Labdarúgás – megyei III. osztály

Háromszor vezetett a Fajsz, mégis az Uszód nyert - Dupla fordulós hosszú hétvége jön

2018.05.03 11:51    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a megyei III. osztályban egy napon rendezték a meccseket, ahogy szinte a megye nagy részében is, így volt több két játékvezetős küldés is. A Foktő két elmaradt meccséből az egyiket szerdán pótolta, majd most szerdán a másikat is pótolja. A túl hirtelen nyáriasra váltott hétvégén az időjárás is okozott gondot, több helyen sérülés is hátráltatta a csapatokat, de volt, ahol csak az eredménnyel voltak elégedettek, a játékkal nem. E hosszú hétvégén a tavasz elejéről elhalasztott 15. fordulót is május elsején pótolják a csapatok.

Az Apostag – Dunapataj meccsen két olyan csapat találkozott, melyeknek az elmúlt fordulók nem igazán úgy sikerültek, ahogy ők szerették volna. A hazaiaknál csak a kapus hiányzott, míg a vendégek sérülésekkel küszködtek. A hazaiak saját szurkolóik előtt akarták a Benedek elleni fiaskót feledtetni, előbb egy szép akcióból, majd egy véleményesnek gondolt büntető révén már kettővel vezettek a szünetben. A térfélcsere után egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően háromra nőtt az előnyük, melyet újabb szabadrúgással négyre növeltek (4-0).

A Bátya – Dunavecse mérkőzésen a hazaiak voltak az esélyesek, többek közt azért is mert a vendégek több sérült miatt nem voltak teljes létszámmal. A hazai támadások eleinte akadoztak, így egy egyéni akció és némi kapushiba is kellett ahhoz, hogy a vezetést megszerezzék. A hazai csapat meddő mezőnyfölénye a második félidőben ismét egy egyéni akcióból érett góllá, egy jó kiugratásból a kapus fölött átemelte a támadó a labdát (2-0).

A Fajsz – Uszód rangadó legelején egy hazai védő sután eltalált labdáját kellett védenie a kapusnak, amit a játékvezető hazaadásnak ítélt, így az öt méterről lőtt szabadrúgást gólra váltották, majd pár perccel később egy les-gyanús helyzetből már kettővel mentek a hazaiak. A vendégek két teljesen hasonló támadás után aránylag hamar egyenlítettek. Majd ismét a hazaiak jöttek, és egy védés kipattanóját rúgták kapuba, amire a szünetig az uszódiak tudtak még válaszolni. A szünet után a hazaiak több távoli lövéssel veszélyeztettek, de gólt csak a vendégek szereztek, így ők lettek gazdagabbak három ponttal (3-4).

A Homokmégy – Szalkszentmárton hétvégi meccs mellett a hazai gárda a múlt hét közepén a Főnix Foktő ellen elmaradt meccsét is lejátszotta, de bajnokságra is esélyes csapatként mindkét csapat ellen magabiztos négygólos sikert aratott, sőt a két meccsen a szinte a góllövők is ugyanazok voltak. Gyors ritmusváltásaikkal könnyen okoztak zavart, a Foktő kétszer volt veszélyes a kapujukra (egyszer éppen mellé ment, egyszer pedig kapufán csattant a labda) (4-0).

A Szakmár – Solt mérkőzésen a hazai gárda volt az esélyesebb, ennek megfelelően jobban is kezdett több ígéretes támadásának egyikéből szerezte meg a vezetést, amikor szinte semmiből egyenlíteni tudtak a vendégek. Ezután egy remek távoli lövés révén újra vezettek, amit a csere cseréje a félidő utolsó percében a kapust átemelve első labda érintéséből kétgólos előnyre növelt. Ez az eredmény a második félidőben már nem változott (3-1).

A Tass – Dunaszentbenedek találkozót végig a vendégek jobb játéka jellemezte, de a helyzetkihasználással hadilábon álltak. Így lehetett, hogy a hazaiak szereztek vezetést, majd a szünet előtt egy szinte a hazaiak által is elismert lesgóllal növelték az előnyüket. A fordulás után a vendéghelyzetek egyikéből sikerült szépíteni, de nem sokkal később egy mind a három kapufát érintő rúgásra a tassi támadó érkezett hamarabb. Igaz, ezután volt még egy benedeki kapufa, de az eredmény már nem változott (3-1).

A Főnix Foktő – Dunaegyháza mérkőzésről a hazaiak edzője mindössze a megszerzett három pontot tudta kiemelni, hiszen a játékuk eléggé „dadogott”. Első góljuk: egy nagyot pattanó kirúgást szép mozdulattal rúgta a foktői támadó a kapuba, a második egy beadásból jött, majd a harmadikat ismét egy egyéni akció eredményezte. A hétközi elmaradt meccsen a foktőiek ugyan jobban játszottak, de a bajnokesélyes Homokmégy rutinosabban és eredményesebben (3-0).


A 23. forduló programja: április 28. 17 óra: Dunaszentbenedek – Bátya, Dunavecse – Homokmégy, Solt – Szalkszentmárton; április 29. 17 óra: Dunapataj – Tass, Szakmár – Főnix Foktő, Uszód – Apostag, Dunaegyháza – Fajsz

A 15. forduló programja (halasztott): május 1. 17 óra: Dunapataj – Dunaszentbenedek, Dunavecse – Uszód, Homokmégy – Szakmár, Szalkszentmárton – Dunaegyháza, Apostag – Solt, Bátya – Főnix Foktő, Tass – Fajsz


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás