Labdarúgás – megyei III. osztály

Döntetlen született a két rangadón - Hatos gólátlag az első fordulóban

2018.09.20 11:07    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén útjára indult a labda a megyei harmadosztály nyugati csoportjában is. A Kalocsa környéki csapatokhoz érkező „északi” csapatok új színt hoztak a játékba, az Apostag és az idén nálunk újonc Kunszentmiklós gárdája komoly ambíciókkal vág neki a szezonnak. A nyári kánikula is kemény ellenfél volt, de volt, ahol a játékosok nyaralása is „rendezte” a kezdő tizenegyet. Két rangadót lehetett jósolni, melyek végül igazolták is a várakozásokat és szoros küzdelemben döntetlennel zárultak, a többi meccsen várható eredmény született.

A Dunapataj – Apostag meccset a hazaiak kezdték jobban, több helyzetük egyikét a kapusról harmadszorra kipattanót vágták a kapuba. Ezután egyenrangú csapatok csatája folyt, melyből egy nagy vendégkapufa és egy hatalmas hazai kapusbravúr is kellett, hogy riadót fújjon a hazai fejekben. A szünet után is jó játékot és igazi küzdelmet láthattak a nézők, több hazai helyzet kimaradása Murphy törvénye szerint megbosszulja magát, ami meg is történt. Egy nagyon véleményesnek mondott büntető révén a vendégek pontot mentettek a legvégén, mely után az örömük mindennél kifejezőbb volt, hogy melyik csapat is volt jobb (1-1).

A Dunavecse – Solt meccsre a hazaiak meggyengülve, míg a vendégek hét magasabb osztályban edződött fiatallal megerősödve futottak ki a pályára. A vendégek némileg visszahúzódva mélységi indításokból operáltak, melyből hamar el is léptek két góllal, amire egy sokadik szabadrúgás utáni kavarodásból válaszoltak a hazaiak, akik pár perc múlva egyenlíthettek volna, ám helyette egy hatalmas kapufa lett csak. A szünet után rendezték a vendégek a sorokat és egyre magabiztosabban játszva a végére simán nyerték a meccset (1-7).

A Fajsz – Bátya meccsről a hazaiak közül többen is hiányoztak, ám a játék képe alapján a vereséget nem biztos, hogy el tudták volna kerülni. A vendégek az új edzővel kellően felkészültek mind fizikálisan, mind taktikailag a szezonra. Két gyors Varga Ákos góllal szerzetek vezetést a vendégek, majd akciógól és egy hatalmas távoli bomba után vonultak szünetre a csapatok. Ahogy egyre jobban kijött az erőnléti különbség a vendégek javára, egyre biztosabban szerezték a góljaikat, melyek mellett még négy kapufát is lőttek (1-10).

Az Uszód – Szakmár meccs igazi rangadónak indult, melyben a csapatok jól ismerve egymást igazán nagy kockázatot nem mertek vállalni, így elsősorban a két tizenhatost között folyt a játék. A nagy meleg mellett a küzdelem és a taktikai játék dominált, a kapusoknak talán ha két-két alkalommal kellett igazán védeniük, míg a taktikai faultokból a lapok is gyűltek. A vendégek egy jogos büntetőből szereztek vezetést, a hazaiak egy bedobás utáni helyzetből egyenlítettek, ami után picit fölénybe kerültek, de ez meddő fölény volt (1-1).

A Kunszentmiklós – Dunaszentbenedek összecsapáson a vendégek szerint hamar kiderült, hogy a hazaiak keretében nincs igazán klasszis játékos, de a keret nagy részén látszott a magasabb osztályhoz szokott, fegyelmezett, rendezett játék, magabiztosan tartották a labdát és hatékonyan támadtak. Igaz, a benedekieknél hiányzott a stabil kapusuk, de olyan pontos játékkal „operáltak” a hazaiak, hogy elkerülhetetlen volt a vereségük (10-0).

A Homokmégy – Főnix Foktő meccs is hatalmas melegben folyt, ami rányomta a játék képére a bélyegét. A hazaiak tavalyi gólkirálya, Rakiás egy hatalmas ziccerrel kezdte a találkozót, ami ekkor még kimaradt, ezután inkább kanadai táblázaton (ahol a gólpasszt is számolják) lépett hatalmasat, hiszen mindhárom hazai gólnál egy remek kiugratásnál az alapvonalról ő adta be pontosan az érkező góllövőnek a labdát és ezzel szerezték meg biztosan a három pontot. A bosszantó számukra csak az volt, hogy egy téves ítélet miatt második sárgával állították ki egyik játékosukat (3-0).

A Szalkszentmárton – Tass meccsen a hazaiak előző nap ünnepélyesen avatták a pályát, a hazaiak szerették is volna eltenni onnan a bajnoki meccset, amibe a tassiak nem mentek bele. Hiba volt, mert a hazaiak felspannolva léptek pályára és bár a vendégek szabadrúgásgóljára hamar válaszoltak, majd újra vezettek a tassiak, de a hazaiak egyenlítő szabadrúgásgólja után elfogytak a vendégek és a végére biztosan szerezték meg a győzelmet (5-2).

A 3. forduló programja: augusztus 25. szombat 17 óra: Dunaszentbenedek – Szakmár, Solt – Fajsz, Uszód – Szalkszentmárton; augusztus 26. vasárnap 17 óra: Apostag – Dunavecse, Bátya – Kunszentmiklós, Tass – Homokmégy, 16 óra: Főnix Foktő – Dunapataj


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás