaiak nyerték. De a meglepetések nem értek még véget: Dunaszentbenedeken a majd’ húsz ponttal rendelkező Szakmár kikapott, majd másnap az Uszód egygólos hátrányból fordítva verte a már korábban ezüstérmesnek kikiáltott Homokmégyet és ezzel egy pontra megközelítette.

A Fajsz – Bátya meccs két hazai lehetőséggel indult, majd a bátyaiak támadtak jobban és kétszer is gólba tartó labdát tisztáztak a hazaiak. Ezután egy kommunikációs hiba okozta az első hazai gólt, majd egy büntető a másodikat. A mindenáron győzni akaró bátyaiak és az időt is húzó hazaiak csatája egyre feszültebb lett, az egyre keményebb, durvább ütközésekkel tarkított meccset a játékvezető nem tudta kézben tartani. A vége előtt tíz perccel egy kiugratás révén szépítettek a vendégek. A 10 sárgalap (melyből 3-4 simán lehetett volna piros is) mutatja, hogy ha a játékosok többet foglalkoznak játékkal és kevesebbet az ellenféllel és a játékvezetővel, akkor más eredmény is születhetett volna (2-1).

A Dunaszentbenedek – Szakmár meccs a tabella alapján biztos vendégsikernek nézett ki. Ehhez képest a vendégeknek nagyon nem ment a játék, hozták a szokásos labdabirtoklásukat, de veszélyes helyzetekig nem jutottak el. Nem úgy a hazaiak, akik előbb egy kiugratást váltottak gólra, majd egy lövésük kipattanóját rúgták kapuba. Az utolsó húsz percben beszorultak a benedekiek, de veszélyesek nem tudtak lenni a vendégek, mindössze egy oldalról átívelt labdából szereztek egy gólt, így meglepő hazai sikert hozott a meccs (2-1).

Az Öregcsertő – Géderlak mérkőzésen a vendégek húsz perc után már hárommal vezettek, majd sorban jöttek a gólok, igazán érdemi lehetőséghez nem jutottak a hazaiak. A gólokban a büntetőn kívül szinte minden fajta volt (0-8).

Az Uszód – Homokmégy rangadón a vendégek tűntek esélyesebbnek, bár két stabil kezdőjük is hiányzott. Az elejétől mezőnyben fölényben voltak, bár az első igazi helyzet a hazaiak előtt adódott. A szünet után Kerekes szép szólójából szereztek vezetést a vendégek, és továbbra is uralták a mezőnyjátékot. A hazaiak egy nagy bedobást megcsúsztattak és a hosszún érkező Borsos félfordulatból kapuba lőtte a labdát, majd egy büntetőből a vezetést is átvették. Ezután még jobban állandósult a homokmégyi nyomás, de gólig nem jutottak el (2-1).

A Csávoly – Főnix Foktő mérkőzés rosszul indult a vendégeknek, hiszen egy elcsúszó védő miatt a hazaiak szereztek vezetést, majd szintén egy védelmi hiba miatt már kettővel mentek. Fordulás után se adták fel a foktőiek, előbb sikerült egy akcióból zárkózni, majd egy újabb előrevágott labdából újra kettő volt közte. Az újabb foktői rohamok meghozták az eredményt, egy akcióból és egy távoli átlövésből egyenlítettek, mely a végéig maradt is (3-3).

A Dunapataj – Császártöltés találkozón mindkét csapat játéka sokáig meddőnek bizonyult, bár a két tizenhatosig el-eljutottak a csapatok, de azon belülre már nehezen kerültek, amikor igen, akkor pedig jól zártak a védelmek. Aztán egy védelem mögé löbbölt labdából szerezte meg a vezetést a Pataj. A hazai fölény meddő volt, de a vendégek se voltak jobbak, míg nem egy szögletnél hagyták egyedül fejelni a hazai támadót, aki beállította a végeredményt (2-0).


A 18. forduló programja: április 22. szombat 17 óra: Homok-mégy – Dunapataj; április 23. vasárnap 17 óra: Bátya – Öregcsertő, Géderlak – Csávoly, Szakmár – Uszód, Császártöltés – Fajsz, Főnix Foktő – DunaszentbenedekA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás