Labdarúgás – megyei III. osztály

Bajnok a Homokmégy Uszód kezében a bronzérem sorsa

2018.05.26 10:15    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a megyei harmadosztály 25. fordulójában Homokmégy úgy futott ki a pataji pályára, hogy ha nyernek, akkor már csak szinte elképzelhetetlen extrém eredményeknek kellene születniük, hogy ne legyenek bajnokok. Ez olyannyira nem történt meg, hogy vasárnap az Uszód-Bátya meccsen a vendégek nem szereztek pontot a tavasszal eddig százszázalékos Uszód ellen, ezzel az arany- és az ezüstérem is biztossá vált, hogy a Homokmégy és a Bátya csapataihoz kerül, az Uszód pedig bronzesélyessé lépett elő. Így a Homokmégy játékosai vasárnap este – ötödik éve folyamatosan a dobogón végezve, idén – négy év után ismét bajnoki címet ünnepelhettek.

A Solt – Dunavecse mérkőzésen a hazaiak kezdtek agilisabban, mely lelkesedést a vendégek egy kontragóllal hűtötték le. Ezután a hazaiak lendülete megmaradt és fordítani tudtak, ám ezután a vendégek rutinja fokozatosan felülkerekedett, akcióból egyenlítettek, egy hatalmas távoli lökettel már vezettek és a végén egy szöglet utáni kavarodásból a végeredményt is beállították (2-4).

A Dunaszentbenedek – Szalkszentmárton összecsapáson a hazai gárda magabiztosan szerezte meg a három pontot. Sok helyzetet kidolgoztak, ebből kettőt teljesen „százas” ziccerig és onnan lőtték be, a harmadikat pedig távolról vágták a kapuba. A győzelemért kapott három pont teljesen megérdemelt volt (3-1).

A Dunapataj – Homokmégy mérkőzésen a vendégek esélyeshez méltóan kezdték a találkozót, már az elejétől kezdve a kezükbe vették az irányítást. Bár az elejétől ők domináltak, de a sors fintora, hogy mégis egy helyzetnek se tűnő előreívelés pattant át a kilépő vendégkapus felett, és szereztek vezetést a patajiak. A szünet után szinte azonnal egyenlítettek a vendégek, majd egy egyéni akcióból a vezetést is megszerezték. A remekül védő hazai kapus több ziccert is fogott, ám a végén egy gyors kontránál már ő is tehetetlen volt (1-3).

A Szakmár – Apostag meccsen a hazaiak a meccs elejétől fogva remekül játszottak, melynek eredményeképpen negyedóra után már három (!) góllal vezettek. Ezután is jól passzolgatták a labdát a hazaiak, e tekintetben végig kézben tartották a meccs irányítását. Majd egy eladott labdából és egy távoli bombagólból közelebb zárkóztak a vendégek. Megrázták újra magukat a hazaiak, és ismét negyedóra alatt hármat lőttek, amivel szinte el is dőlt a meccs, a további 1-1 gól már nem változtatott a meccs képén (7-3).

Az Uszód – Bátya mérkőzés első félideje a vendégeké volt, egy hosszúra érkező beadást okosan a hosszúba vissza is fejeltek, ezzel a vezetést megszerezve. Ezután a hazaiak egy véleményesnek mondott büntetőből egyenlítettek. A vendégek vezettek újra, egy szögletszerű szabadrúgást vágtak kapuba. Ezután a hazaiak szinte teljesen átvették az irányítást, előbb egy oldalról jövő passzal egyenlítettek, majd egy szögletből már vezettek, a végén meg egy nagy bedobásból a hosszúba fejelte a labdát a hazai támadó (4-2).

A Dunaegyháza – Tass meccsen a tabella legvégén kullogó két csapat meccsén meglepő módon mindkét gárda kispadján több csere volt, mint az elmúlt hetekben. A szurkolók nem vártak nagy öldöklő csatát, ami nem is lett, mindkét félidőben egy-egy tassi gól született, ezzel kvázi igazolva a tabella szerinti papírformát (0-2).

A Főnix Foktő – Fajsz meccsről a hazaiaknál volt jópár hiányzó, a vendégek egy gyors góllal kezdtek, amit gyorsan sikerült egyenlíteni egy szögletből. Ezután volt néhány hazai lehetőség, de nem sikerült gólra váltani, nem úgy a vendégeknek, akik kettőt is rúgtak a szünetig. A kemény letámadásokkal operáló vendégek játéka a meccs végére hozta meg az eredményét, az utolsó 15 percben hármat rúgtak a fajsziak és gyűjtötték be a megérdemelt három pontot (1-6).

A 26. forduló programja: május 19. 17 óra: Dunavecse – Dunaszentbenedek, Fajsz – Solt, Homokmégy – Uszód, Szalkszentmárton – Dunapataj; május 20. 17 óra: Apostag – Főnix Foktő, Bátya – Dunaegyháza, Tass – SzakmárA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás