Labdarúgás – megyei III. osztály

A tavalyi ezüstérmes otthon botlott - A bronzérmes az utolsó pillanatban mentett pontot

2018.09.20 12:43    |    (esem)  

A megyei harmadosztály múlt hétvégi fordulójában a tavalyi ezüst, illetve bronzérmes kellemetlen perceket élt át a saját otthonában. Bátya volt már kettős emberelőnyben is, mégis nyert ellene egy góllal a csoport újonca. A bronzos Uszód ment hárommal, amikor a Szalkszentmárton fordított (!) és csak a ráadás perceiben tudtak egalizálni. A többi meccsen nem született meglepetés.

A Dunaszentbenedek – Szakmár összecsapás az elmúlt években többször okozott bosszúságot a vendégeknek, de ezúttal sokkal magabiztosabban alakították ki a helyzeteiket, melyekből lőtték is a góljaikat. Ezekből egy volt csak büntető, a többit szépen kijátszva szerezték, mely lehetett volna akár több is, de a hazai hálóőr jól védett. A hazai szépítés egy szép távoli lövésből született (1-7).

A Solt – Fajsz mérkőzésre a vendégek létszámhiányosan érkeztek, majd 5-1-es állásnál egy sérülés után már a játékvezetőnek hivatalból kellett félbeszakítani a meccset (félbeszakadt).

Az Uszód – Szalkszentmárton találkozó első félidejét egyértelműen a hazaiak uralták, előbb egy büntetőből szereztek vezetést, majd egy gyors mélységi passz és oldalról belőtt passzra érkeztek pontosan és biztosan vezettek is. A térfélcsere után a vendégek hamar szereztek két gólt, amitől belelkesültek olyannyira, hogy fordítani is tudtak egy ügyes srác góljaival, ám az ápolási szünetek miatti ráadásban a hazaiak egy formás akció révén pontot mentettek (4-4).

Az Apostag – Dunavecse szomszédvári rangadón a hazaiak teljesebb kerettel szerepeltek, mint legutóbb, aminek meg is lett az eredménye, szinte mindenféle gólt szereztek, közelről, távolról, szabadrúgásból, kivéve a büntetőt, mert azt éppen kihagyták. A Dunavecse gólja egy kapustámadás miatti kifelé szabadrúgás elmaradásából született (8-1).

A Bátya – Kunszentmiklós meccs elején a hazaiaknak egy hatalmas ziccerük volt, majd a magasabb osztályokból hazaigazoló miklósiaknak volt egy lehetőségük, de alapvetően küzdelmes meccset láthattak a nézők. A szünet után kezdett eldurvulni a játék, két vendégkiállítás után a hazaiak elnéztek egy szabadrúgást, amiből a vendégek fejjel szerezték meg a vezetést. Ezután hiába szorult be a miklósi csapat, de védekezésük eredményes volt, mindössze egy bátyai kapufa sikeredett (0-1).

A Tass – Homokmégy mérkőzésen a tavalyi bajnok meglehetősen magabiztosan játszott, és a Rakiás – Markella páros könnyedén szerezte a góljait. A szünetben már öttel mentek, mindkét csapat nyugodtan cserélt. A második játékrészben két védelmi hiba hozta a hazaiak góljait, de a vendégsiker nem forgott veszélyben (2-6).

A Főnix Foktő – Dunapataj találkozón félóra kellett a vendégeknek, mire a sokadik lehetőségüket gólra váltották egy szép szöglet utáni fejesből. A hazaiak játéka nem volt igazán veszélyes, hiányzott az átütő erő, majd egy buta szabálytalanságból emberhátrányba is kerültek. A patajiak helyzetek sorát dolgozták ki, melyből előbb egy egyéni akció, majd egy kipattanó ismétlése talált utat a kapuba és született biztos pataji siker (0-3).

A 4. forduló programja: szeptember 1. szombat 16.30: Dunapataj – Tass, Dunaszentbenedek – Uszód, Dunavecse – Főnix Foktő, Fajsz – Apostag, Homokmégy – Szalkszentmárton, Kunszentmiklós – Solt; szeptember 2. vasárnap 16.30: Szakmár – BátyaA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás