Dunapataj pontot rabolt Bátyán

Gólszegény hétvége a megyeháromban

2018.05.24 10:46    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén egy a keddi majálisi forduló miatt talán mondhatni nehezebb hetet zártak a megyei harmadosztályban, ami egy kicsit rá is nyomta a bélyegét a játékra, hiszen ha nincs a homokmégyiek nagyarányú győzelme, akkor messze a szezon egyik legkevesebb gólját eredményező fordulója lett volna a múlt hétvégi kör. Két meccs is gól nélkül ért véget, a többi találkozó (kivéve a homokmégyit) aránylag visszafogott lett a gólok számát tekintve. A forduló két rangadóján a Fajsz közelebb zárkózott az élmezőnyhöz, a Dunapataj pedig a bajnoki címre szinte már csak matematikailag esélyes Bátya otthonából hozott el pontot.

A Fajsz – Szakmár találkozó elejébe a vendégek egy kicsit belebambultak, egy hátul gyengén passzolt labdára csapott le a hazai támadó és abból megindulva szerzett vezetést a végig motiváltan, akaratosan játszó fajszi gárda. Ezután is a dominált a hazaiak akarata (két kapufájuk is volt), míg a vendégek nem igazán tudtak kellő fordulatszámra felpörögni. A két tizenhatos között folyó játék a meccs végén pörgött fel, előbb egy kontrából növelték az előnyt a hazaiak, majd egy balról belőtt labdára jól érező szakmári támadó beállította a végeredményt (2-1).

A Homokmégy – Dunaszentbenedek meccsen a bajnoki címhez egyre közelebb jutó hazaiak nagyon könnyedén szerezték góljaikat a közel se teljes kerettel érkező vendégek ellen. Már az első percben vezetést szereztek a hazaiak, amely után ki is hagytak jópár lehetőséget, de ezután meglett a góllövő cipő, a gólkirályi cím legnagyobb várományosa, Rakiás Milán összesen hat gólt szerzett, de még volt olyan csere is, aki duplázni tudott, miközben a vendégek kapusa sokszor került teljesen kiszolgáltatott helyzetbe (15-1).

A Szalkszentmárton – Dunavecse összecsapáson a vendégek voltak az esélyesebbek, hiszen a szezon során eddig a meccsig dupla annyi pontot szereztek, mint a hazaiak. Ők is szerezték meg a vezetést, amire nem sokkal később a hazaiak tudtak válaszolni. Ám ekkor jött az ezen a meccsen négy gólig jutó vecsei házi gólkirály (mind a négyet kontrából szerezte) és hamar lehűtötte az ébredező hazai szurkolókat. Végén egy kapusbaki révén szépítettek a hazaiak (2-4).

Az Apostag – Dunaegyháza találkozó kötelező hazai sikert ígért, ám a szomszédvár ellen talán jobban „felszívta” magát a listautolsó, így egy kicsit kevesebb gól esett, mint amennyi a helyzetek száma alapján kellett volna. Azért egy szabadrúgás, egy büntető és egy szép akció révén már hárommal vezettek a hazaiak, amikor a legvégén egy fejesgóllal tudták még növelni előnyüket, nem hagyva kétséget, hogy simán ők voltak a jobbak (4-0).

A Bátya – Dunapataj meccsre a vendégek nem tudtak teljes kerettel elutazni, így számukra a pontszerzés is jó eredmény lett volna. Ennek megfelelően a védekezésre fordítottak nagyobb figyelmet, javarészt a játék a patajiak térfelén folyt. A hazaiak igyekeztek kihasználni a kidolgozott helyzeteiket, ám hol a vendégkapus védett remekül, hol pedig a hazai támadók voltak pontatlanok, vendégtámadások pedig elvétve jutottak el igazi helyzetig. Így igazságos döntetlen született (0-0).

A Tass – Uszód mérkőzés a tavasszal veretlen vendégek számára kötelező győzelem volt, ám ezen a napon – bár rengeteg helyzetük volt, de – nem a legjobb formában voltak, de egy jó csapat ilyen meccseket is képes megnyerni. Egy kényszerítő hozta meg az első találatukat, ami után a meccs egyetlen hazai nagy helyzetét láthatták a nézők, majd egy szöglet utáni fejessel nőtt az uszódi előny, végül pedig egy beadás után találtak kapuba és állították be a végeredményt (0-3).

A Főnix Foktő – Solt meccsen a tabellán két egymást követő csapat találkozott, de mégiscsak volt közöttük 13 pont a hazaiak javára, így a hazai szurkolók bíztak benne, hogy otthon tudják tartani a három pontot. A vendégeknek elvétve volt lehetőségük, míg a hazai gárda több hatalmas helyzetet is kidolgozott, ám a ziccereket nem sikerült gólra váltaniuk, így ezen a meccsen a gólnélküli döntetlen reális eredmény (0-0).


A 25. forduló programja: május 12. 17 óra: Dunapataj – Homok-mégy, Dunaszentbenedek – Szalkszentmárton, Solt – Dunavecse; május 13. 17 óra: Szakmár – Apostag, Uszód – Bátya, Dunaegyháza – Tass, Főnix Foktő – Fajsz


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás