Hétvégén kezdenek a megyehármasok

Izgalmas szezonnak ígérkezik a 2018-19-es idény

2018.09.18 21:29    |    (esem)  

A megyei III. osztály Nyugat csoportjában ezen a hétvégén mindjárt a 2. fordulóval kezdődik meg a 2018-19-es labdarúgó idény (a hivatalosan kiírt első fordulót a szezon végén, november 11-én játsszák). Erre a csoportra gyakran szoktuk mondani, hogy Kalocsa környéki csoport, ám ezen az idén – ha nem is nagyon, de – egy picit változtatni kell, hiszen a 14 csapatból álló csoportban 6 olyan csapat is lesz, melyek korábban nem ebben a csoportban szoktak szerepelni. Igaz, az Apostag, a Tass, a korábban magasabb osztályban is szereplő Solt és Dunavecse, majd a tavalyi újonc Szentmárton SE (ami gyakorlatilag a Szalkszentmárton csapatát jelenti). Idén is van egy teljesen új csapat ebben a csoportban, hiszen a Miklósi GYFE (Kunszentmiklós csapata) először szerepel a klasszikus régi nyugati csoportban. Így a legnagyobb távolság a csoportban a Fajsz és a miklósiak között van, ami több mint 80 km.

Az erőviszonyokról egyelőre nem sok mindent lehet tudni, hiszen sok helyről lehetett hallani játékosmozgásról, de ezekből izgalmasnak ígérkező szezon vár ránk. A bajnok Homokmégy idén is biztosan a dobogót célozza meg, míg Bátyán például az éremszerzés után egy korábbi magasabb osztályban érmeket gyűjtő edző, Sáfrán Ferenc pallérozza tovább a csapatot. A tavasszal nagyot menetelő Uszód is éremért száll csatába, de a Dunapataj, a Fajsz és a Szakmár is évek óta ott van a dobogóért küzdők között, és az Apostagi erősítések hallatán is nyilvánvaló, hogy a tavalyra tervezett éremszerzést ebben az idényben szeretnék megvalósítani. A Solt több dunaföldvári ifistával és edzőjükkel erősített, nem lehet tudni, hogy mire lesznek képesek, mint ahogy az újonc kunszentmiklósi gárdáról is az hírlik, hogy a korábban ott nevelkedett és onnan elszármazott focistáit összegyűjtve nagy reményekkel indul a bajnokságba. A Foktő, Dunaszentbenedek, Tass, Szentmárton biztosan nem a futottak még kategóriába akarnak tartozni, onnan is hallani erősítésekről, átigazolásokról, ők könnyen lehetnek akár a mérleg nyelve is, de egy jól sikerült felkészüléssel akárhol végezhetnek.

Így előretekintve és több előretekintő információt begyűjtve, szinte biztos, hogy az utóbbi évek talán legizgalmasabb szezonja elé nézünk. Aztán kitudja? Mindenkinek ugyanúgy pattog a labda. A lényeg, hogy mozogjanak a fiatalok, legyenek izgalmas és sportszerű csaták, és bár nehezen elkerülhető, de minél kevesebb sérülés! Kezdődjék a cirkusz!


A 2. forduló programja: augusztus 18. 17 óra: Dunapataj – Apostag, Dunavecse – Solt, Fajsz – Bátya, Uszód – Szakmár, Kunszentmiklós – Dunaszentbenedek; augusztus 19. 17 óra: Homokmégy – Főnix Foktő, Szalkszentmárton – Tass


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás