Labdarúgás – megyei III. osztály

Kiélezett csata a bronzéremért - Rangadók hétvégéje a megyeháromban

2017.07.19 13:19    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén az utolsó előtti fordulót játszották a megyei III. osztály nyugati csoportjában, melynek az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a már matematikailag is biztos bajnok Géderlak vizitálása a – szintén – biztos ezüstérmes Homokmégy otthonában. Győzött a bajnokcsapat, de tavasszal először kaptak gólt és közel se „billent fel a pálya”, mint ahogyan az ő meccseiken szokott. A forduló másik rangadója Uszódon a Bátya vendégszereplése volt, ahol a győztes félig a zsebében érezhette volna már a bronzérmet, de a jó hangulatú, hajtós meccsen a döntetlennel a kérdés nem dőlt el.

A Dunaszentbenedek – Császártöltés mérkőzés meglehetősen bosszantóan alakult a hazaiak számára, hiszen míg a kapusuknak alig-alig volt dolga, addig ők szinte az egész meccset végigtámadták, irányították, de nem sikerült a gólvonalon túlra juttatniuk a labdát. Hol a kapus védett, hol a kapufáról pattant kifelé, hol pedig ők voltak pontatlanok, nem úgy a csapatok, akik így 1-1 ponttal lettek gazdagabbak (0-0).

A Homokmégy – Géderlak rangadó egyértelmű hazai nyomással és vele két hatalmas ziccerrel indult és csak a szerencsének köszönheti a vendég, hogy nem került hátrányba. A vendégek szinte az első lehetőségüket a labdát jól fedező Vincze révén gólra váltották. Ezután kiegyenlítettebbé vált a játék, ám a hazaiak csapatkapitányának a sérülése és cseréje hozott egy kis zavart. A szünet után a vendégek egy gyors kontragólból rúgták a másodikat, majd a középkezdés után nem sokkal egy újabb kontránál az előbbi gólszerző Kovács János adta vissza a gólpasszt Jánosinak és már három volt közte. A hazaiak nem adták fel, keményen mentek tovább és egy betörésnél már csak szabálytalanul tudott szerelni a géderi kapus, a büntetőt Rakiás értékesítette. Szépítés ide vagy oda, a vendégek egyre gyakrabban voltak veszélyesek, a hazai kapusnak, Karaszinak is többször bravúrral kellett védenie, de ekkor már biztos volt, hogy a géderi siker nem forog veszélyben (1-3).

A Szakmár – Főnix Foktő meccsen a hazai gárda játéka elég nyögvenyelős volt a szünetig, bár a vezetést egy oldalról belőtt labdából ők szerezték meg, amit hamar egyenlítettek a vendégek egy büntetőből. Az újbóli hazai vezetést (fejesgól) a foktőiek egy hatalmas távoli kapáslövéssel egalizálták. A fordulás után a hazai gárda játéka feljavult, egyre stabilabban támadtak és akciókból sorban dolgozták ki a helyzeteket és szerezték a gólokat (6-2).

Az Uszód – Bátya meccs jó kis összecsapást hozott, a vendégek próbálták feltörni a hazaiak stabil védelmét, akik inkább kontrákra építettek. Aztán a szünet előtt egy nagy bedobás okozott kavarodást, amiből Monori megszerezte a bátyai vezetést. A fordulás után a hazaiak támadtak, míg a vendégek kontráztak majdnem gólt érően. A kimaradt ziccerek után egy uszódi támadásra érkezett jól Borsos és fejelt kapuba, ezután is küzdöttek keményen a csapatok, de gól már nem született (1-1).

A Csávoly – Fajsz mérkőzésen egyértelműen a vendégek voltak az esélyesebbek és várható volt, hogy a gólkülönbségük javításáért is küzdenek, hiszen ha az utolsó fordulóban a papírforma bejön, akkor csak a jobb gólarányukkal léphetnek egy helyet előre. Nem is volt kérdés, hogy melyik csapat a jobb, 0-4 után tudtak szépíteni a hazaiak, majd jött Palenyik mesterhármasa, a gólgyártást Máté Béla fejezte be (1-8).

A Dunapataj – Öregcsertő összecsapás meglehetősen álmosan indult, bár a pataji lehetőségek veszélyesebbek voltak, melyek közül a szünet előtti percben egy szögletből sikerült a vezetést is megszerezniük. A pihenő után aztán azonnal góllal kezdtek a hazaiak, ami nagyjából el is döntötte a mérkőzést, hiszen innen már egyre biztosabban dolgozták ki helyzeteiket, melyekből kétszer büntetőből, egyszer pedig egy közép-távoli lövésből állították be a végeredményt (5-0).


A 22. forduló programja: május 21. szombat 17 óra: Bátya – Homokmégy, Dunapataj – Főnix Foktő, Fajsz – Dunaszentbenedek, Géderlak – Szakmár, Öregcsertő – Csávoly, Császártöltés – Uszód


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás