Labdarúgás – megyei III. osztály

Az Uszód nyerte a rangadót - Nem volt meglepetés a hétvégén

2018.05.24 08:38    |    (esem)  

A megyei harmadosztály 23. fordulójában a hirtelen jött nyári meleg is ellenfél volt a játékosok számára. A forduló talán egyetlen rangadónak mondható meccsén az Uszód, bár szorosnak tűnő eredményt ért el, de mégis magabiztosan nyert az Apostag ellen, a többi mérkőzésen meglepetés nem született, mindegyik csapat a tabella szerinti helyezése alapján szerepelt.

Dunaszentbenedek – Bátya összecsapáson a hazaiak kezdtek jobban, egy védelmi hibát kihasználva a benedekiek támadója „balkötőből” megszerezte a vezetést. Ébresztőként hatott a gól a vendégeknek, két helyzetet is teljesen „kisakkoztak”, tízről már csak kapuba kellett passzolni. Majd a szünet után egy kiugratást emelt higgadtan a kapuba a bátyai támadó, majd ezt követően ismét két „százas” ziccerig kijátszott helyzetből szereztek gólt (1-5).

A Dunavecse – Homokmégy meccsen a vendégek nem sokat tétováztak, már a második percben egy kapuskirúgásból megfutották a hazai védelmet és vezettek, majd pár perccel később a gólkirály jelölt passzolt tovább önzetlenül egy ziccert és lőtték az újabb gólt, majd negyedórával később nem passzolt, hanem maga szerezte meg újabb gólját. A szünet után tovább növelte előnyét a Homokmégy, melyet az utolsó percben egy szépen a hosszúba tekert szabadrúgásgóllal még növeltek és nyertek magabiztosan (0-5).

A Solt – Szalkszentmárton meccs legelején a vendégek egy távoli lövés kipattanóját lőtték kapuba, ezután a szünetig a hazaiak megfordították az állást, ám a második félidőben egy nagyon távoli lövésből ismét egyenlő volt az állás. A két nem túl acélos gárda meccsét végül a hazaiak egy szabadrúgásgóllal fordították a maguk javára (3-2).

A Dunapataj – Tass mérkőzésnek egyértelműen a hazaiak voltak az esélyeseik, még ez igaz akkor is, ha ezúttal több hiányzójuk is volt. A fülledt melegben bágyadtan indult a mérkőzés, ami szinte végig a 90 perc alatt megmaradt, bár a hazaiak fölénye egyértelmű volt. Előbb egy fejesből szereztek vezetést a hazaiak, majd egy jó kiugratás hozott gólt. A pihenő után is inkább a tassi térfélen folyt a játék, egy újabb fejesgól növelte az előnyüket, majd egy távoli lövésből szerzett gól a végeredményt jelentette (4-0).

A Szakmár – Főnix Foktő meccsre mindkét csapat a győzelem reményében futott ki, a hazaiak az érmes reményeik életben tartásához, a vendégek a középmezőny elejére kerüléshez szerették volna a három pontot. Egy szépen kijátszott helyzetből szerezték első góljukat a hazaiak, majd egy szöglet került érintés nélkül a vendégek kapujába. A meccs harmadik és negyedik gólnál a vendégek vitatták, hogy szabályos volt-e, szerintük előbbinél kapustámadás, utóbbinál leshelyzet előzte meg hazai gólt. A végén egy szép ballábas szabadrúgásból szépített a foktői gárda (4-1).

Az Uszód – Apostag meccs volt a forduló rangadója, ahol egy védelmi hiba miatt hamar vezettek a vendégek, majd egy kiugratásból egalizáltak a hazaiak, amit ismét egy apostagi gól követett, szögletnél nem sikerült jól felszabadítani. A hazaiak négy kapufa mellett még négy gólt is szereztek, kivétel nélkül gyors kiugratásokból. A vendégek minden lehetőségüket kiaknázták, a végén egy szöglet utáni fejessel a végeredményt állították be (5-4).

A Dunaegyháza – Fajsz meccsen a vendégek léptek esélyesként pályára. Majd’ félórányi játék után meg is szerezték a vezetés, melyet a hazaiak egyenlíteni tudtak. A félidő vége jól alakult a fajsziak számára, hiszen két perc alatt kettőt rúgtak, ami után nyugodtabban kezdhették a második játékrészt, a végére aztán kényelmes tempóban játszva végül biztosan nyertek (1-5).

A 24. forduló programja: május 5. 17 óra: Fajsz – Szakmár, Homokmégy – Dunaszentbenedek, Szalkszentmárton – Dunavecse; május 6. 17 óra: Apostag – Dunaegyháza, Bátya – Dunapataj, Tass – Uszód, Főnix Foktő – Solt

 

tabella2_450
 

 A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás