Labdarúgás – megyei III. osztály

Szakmár nyerte a rangadót - Már csak két csapat százszázalékos

2018.09.23 08:51    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a Kalocsa környéki megyei harmadosztályban majd minden mérkőzést szombaton játszottak, ám az az egy, mely vasárnap délutánra maradt, az a forduló rangadója volt, ahol a Szakmár fogadta a Bátyát. Nem kis összecsapás után talán a kicsit szerencsésebb hazai gárda örülhetett a győzelemnek, míg a szombati mérkőzéseken meglepetés nem született, így továbbra is két makulátlan mérlegű csapat van a tabellán, a Kunszentmiklós és a Homokmégy.

A Dunapataj – Tass mérkőzés első 5-10 percében egyértelművé vált mindenki számára, hogy csak pataji siker születhet, helyzeteik sorban jöttek, ám a befejezés nagyon nem akart működni. Előbb egy kipattanót vágtak szépen a hálóba, majd egy jó kiugratás révén növelték az előnyt. Ezután ugyan rendesen „tűz alá vették” a tassi kaput, de gól nem lett belőle (2-0).

A Dunaszentbenedek – Uszód mérkőzésre a vendégek győzelemért mentek a szomszédba, hiszen a szezon elejei két döntetlen nem a legjobb kezdet volt számukra. Azonnal támadólag léptek fel, támadásaik kulcsszereplője Kis Balázs volt, aki gyorsaságával magasan verte a mezőnyt, két gólt rúgott, a másik három Borsos gólnál pedig elévülhetetlen érdemei voltak (passz, büntető és szabadrúgás kiharcolása) a lehetőség megteremtésében (0-6).

A Dunavecse – Főnix Foktő meccsen eddig két nyeretlen csapat találkozott, így mindkét gárda a szezon első győzelméért lépett pályára. A hazaiak korábbi edzője nyolc év után állt fel nyáron a kispadról. A foktőiek hamar vezetést szereztek, melyet a hazaiak csak egy öngóllal tudtak egalizálni. A szünet után könnyedén rúgtak még kettőt a vendégek, melyet az utolsó percben szépítettek a hazaiak, mely csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő (2-3).

A Fajsz – Apostag mérkőzésen a vendégeket egy szinte teljes fajszi gárda fogadta (bár sérültek és eltiltottak továbbra is vannak). A vendégek támadólag léptek fel, melynek eredményeképpen két szabadrúgásból gólt is szereztek. Ugyan a hazaiak egy védelmi hiba után tudtak szépíteni, de ezután a vendégek Farkas-Subi párosa sorban szerezte a góljait (összesen ötöt), igaz egy szép fajszi góllal vigasztalódhatott a hazai közönség, de a vendég siker megkérdőjelezhetetlen volt (2-7).

A Homokmégy – Szalkszentmárton meccsen a hazai gárda esélyeshez méltóan gyorsan egy kiugratás után szerezte meg a vezetést, melyet ugyan helyzetek követtek, de közel hatvan percig gól nem. Aztán egy távoli átlövésgól után megtört a jég, büntetőből, kapufáról pattanót berúgva, majd akcióból rúgtak gólt a hazaiak, míg a vendégek egy fejessel szépítettek (5-1).

A Kunszentmiklós – Solt meccsen a hazaiak múltkori kiállításaik miatt nem tudtak a legjobb kerettel pályára lépni, de védelmi hibák, szabadrúgások és mindössze egy szépen kidolgozott akció elég volt így is a győzelemhez, míg a vendégek hiába teremtették meg a lehetőségeiket, de eredmény nélkül (5-0).

A Szakmár – Bátya rangadót a hazaiak kezdték jobban, hiszen már az elején egy szép alapvonalon beadást gólra váltottak, ám az örömük sokáig nem tartott, két percen belül egy formás akció után egyenlített a vendégcsapat. Ezután is a küzdelem dominált és ismét a vendég tizenegy rúgott gólt, melyet alig két percen belül egy szöglet utáni fejessel egalizált a hazai csapat. Aztán ismét ők voltak eredményesek, egy jogos büntetőből vezettek. A szünet után a helyenként szikrázó összecsapásban gól nem született, bár az utolsó előtti percben a vendégek centire voltak az egyenlítéshez (3-2).

Az 5. forduló programja: szeptember 8. szombat 16.30: Solt – Szakmár, Uszód – Homokmégy, 13 óra: Főnix Foktő – Fajsz; szeptember 9. vasárnap 16 óra: Bátya – Dunaszentbenedek, Dunapataj – Szalkszentmárton, Tass – DunavecseA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás