Labdarúgás – megyei III. osztály

Szakmár nyerte az Uszód elleni rangadót - Géderlaknak már közel hat a gólátlaga

2017.06.04 20:37    |    (esem)  

A 19. forduló zajlott a megyei III. osztályban az elmúlt hétvégén. Szombaton a Homokmégy nyert a Dunapataj ellen. Vasárnap két meccs volt, ami érdekesebbnek ígérkezett, a Szakmár meglepően biztosan nyert az Uszód ellen, ahogy a Foktő a Dunaszentbenedek ellen. A többi meccsen a tabella alapján várható eredmény született.

A Homokmégy – Dunapataj meccsen 12 pont és négy helyezésnyi előny szólt a hazaiak javára, ám ez az első félidőben nem nagyon mutatkozott meg, itt is, ott is helyzetek, bár kétségtelenül a mezőnyfölény a hazaiaké volt. A második félidőben aztán egy mélységi kiugratás, majd egy gyors kontra végén két Markella gól eldöntötte a három pont sorsát, bár az érthetetlen pataji kiállítás (mindkét oldalon volt bőven olyan szituáció) is nehezítette a vendégek dolgát (2-0).

A Bátya – Öregcsertő meccsen a bronzért hajtó hazai gárda a közönsége előtt hamar vezetéshez jutott, amit egy szélről belőtt labdából szerzett góllal tovább növeltek. A meggyőző hazai fölény meg is fogta a vendégeket, igaz, ezután jó 40 percig nem tudták feltörni a csertői védelmet. Aztán több, mint egy órányi játék után viszont a bátyaiak egymás után szerezték a góljaikat (szöglet utáni fejes, kipattanót rúgtak kapuba, távoli gól, stb.) (9-0).

A Géderlak – Csávoly mérkőzésen a tabella elsője és az utolsója találkozott, a hazaiak több, mint hatszor annyi pontot szereztek már, mint a vendégük, szóval akárhogyan is nézzük, nem volt kockázatos kijelentés, hogy a hazai gárda fog nyerni egy gólzáporos mérkőzésen. Talán ami igazán meglepő volt, hogy a hazai kapus fogja az első gólt szerezni, de ezután is hatalmas fölényben voltak a géderiek, félóra alatt hatot rúgtak, amit még néggyel megfejeltek (10-0).

A Szakmár – Uszód meccs volt a forduló rangadója, hiszen azonos erősségű csapatok, ám mindkettő egy-egy meglepetés után érkezett ide: a hazaiak egy héttel korábban meglepő vereséget szenvedtek, míg a vendégek egy nem várt győzelmet ünnepelhettek. A meccs eleje volt izgalmas, egy-egy gól esett, majd a kiegyenlített játék mellett egy kicsit ellaposodott a hangulat. A fordulás után András Gábor egy nagy védés után fejelt a vendégkapuba, ami után felpezsdült a játék. Az uszódi igyekezetet a hazaiak higgadtabban használták ki, előbb egy csere, majd a végén ő cseréje is kapuba talált (4-1).

A Császártöltés – Fajsz mérkőzést a vendégek úgy summázták, hogy nagyon nehéz egy olyan csapat ellen focizni, amelyik a meccs kilencven percét passzívan, kevés kezdeményezéssel játssza végig, így nehezen is alakul ki érdemi játék. Az első hazai gólt egy kapu előtti kavarodásból lőtték a fajsziak, majd egy alapvonalról visszagurított labdát vágott kapuba a vendégcsatár (0-2).

A Főnix Foktő – Dunaszentbenedek meccs érdekesnek ígérkezett, hiszen akár helycsere is benne volt a meccsben. Aztán negyedóra tapogatózó játék és egy kimaradt hazai büntető után, három perc alatt három (kettő hazai és egy vendég) gól is esett, mindegyik remek akciók után. Mezőnyjátékban olyan nagy különbség nem volt, a hazaiak is tisztáztak gólvonalról, de talán a fejben összeszedettebb hazai csapat megérdemelt győzelmet szerzett (4-1).


A 19. forduló programja: április 29. szombat 17 óra: Dunaszentbenedek – Géderlak, Homokmégy – Szakmár, Öregcsertő – Császártöltés; április 30. vasárnap 17 óra: Uszód – Főnix Foktő, Csávoly – Bátya, Dunapataj – Fajsz


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás