Labdarúgás – megyei III. osztály

Nem volt meglepetés a hétvégén - Bőven potyogtak a gólok

2018.04.01 10:46    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a megyei III. osztályban a 18. fordulót végre különösebb fennakadás nélkül rendezték, szerencsére túl vannak a pályák a télvégi időjáráson. A meccsek eredményét tekintve különösebb meglepetés nem született, egyedül talán a Foktőnek a Dunavecse elleni döntetlenje érdekesebb, bár ott mindkét edző szinte egybehangzóan állította, hogy reális volt a pontosztozkodás. Valamint meglepő volt, hogy a bajnoki címre hajtó Homokmégy Apostagon kétgólos hátrányban is volt, de a meccs végére így is biztos vendégsiker született.

A Fajsz – Szalkszentmárton mérkőzésen a két bajnokesélyes elleni egy győzelmet és egy vereséget hozó hazai mérleget pozitív irányba szerette volna billenteni a fajszi gárda. A csoport legdélebbi csapatának nehezen indult el a gólgyártás, ám a második félidőre sikerült felőrölni a csoport legészakabbi csapatának az ellenállását és a végére magabiztos győzelmet arattak (6-0).

Az Apostag – Homokmégy meccs elején egy szép egyéni akcióba a vendégkapus már csak szabálytalanul tudott beavatkozni, a büntetőből a hazaiak vezettek, amire szinte azonnal válaszoltak a vendégek egy szép támadásból. Ezután egy elpasszolt labda révén újra a hazaiak vezettek, amit majdnem sikerült egyenlíteni, de a kapufa védett. Fordulás után egy felívelt labdából elfutva már kettővel mentek a hazaiak, ám azután a vendégek megrázták magukat, és a gyors Rakiás mesterhármasával fordítottak, majd kettőre növelték a különbséget (3-5).

A Szakmár – Dunaszentbenedek meccsen a hazaiak már a harmadik percben egy „ajtó-ablak” ziccert hagytak ki, és ezután is nekik volt több lehetőségük. Előbb egy oldalról belőtt passzból, majd egy büntetőből lőttek gólt a szakmáriak, majd egy szögletet egy klasszikus szép fejessel a hartai különítmény harmadik tagja szerezte. A biztos előny tudatában a szünet után már többet cserélt a Szakmár, de a negyedik gólt így is megszerezték, sőt a vendégek kapusa is sokat tett azért, hogy csak ennyi legyen közte (4-0).

A Tass – Bátya meccsen egy jó pályára futottak ki a csapatok, ahol egyértelműen a vendégek voltak az esélyesebbek. A rutinos hazaiak ellen a fizikálisan jobb bátyaiak biztosan szerezték meg a vezetést a három gólig jutó Kun-Szabó révén, a szünet után a kétgólos előnyüket tovább növelték, a negyediket büntetőből lőtték. Mintha a hazaiak is tudomásul vették volna, hogy nincs esélyük, mindkét oldal nyugodtan használta ki az összes cseréjét (0-4).

Az Uszód – Solt találkozót a hazaiak kezdték letámadással, melynek eredményeképpen előbb egy balfelsőbe rúgott góllal vezettek, majd egy büntetőt harcoltak ki, és így nőtt az előnyük. A szünet után egy átlövés kipattanóját vágták kapuba, majd egy kapu elé rúgott labdára érkeztek becsúszva és gólt szerezve, ezután egy fejesgóllal nőtt az előnyük, amikor egy eltámadott helyzetet kontráztak meg a vendégek és szépítettek, de még erre is válaszoltak az uszódiak (6-1).

A Dunaegyháza – Dunapataj meccsre a vendégek különböző okok miatt csak szűkös kerettel tudtak elutazni, míg a hazaiaknak szinte minden meccsük tétnélküli. Meglepő módon a hazaiak szereztek vezetést egy furcsán megpattanó lövés után, ám nem sokkal később előbb egyenlítettek, majd egy oldalról jövő passzból a vezetést is átvették a patajiak. Ezután szöglet utáni fejes révén tovább növelték az előnyt, amire ismét egy kapus megtréfáló hazai gól jött, majd egy büntetőből a biztos győzelmet is megszerezte a meccsen végig fölényben játszó pataji gárda (2-4).

A Főnix Foktő – Dunavecse mérkőzés első percében egy hazai jobboldali beadásból a lövés épphogy elkerülte a kaput. Egy jó ideig uralták a mezőnyt, ám egy büntető révén mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, igaz, ezután egy szép távoli lövésből egyenlített a foktői csapat, ám ekkor mégiscsak a vendégek alakították a játék képét. A szünet után már újra a hazai gárda volt mezőnyfölényben, de ez a fölény meddő volt, hiszen gólra váltani nem tudták, így igazságos döntetlen született (1-1).

A 19. forduló programja: március 31. 16 óra: Dunapataj – Szakmár, Dunaszentbenedek – Főnix Foktő, Dunavecse – Fajsz, Homokmégy – Tass, Solt – Bátya, Szalkszentmárton – Apostag; április 1. 16 óra: Uszód – DunaegyházaA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás