Labdarúgás – megyei III. osztály

Kezd a Fajsz is összeállni - Az ősz felénél még teljesen együtt a mezőny eleje

2018.09.27 19:23    |    (esem)  

A megyei harmadosztály hétvégi fordulójában több csapatvezető is elégedetlenül értékelte csapata teljesítményét és ebben még volt olyan is, aki győztes csapat vezetőjeként mondta ezt. Talán a hirtelen egyik napról a másikra jött drasztikus lehűlés is oka lehetett néhány csapat tompaságának. Mindenesetre születtek olyan eredmények, melyek akár eredményben, akár a mértékében voltak meglepőek, visszafogottak, illetve kicsit túlzónak tűnőek.

A Homokmégy – Dunavecse mérkőzésen abszolúte papírforma eredmény született, ahol a hazai kapu egyáltalán nem forgott veszélyben, mindössze 2-3 szögletig jutottak el a vendégek. A tavalyi gólkirály, Rakiás ezen a találkozón ötöt vágott, de talán Mácsai Péter tizenhatról félfordulatból ellőtt kapáslövése volt a tíz góljuk közül a leglátványosabb (10-0).

A Solt – Bátya meccs egy hatalmas vendéghelyzettel indult, majd továbbra is ők kezdeményeztek, amit egy vitatott elmaradt büntető és egy érthetetlen kiállítás, padtól elküldés követett, melynek a bátyaiak voltak az elszenvedői. Egy kapu előtti kavarodásból szerezték meg a vezetést a hazaiak. A második játékrészben a bátyaiak domináltak, előbb egy akció révén egyenlítettek, majd egy szabadrúgásgóllal a vezetést is átvették (1-2).

Az Uszód – Dunapataj mérkőzés rangadónak indult, ami sikeres hazai letámadással indult, ami meg is adta a meccs alaphangulatát. Aztán egy baloldali beadást nem sikerült felszabadítani, és ismét Borsos volt eredményes. Ezután is a hazaiak voltak veszélyesebbek és többször a pataji kapus bravúrja is kellett. A játékvezetést is kritizálták a vendégek, de nem ezen múlott a hazaiak biztos győzelme (4-0).

A Szalkszentmárton – Fajsz találkozón a vendégek hosszú hetek után végre teljes kerettel tudtak részt venni a meccsen, ami meg is látszódott a teljesítményükön. A fajszi gólfelelős, Medovy kapta jó ütemben a labdát és már vezettek is, de egy kapufáról kijövőből egyenlítettek a hazaiak, amit egy vendég büntető követett. Ám ezután is inkább a vendégek akarata érvényesült, és a végére a kérdőjel kiegyenesedett és sima fajszi siker született (1-5).

Az Apostag – Dunaszentbenedek meccsen az ambiciózus hazaiak voltak az esélyesebbek, pláne hazai pályán szinte bárkire veszélyesek, pláne, hogy szinte teljes kerettel tudnak már szerepelni. Ezen a meccsen is ők irányítottak, a góljaikat biztosan szerezték, a három gyors akciógóljuk mellett mindössze az utolsó volt egy szép távoli átlövésgól (4-0).

A Tass – Kunszentmiklós szomszédvári rangadón nagyon nem volt kétséges a győztes kiléte, a százszázalékos vendégek a megyeegyes Hartáról hazaigazolt Kovács vezérletével biztosan szerezték góljaikat, kétséget se hagyva, hogy ők a jobbak (0-4).

A Főnix Foktő – Szakmár mérkőzésen a vendégek kezdtek jobban, két helyzet után már az 5. percben megszerezték a vezetést egy szöglet utáni kavarodásban. Igaz, egyszer a kapufa is megóvta a vendégeket a góltól, de lehetőségeik inkább nekik voltak, viszont a befejezés nem ment. Aztán a végére kinyílt a gólzsák, és végül ötször kezdtek középről a hazaiak (0-5).

A 8. forduló programja: szeptember 29. szombat 16 óra: Dunaszentbenedek – Főnix Foktő, Dunavecse – Dunapataj, Fajsz – Homok-mégy, Solt – Uszód, Kunszentmiklós – Szalkszentmárton; szeptember 30. 16 óra: Bátya – Apostag, Szakmár – Tass


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás