Labdarúgás – megyei III. osztály

Öt év után van újra foktői győzelem Dunapataj majdnem meglepetést okozott

2016.09.28 12:47    |    esem  

Az elmúlt hétvégén a második fordulót rendezték meg a megyei III. osztály nyugati csoportjában. A Dunaszentbenedek a falunap miatt a szezon végén játssza le a meccsét a Csávollyal. A Géderlak több mint három évvel korábban élhette át azt, amit most vasárnap a Dunapataj ellen, ennyi idő kellett, hogy bajnokin kétgólos hátrányban legyenek, ám akkor nem, most viszont meg tudták fordítani az eredményt. A Homokmégy, az Uszód és a Szakmár magabiztosan nyert, Bátya veresége Foktőn pedig a hazaiak lelkesedését dicséri.

A Homokmégy – Fajsz mérkőzésnek a hazaiak voltak az esélyesei ám a meccs elejét elbambulták a hazaiak és hamar egy átlövésgóllal vezettek a vendégek, amire gyorsan válaszoltak a hazaiak. Újra a fajszi csapatnál lett az előny Máté Béla által, ám ezt Rakiás remek távoli emelése egalizálta, majd a szünet előtt Kárpi révén már vezettek a hazaiak. Az addig is meglévő hazai fölényt Farkas Tamás távoli bombájával növelték, amit még két hazai fejesgól követett, míg ekkor a fajsziak már csak egyszer voltak eredményesek (6-3).

A Főnix Foktő – Bátya összecsapás egy ötéves hosszú szünetet zárt le, ennyi ideig volt csend a foktői pálya környékén. Lelkesen kezdtek a hazaiak, a kapu elé szorították a vendégeket és egy baloldali beadás után az üresen érkező foktői támadó védhetetlenül vágta a kapuba labdát. Húsz perc múlva már a jobbról jött a támadás, ami hazai gólt eredményezett. Bár volt több lehetősége is a bátyaiknak, ám csak egy kiugratás hozott gólt nekik, míg a hazaiak lelkesen küzdöttek és megérdemelten nyertek (2-1).

A Szakmár – Császártöltés mérkőzést a vendégek kezdték jobban, negyedórányi játék után vezettek. Nyilván ez kellett a hazaiaknak a „riadó megfújásához”, mert előbb egy büntetőből egyenlítettek, majd egy lesgyanús helyzetből vezettek, utána egy remek passzból Szvétek növelte az előnyt. Ezután is elsősorban a hazaiak akarata érvényesült, rúgtak három gólt, az utolsó percben a vendégek még szépítettek, de ennek már nem volt jelentősége (6-2).

A Uszód – Öregcsertő meccset a hazaiak kezdték jobban, előbb a mezőny legrutinosabbja, az ötvenen túliak társaságából egy remek egyéni akcióból, majd egy szemfüles észrevételből szerzett két gólt öt perc alatt, tíz perccel később előkészített, gólpasszát Borsos Tamás értékesítette. Ezután egy szöglet kipattanójából szépítettek a vendégek, majd a hazai kapus védett bravúrral. A végig hazai mezőnyfölényben játszó uszódiak két Borsos Tamás góllal (kiugratás és büntető) beállították a végeredményt, míg a vendégek közben egy büntetőt hibáztak (5-1).

A Dunapataj – Gé-derlak találkozónak a vendégek voltak az esélyeseik, hamar a hazai térfélre tevődött át a játék, a hazaiak elsősorban a védekezésre koncentráltak. Ám egy jóütemű hazai kiugratás egy géderi kiállítást eredményezett, melynek a szabadrúgása kipattant, amire a pataji csatár érkezett először. Néhány perccel később egy szabadrúgást tekert a kapuba a hazai játékos. A pihenő után a vendégek tudtak ritmust váltani, míg a hazaiak egy kicsit beragadtak, előbb egy bravúros védés után Kovács Jani nem kevésbé bravúros lövése eredményezett egyenlítést, majd egy távoli löket talált utat a lábak között a kapuba. Ezután is állandó volt a géderi nyomás, ám a fordítást mégis egy buta kezezés utáni büntető hozta meg (2-3).


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás