Labdarúgás – megyei III. osztály

Az ősz a Bátyáé, a tavasz az Uszódé, a bajnoki cím a Homokmégyé

2018.07.08 12:32    |    (esem)  

A 2017-18-as megyei III. osztályú bajnokság küzdelmei a 14. fordulóból halasztott meccsekkel végetértek az elmúlt hétvégén. Az élbolyban már nem történhetett változás, a középmezőny elején még voltak elmozdulási lehetőségek, de a Dunapataj és az Apostag biztos sikerével ezek is eldőltek, előbbi az ötödik, utóbbi a hatodik helyen zárt, míg ellenfeleik, a Dunavecse a nyolcadik, a Fajsz pedig a hetedik helyen végzett. Az ősz a Bátyáé volt, a tavasz az Uszódé, de a bajnokságot a Homokmégy nyerte.

A Dunapataj – Dunavecse mérkőzés a tabella szerint akár rangadó is lehetett volna, hiszen mindössze három pont volt a két alakulat között. Aztán hamar kiderült, hogy ez a nap a patajiaké, hiszen hamar vezetést szereztek, melyet nem sokkal később már háromra növeltek, mely előny a szünet előtt egy szép akció és önzetlen passz révén már háromgólos volt. A vendégeknek ugyan voltak próbálkozásai, de sikerrel nem jártak, a hazaiak viszont igen, akik a második negyvenöt percben újabb hármat lőttek és nagyszerű csapatjátékuk komoly győzelmet eredményezett (6-0).

A Fajsz – Apostag találkozó volt a nap másik rangadója, hiszen mindkét csapat tudott volna előbbre lépni egy győzelemmel. A vendégek tartalékosan tudtak elutazni, hiszen színes lapok miatt voltak eltiltottjaik. Az apostagiak kezdtek lendületesebben, a 8. percben egy büntetőből vezetést szereztek, ezután a hazai csapat mindent megtett a fordításért, ám legnagyobb izgalmat akkor is a játékvezető generálta a 3 kiállítással. A meccs végén két kontrából a vendégek növelték előnyüket és biztosan nyertek (0-3).

A Solt – Dunaszentbenedek mérkőzésen a vendégek úgy mondták, hogy rúgtak három gólt és kikaptak 3-1-re Az első hazai találatnál a legnagyobb solti ász rutinja döntött a kapussal szemben, ám a többi gólnál már a vendégek is kellettek, hiszen előbb egy véletlenül megpattanó labda, majd a menteni igyekvő védő juttatta a hálóba a labdát. A vendégek bár sok hibával játszottak, de a szünet után végül, ha nehezen is, de sikerült szépíteniük (3-1).

A Szakmár – Bátya volt a nap harmadik rangadója, ahol ugyan már helyezés nem dőlt el, de presztízstalálkozó volt. Többnyire a hazaiak irányították a játékot, igaz, ugyan a két vezető góljuk után volt egy kisebb hullámvölgyük, mely elég is volt, hogy egyenlítsen a vendéggárda. Ezután újra hazaiak domináltak és szépen kidolgozott helyzeteiket kivétel nélkül a büntetőterületen belülről szerezték és végül nyertek meglepően magabiztosan (6-2).

Az Uszód – Szalkszentmárton mérkőzésen a hazaiak szerették volna győzelemmel és ezzel százszázalékosan zárni a tavaszi szezont. Bár nem a szokásos kezdővel álltak fel, de így se okozott gondot a csoport majdnem legészakibb csapatának az „elintézése”. Egy góljuk se volt véletlenszerűen ott maradt labda vagy hatalmas ellenfélhiba, mindet saját maguk kezdeményezték, és 60 percnyi játék után már tízzel vezettek. Ugyan ezután már lassítottak, sőt a vendégek egy tízgólos előnynél már megadható büntetőből szépítettek, de ez a meccset követő éremkiosztáson már senkit nem érdekelt, és boldogan örülhettek a bronznak (10-1).

A Dunaegyháza – Homokmégy meccsen a hazaiak csak 10 fővel tudtak felállni, és emellett a vendégek is igyekeztek minden játékosoknak lehetőséget biztosítani, de a vendégek fölénye annyira egyértelmű volt, hogy söprögetőjük a szünetig szinte alig ment a felezővonaltól hátrébb, és a vendégkapus is fekvőtámaszokkal tartotta izmait mozgásban. Góljaikat könnyedén szerezték, talán a végén volt két szebb találat (0-8).

A Főnix Foktő – Tass mérkőzésen egy elmaradt szabadrúgásból indultak meg a vendégek, melyből megszerezték a vezetést. Néhány perccel később a hazaiak egy szögletből fejelt góllal egyenlítettek. A szünetig még négy-öt hatalmas ziccert hibáztak a hazaiak, majd a térfélcsere után a vezető gólt is megszerezték. Ugyan számszakilag a győzelem szűkösre sikeredett, de alapvetően egy pillanatig nem forgott veszélyben (2-1).A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás